DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda da je DINAMARIN perspektivna ENERGETSKA kompanija! [cool]

Dva tankera za domaćeg brodara

U svjetlu novih poslova, Kučan je dodao i da je izrađena tehnička dokumentacija za dva manja tankera za dužobalni prijevoz naftnih derivata, nosivosti 3.500 tona, za jednog domaćeg brodara. Sada još predstoji dogovor oko financijskog aranžmana.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/norvezani-zainteresirani-za-trec.aspx

Nadam se da ećmo naručiti i još koji chemical – šteta da se Sepen koristi tako malo ( Za sada ).

ma sve je super ali neće naš dioki tako skoro gore. otprilike, on će luđački krenuti kad i tisak, iako to nije povezano, ista je ekipa zadužena za rast i pad. dakle, pričekajmo neko vrijeme

...povijest se ponavlja...

ma sve je super ali neće naš dioki tako skoro gore. otprilike, on će luđački krenuti kad i tisak, iako to nije povezano, ista je ekipa zadužena za rast i pad. dakle, pričekajmo neko vrijeme

Kvalitetne dionice nikad ne rastu luđački jer ulagačima nije interes u dva dana dignuti cijenu 100%.
Takvo dizanje cijene se zove pumpanje, i to se radi samo s šrot dionicama tipa HGSP, VLDS, DKVS.

Ja bi molio ekipu koja radi u DINI da nas malo informira kako napreduje VCM.
Ide li to uskoro u pogon?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Dobro pitanje.
Dodajem ono o lokacijskoj dozvoli za LNG , uz interesantan prilog.

Vaš link

Dobro pitanje.
Dodajem ono o lokacijskoj dozvoli za LNG , uz interesantan prilog.

Vaš link
[/quote]

A gdje ti je to o lokacijskoj dozvoli – ja već 3-4 dana očekujem da netko potvrdi da je SUO zadovoljila ekološke kriterije jer je nešto slično objavljeno u nekim tiskovinama.
Adria LNG gets environmental approval – Infrastructure Journal
Oil & Gas 10:10 Wed,Mar 03 10

http://www.newsnow.co.uk/h/?JavaScript=1&searchheadlines=1&search=adria+LNG

Sad mi nije jasno zašto se to kod nas taji – je li neki veliki problem objaviti da je MZOPU i Savjetodavno stručno Povjerenstvo dalo zeleno svjetlo?

Ono o čemu godinama pišem, skoro je sve sublimirano u ovom tekstu. Ekstrakcija etana, novo etilensko postrojenje, kogeneracija, izvor sirovinske baze, pogonsko gorivo, sinergijski efekt toplo-hladno…..itd

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/moguca—godisnja–zarada-od-lng.aspx

Moguća godišnja zarada od LNG-a više od 220 milijuna dolara

RIJEKA – Zarada koja bi se mogla ostvariti iskorištavanjem svih potencijalnih sinergijskih efekata LNG terminala u Omišlju na otoku Krku premašivala bi brojku od 220 milijuna američkih dolara godišnje, uz trajno zapošljavanje gotovo petsto ljudi, jedan je od zaključaka predstavljene studije »Terminal ukapljenog prirodnog plina i njegov sinergijski potencijal za Primorsko-goransku županiju i šire okruženje«, autora Vladimira Medice, profesora Tehničkog fakulteta u Rijeci…….

Bliži se dan odluke……Naši zauzeli agresivniji stav i očito da će to proći……zašto baciti stotinjak milja dolara u more…..ako ne ide s ovim konzorcijem onda s Arapima.

Obzirom na ogroman sinergijski učinak dobro bi bilo da se 25% LNG-a koje pripada HR partnerima razvozi u luke Zadar, Šibenik, Split i Ploče i tamo rasplinjava – to bi omogućilo nekim lukama da se širenje i modernizaciju. Moglo bi se ići i šire – s tih lokacija bi se mogla vršiti distribucija po benzinskim cprkama gdje se LNG može točiti u vozila kao gorivo.

…e kolega Sava…ovakav si mi mnogo draži!!!…promjenio si retoriku!!!…"kad bi", "moglo bi", "ako ne ovako – onda onako", "bilo bi šteta"…moj si čovik!!!…za svaku pohvalu!!!…samo ne mogu dokučiti kolegu Oportunista…čudan neki njegov jezik???…eskjuz
mua,izričaj….sublimarinirano,ekstraaktivno…hm?…uf!…ajmo svaki put uzimaj riječnik i traži što je rekao ili mislio!!!…

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

…pazi sad ovo!!!…

Proizvodnja prirodnog plina iz škriljca povećat će se za 71 posto do 2030. godine

IEA očekuje da će proizvodnja iz nekonvencionalnih rezervi plina porasti za 71 posto do 2030. godine. Time bi taj segment postao najbrže rastući izvor energije u narednim desetljećima. Iako prirodni plin neće moći nadoknaditi pad proizvodnje nafte, plin iz škriljca trebao bi postati sve važniji za SAD i Europu (resursni nacionalizam).

SAD zbog plina iz škriljca praktički preko noći postaje energetski samoodrživ. Prema studiji sveučilišta Rice University4 plin iz škriljca također bi mogao drastično smanjiti ovisnost Europe o Rusiji i zemljama Perzijskog Zaljeva. Stoga vjerujemo da će jako porasti važnost istraživanja rezervi plina iz škriljca u Europi. Posebno naglašene aktivnosti istraživanja i preuzimanja analitičari očekuju u Poljskoj i Ukrajini.

"Iz tog razloga nekonvencionalni plin – naročito plin iz škriljca – smatramo najzanimljivijom mogućnošću ulaganja u sektoru energetike", preporučuje Stöferle.

Sljedećih tri do pet godina analitičari očekuju da će se cijene kretati u rasponu od 7 do 10 dolara. To bi trebalo osigurati atraktivne marže za proizvođače alternativnog prirodnog plina.

…ovo mi se vidi da će netko popljugat!!!…

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

ispricavam se dionicarima diokia naime mene interesira skriljac kakva je to vrsta kamena i ima li je u hrvatskoj

Datum objave: 9.3.2010 u 20:02h
Terminal za ukapljeni plin korak bliže realizaciji
LNG na Krku dobio suglasnost Ministarstva
Mišljenje stručnog povjerenstva mora još biti provjereno, a dobije li zeleno svjetlo, investitor može krenuti u ishođenje lokacijske dozvole

Lokacijska će dozvola biti izdana najranije kroz mjesec-dva, a gradnja terminala započet će 2011. godine
ZAGREB – Stručno povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva na svojoj je sjednici prošli tjedan, kako doznajemo, donijelo mišljenje prema kojem je gradnja LNG terminala na Krku »zahvat prihvatljiv za okoliš, uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite okoliša«.

Kako odgovaraju u Ministarstvu, mišljenje stručnog povjerenstva mora još biti ispitano i provjereno, a dobije li konačno zeleno svjetlo, investitor može krenuti u ishođenje lokacijske dozvole.

Podsjetimo, javna rasprava o utjecaju LNG-a na okoliš završena je u prosincu prošle godine, nakon čega se čekalo na mišljenje stručnog povjerenstva ministarstva Marine Matulović-Dropulić.

Izdavanje lokacijske dozvole za gradnju sljedeći je veliki korak za krčki LNG, jer da bi terminal počeo s radom, kako je planirano, 2014. godine, lokacijska dozvola mora biti ishođena što ranije.

Prema prvotnim planovima, odobrena je trebala biti već u prvoj polovici prošle godine, a početak gradnje bio je najavljivan već za ovu godinu, no zbog različitih okolnosti lokacijska će dozvola biti izdana najranije kroz mjesec-dva, a gradnja terminala započeti 2011. godine.

LNG terminal bit će na Krku smješten neposredno uz postrojenje DINA Petrokemije, na lokaciji koju je Vlada RH u rujnu 2008. godine odabrala kao najpovoljniju za izgradnju terminala.

Terminal bi svoj rad trebao započeti 2014. godine, s deset milijardi kubičnih metara plina godišnje, u drugoj fazi povećavajući kapacitet na 15 milijardi. Terminal bi trebao bi trebao plinom opskrbljivati tržišta srednje i jugoistočne Europe.

Svaki dioničar u konzorciju Adria LNG samostalno organizira nabavu LNG-a. S obzirom na položaj Krka, neki izvori su očiti, poput Bliskog Istoka, sjeverne i zapadne Afrike, ali mogu se koristiti i drugi izvori iz cijeloga svijeta.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close