DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

super ameri i rusi se zele preko nas, vraca nas u dobra stara vremena, sve u svemu vrlo dobra situacija za nas

ne mari za male stvari i ostat ce male

…tko će platiti projekte???…mi građani, naravno!!!…tko će uzeti lovu???…strane plinske kompanije i nešto malo domaće, naravno!!!…tko tu ima korist???…ja sigurno ne!!!…čemu euforija????…

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

Jučer je bio veliki dan za HR – nekoliko važnih ugovora s Ruskom federacijom – izmeđuostalog i o Južnom potoku!
Za HR je važno imati ebnergiju jer koliko je to bitno pitanje vidjelo se prije nešto više od godinu dana u vrijeme plinske krize.
Dva vrlo važna projekta – LNG terminal i plinovod znače energetsku sigurnost ali i posao za mnoga poduzeća!

…kolega Savo…nešto nisi bio za "JT"…a sad mu se kao veseliš…kako to?…jesam ti govorio da "JT" ima prednost nad terminalom…"migi-migi"!…O.K. valjda me nisi doživio!…nisam stručnjak, ali….

…kolega Savo…nešto nisi bio za "JT"…a sad mu se kao veseliš…kako to?…jesam ti govorio da "JT" ima prednost nad terminalom…"migi-migi"!…O.K. valjda me nisi doživio!…nisam stručnjak, ali….

Naravno da sam za Nabucco jer osim pravca dobave diverzificira i plinska polja!
A LNG terminal je zaseban projekt i plinska mreža koja se sada gradi u HR u funkciji je LNG terminala.
Kako sreće da imamo i više dobavnih pravaca jer to bi zasigurno snizilo troškove energije u HR.

Novi fond – KD ENERGIJA25.02.2010 (11:09:47)
KD Investments od ponedjeljka 1. 3. 2010. godine pokreće novi fond KD Energija

Dioki, Janaf, Ina…….

…ha,ha,ha…kako funkcionira fond?…građani ulažu novac u fond i isti taj fond kupuje dionice, obveznice i druga sr. za njih…dođu ti nešto kao posrednici…ukratko, kolko para tolko muzike…i kakva je situacija u nas, svi jure u fondove…jasan mi je ovaj dio s 70%….a đe je onih 30%???…čop-čop!!!…još kad čujem da fondove vode oni iz tzv."VERNA"…moli boga da takvi ne ulažu u DIOKI!!!…

U fondu će biti najmanje 70% dionica izdavatelja koji posluju u sektoru energije i sirovine:

* vađenje i prerada ruda

* prerada drva, celuloze i papira

* proizvodnja kemikalija i kemijskih proizvoda, te građevinskih i ambalažnih materijala

* dobivanje, prerada, skladištenje i transport nafte, plina i drugih goriva

* izrada opreme i pružanje usluge za dobivanje energije

* dobivanje energije pomoću solarnih kolektora te razvoj tehnologije na području solarne energije

* razvoj tehnologije na području vodikovih gorivih ćelija

* dobivanje energije putem vjetroelektrana i hidroelektrana te razvoj na području energije vode i vjetra

* geotermalne i oceanske elektrane

* razvoj tehnologije za iskorištavanje drvne biomase

* razvojna poduzeća na području reciklaže materijala i slično

…po ovome vidim DIOKI samo u segmentu transporta nafte, plina i drugih goriva…možda trgovina istih???…a to mi zvuči kao preprodaja…po naški šverc…"otro-dotro"…pa će DIOKI odmah u klasu "visoko energetske dionice"???…tilt…

DIOKI = PETROKEMIJA
[thumbsup]

…po ovome vidim DIOKI samo u segmentu transporta nafte, plina i drugih goriva…možda trgovina istih???…a to mi zvuči kao preprodaja…po naški šverc…"otro-dotro"…pa će DIOKI odmah u klasu "visoko energetske dionice"???…tilt…

DIOKI = PETROKEMIJA
[thumbsup]

Vidiš ovo podvučeno…to te determinira.
Najveće dotacije u energetskom sektoru su upravo u tzv niskoenergetske i pasivne objekte.
I to je PS-E ali to nije tema pa ću glede energije dometnuti da je Dioki osnovao DINAMARIN i DIOPLIN prije no što se ustanovio ovaj famozni KD fond. A to su poduzeća koja se bave energetskom djelatnošću. Također ADRIAOIL SPA http://www.adriaoil.eu/sales_programme.html osim trgovine po definiciji je i energetska kompanija. I nije naodmet spomenuti da svoje pretsavništvo ima u Moskvi već dugi niz godina.

Ako se želiš informirati koje su energetske djelatnosti odi lijepo na stranice HERA-e.

Evo malo financijskih rezultata energetskog summita…!

EU finalises support budget for energy projects
March 4, 2010, 5:05 pm

The European Commission has selected on Thursday 43 major energy projects, which will significantly contribute to the economic recovery in the EU, while increasing the region’s security of energy supply by creating cross-border infrastructure.

http://portfolio.hu/en/cikkek.tdp?k=2&i=19628

I Nabucco potgao 200 milijuna eura – sponzoriraju se interkonekcije Slovačka – Mađarska – Hrvatska!

Dakle nema više straha od nestašice plina.

…da je DIOKi po definiciji energetska firma,imala bi svoje resurse…vlastitu proizvodnju…ne bi čekala 3-4 godine kome će se "uštekat" na cijev!!!…pojam koji sam iznio "visoko energetska", stavio sam u navodnike…zar nisi vidio???…odaje zvuk podrugljivosti….što je bio general Čermak, trgovac ili energetičar???…

….što je bio general Čermak, trgovac ili energetičar???…

Monter centralnog grijanja ?

New Report

Close