…retorička pitanja???…
…KOJI JE ZAPRAVO SMISAO GRADNJE LNG TERMINALA U RH???…
…KOJA JE TU KORIST ZA CIJELU RH???…nebrojeno puta postavljana pitanja…
Kolega gdje ste vi bili dok se raspravljalo o toj temi ovdje. Prelistajte malo unazad. LNG terminal prema nekim procjenama ima potencijal za stvoriti 10.000 novih radnih mjesta, osigurati alternativni dobavni pravac plina za HR i druge zemlje, ojačati geostrateški položaj Hrvatske, osigurati sirovinu za DIOK-i i ….ma što ja trošim vrijeme Vama objašnjavati, jer Vas to očito ne zanima, pitanje je u biti provokacija…
…kolega K-PAX…vremenski čitajuči tvoje postove ostavio si dobar dojam na mene, u smislu da si vrlo objektivna i realna osoba…pitanja koja sam postavio su bila namjenjena s razlogom, upravo za ljude poput tebe…ipak su ovdje hipoteze i želje jedno, a realizacija drugo…o ishodu na temelju primjera nema smisla komentirati…
…sinoć sam letimično pogledao dnevnik "NOVE TV"…bilo je spomena o mjestu zvanom Omišalj i plinskom terminalu…kuha se kuha…zato hajdemo svi u šoping!!!… [lol]…e ovo se zove provokacija ako niste znali… [thumbsup]
…na uštrb svim tzv."dušebrižnicima" i "lobistima" firme DIOKI, ja osobno svim radnicima DIOKI-a želim dobar dan…kako ste?…da li ste na vrijeme dobili plaču?…da li ste zadovoljni njome?…kakvi su Vam radni uvjeti?…ima li stresa i loših međuljudskih odnosa?…da li Vam je budučnost neizvjesna?…pozdrav radnicima!…
…ostao mi je DLKV i HT…imam nešto i u invest.fondovima…čekam povoljan trenutak i onda ću to sve lijepo riješit…i pare na oročenje…kakve više dionice?…
…evo započela "traktorijada"…Vlada uskratila seljacima 1 miljardu kuna u odnosu na prošlu godinu…
…đe je problem???…ako je Vlada spremna (a govore o tome na sav glas) do 2020.god. spremna uložiti 15 miljardi ojra u energetiku, što im je problem dati 2-3% od te cifre za našu poljoprivredu!!!…ipak je hrana, hrana!!!…moraš jest!!!…sva sreća promoćurni stranci su se požurili i izgradili "velike terminale hrane", pogotovo u Zagrebu…Lidl, Bila, Kaufland itd…i s time smo učvrstili geostrateški položaj naše zemlje…i još im plačamo za njihovo prisustvo…gdje češ veće sreće…he,he…
Zanimljivo… vidim da ti je Dioki nesto posebno "drag", sta je bilo nekih vecih gubitaka na toj dionici ili nesto osobno bas protiv firme?
…nije,nije…niti jedno niti drugo…jedino što ima puno nelogičnosti i to je sve…
…nije,nije…niti jedno niti drugo…jedino što ima puno nelogičnosti i to je sve…
Pa ima nelogicnosti i na drugim dionicama pa bas ne pisete na njima. Recimo Konzum, gazda mlati pare i kupuje pola Hrvatske i malo Slovenije a radnica na kasi nema za kruh
…e ulovio sam se DIOKI-a…šta češ???…više nitko na ovoj temi ne piše o njegovoj primarnoj djelatnosti…ja se zapravo i ne sječam da je netko u zadnje vrijeme (ikad?) napisao kako je DIOKI nekome prodao toliko i toliko tona robe…samo priče o terminalu…o nekom budučem vremenu…upitnom?…iz dana u dan se mijenjaju modaliteti…još jučer je bio upitan plinovod "JT"…a danas samo što nije…iz toga proizlazi da će pola Hrvatske biti na plinovodu, a druga na terminalu…e sad ovi na plinovodu će plačati jednu cijenu za plin (a znamo je), a ovi na terminalu će dobivati plin 60% jeftinije…jer je ukapljeni plin jeftiniji…ne lovim se tu za nikoga s obzirom da oba dva subjekta zahtjevaju velike potrošače, nego govorim kao običan građanin…ovo je čista konfrontacija…i ja želim jeftiniji plin…ali dobit ću ga nikad više kao i Vi skupa samnom…
Zamisli kakva koincidencija – jučer počeli radovi na 395 milijuna eura teškom projektu interkonekcije HR – Mađarska a koja je u funkciji LNG terminala!
Počela izgradnja međunarodnog plinovoda Donji Miholjac–Dravaszerdahely
http://www.plinacro.hr/default.aspx
Većina država koja podržava Nabucco zbog sporosti EU birokracije paralelno radi i na Južnom potoku pa ni HR nije iznimka.
Ovaj međudržavni ugovor potpisan danas otvara Plincru i Gazpromu mogućnost osnivanja poduzeća koje će izraditi studiju izvodivosti za jedan takav plinovod ili priključak na njega. Za HR OSIGURANJE DODATNIH PRAVACA OPSKRBE JE VELIKI PLUS a koji će od dva plinovoda prevagnuti za HR nije od nekog posebnog interesa. Za nas je važno da uđemo u sve projekte koji odiguravaju energiju.
Meni se čini da će se ova dva plinovoda spojiti u jedan.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/57791/Potpisan-sporazum-o-plinovodu-Juznom-toku.html
pozdrav i puno sreće svima