…e moj Savo…tvoj mali svijet je zbilja savršen, za razliku od mog svijeta odnosno zemlje u kojoj ja živim, a pri tome mislim na Hrvatsku…ako si u mogučnosti nađi na netu ili pročitaj u dnevnom tisku tipa "Jutarnjeg", "Večernjeg" ili "Vjesnika" što se to zbiva u mojoj zemlji…pročitaj izjave malih ljudi (radnika ili bolje one bez posla) iz Zagreba , Osijeka, Splita, Rijeke i ostalih gradova, što ljudi misle i kako im je…kakvo je stanje u Hrvatskoj???…i kakve to veze ima s izjavama u Budimpešti???…ko je što rekao ili što će reći???…ili mislio???…vidim da u globalu preferiraš strance…stranac ovaj, stranac onaj…sve krasni ljudi u poslovnom smislu…zapamti – stranac ne dolazi nešto dat, nego iscrpiti i izmusti…što se lupetanja tiče, barem sam iskren…
…GRADSKA PLINARA ZAGREB ZAGREB…od 01.01.2010…
Cijene prirodnog plina za kupce iz
kategorije KUĆANSTVO od 1.1.2010.g
Tarifna stavka opskrbe (Ts1) 2,341
Posebna mjera kućanstvima (PMK) 0,086
Tarifna stavka opskrbe umanjena za PMK 2,255
Energetska razlika (promjenjljiva stavka) 0,050
Tarifna stavka umanjena za PMK i uvećana za en. razliku 2,305
PDV (23%) 0,530
Prodajna cijena za kupce iz kategorije "Kućanstvo" (kn/Sm3) 2,835
Ukupna prodajna cijena (kn/Sm3) 2,921
Cijene prirodnog plina za kupce iz
kategorije PODUZETNIŠTVO od 1.1.2010.g
Prodajna cijena (bez PDV-a) 2,396
Energetska razlika (promjenjljiva stavka) 0,050
Prodajna cijena uvećana za en.razliku 2,446
PDV (23%) 0,563
Ukupna prodajna cijena (kn/Sm3) 3,009
* HOĆE LI PLIN IZGRADNJOM LNG TERMINALA ILI "JT"-a BITI JEFTINIJI OD OVIH CIJENA KAKVE SU SADA????
* ZAŠTO BI PLIN BIO JEFTINIJI IZ LNG-a KAD SU CIJENE VEĆ FORMIRANE!!!
* ISTO TAKO VRIJEDI I ZA "JT"!!!
* ČEMU EUFORIJA KAD SVE TO IMAMO I BEZ TA DVA SUBJEKTA??? UPITNA JE SAMO KOLIČINA!!!
Ma on to druka za DIOPLIN.
Sada kada se cijena plina popravila otvara se prostor za ozbiljnu trgovinu plinom.
…nisam ja od onih koji svakodnevno u grču pišu o kulama i palačama…u priče oko LNG terminala nisu jedino još samo upleteni BLEK STENA, ZAGOR-TE-NEJ i KAPETAN MIKI…da i onaj KOMADANT MARK…zamisli ono Press Statement of Prime Minister mr.BLEK STENA as delivered after the extended energy security summit of the V4 Countries….i puf sve riješeno za nas… [lol]
26. veljače 2010. danas
Predsjednica Vlade Kosor s veleposlanikom Morningstarom
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s veleposlanikom Richardom Morningstarom, posebnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za euroazijsku energiju.
Premijerka Kosor tom je prilikom istaknula kako hrvatska Vlada u svom gospodarskom programu posebnu važnost pridaje energetici, što se osobito odražava u energetskoj strategiji usvojenoj prošle godine. Pri tom je naglasila kako je Hrvatska otvorena i za suradnju s energetskim tvrtkama i stručnjacima Sjedinjenih Američkih Država. Energetska sigurnost i neovisnost važne su za gospodarski oporavak, kazala je premijerka Kosor. U tom kontekstu je spomenula i zauzimanje Vlade RH za razvoj dobrih odnosa sa svim sudionicima koji na međunarodnom planu pridonose sigurnosti opskrbe, te je istaknula važnu ulogu koju RH ima u energetskoj stabilnosti srednje i jugoistočne Europe, što je nedavno potvrđeno i na Energetskom summitu Višegradske skupine u Budimpešti.
Također, predsjednica Vlade zahvalila je SAD-u na dosadašnjoj potpori euro-atlantskom putu Republike Hrvatske.
Veleposlanik Morningstar rekao je kako je ovo njegov prvi posjet Hrvatskoj, ali je već u prvim kontaktima s hrvatskim energetskim stručnjacima dobio jasnu sliku važnosti koju energetski razvitak Hrvatske ima za gospodarstvo. Također je istaknuo važnu ulogu koju RH ima u energetskom sektoru u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Rekao je i da SAD visoko cijene potporu koju RH daje susjednoj regiji na putu prema euro-atlantskim integracijama.
…nisam ja od onih koji svakodnevno u grču pišu o kulama i palačama…u priče oko LNG terminala nisu jedino još samo upleteni BLEK STENA, ZAGOR-TE-NEJ i KAPETAN MIKI…da i onaj KOMADANT MARK…zamisli ono Press Statement of Prime Minister mr.BLEK STENA as delivered after the extended energy security summit of the V4 Countries….i puf sve riješeno za nas… [lol]
Nakon ovolike baražne vatre jednostavno ne mogu a da se ne zapitam čemu toliko grča i napora da se dokaže da je firma loša….kad ionako svatko sam donosi svoju investicijsku odluku.
Neki su investirali u DIOKI , a neki nisu. I jedni i drugi imaju svoje razloge , koje treba poštovati.
stojim na bidu i u ponedjeljak pa bih zelio da ako se netko zeli otarasiti diokija da me pokupi, hvala na razumijevanju [thumbsup]
stojim na bidu i u ponedjeljak pa bih zelio da ako se netko zeli otarasiti diokija da me pokupi, hvala na razumijevanju [thumbsup]
Kolega do kad mislite stajati na bidu. Ak svi stoje na bidu nece dioki rasti a onda nema ni zarade
MF skratio poziciju zadnji tjedan za još 349 kom.
Podatak ima još veći značaj ako vidimo da je ukupna tjedna trgovina bila 486 kom i da je velika većina prošla po bidu.
Zaključak je da MF lupa po bidu čim se pojavi tamo iole veći nalog.
To je zabrinjavajuće (barem za mene) jer je dionica trenutno na lokalnom dnu, a čovjek ima poprilično dionica.
Da li on zna nešto što mi ne znamo?