DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SHOPPING
Dioki: Trezor u siječnju kupio 147.000 dionica
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Dioki d.d. Zagreb tijekom siječnja 2010. stekao 147.000 vlastitih dionica, koje čine 3,64% ukupnog temeljnog kapitala.

[lol] [lol] [lol] mora da sam prespavao toliki promet dionicama u siječnju.
Ili nisu kupovali Dioki ?

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

SHOPPING
ZAGREB – Dioki d.d. Zagreb tijekom siječnja 2010. stekao 147.000 vlastitih dionica, koje čine 3,64% ukupnog temeljnog kapitala.

To je bila transakcija van burze. Dionice koje su bile u posjedu HFP-a i koje su se mogle kupiti isključivo za prava od HFP-a prešle se su preko privremenog vlasnika u čvrste ruke DIOK-ija.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

SHOPPING

To je bila transakcija van burze. Dionice koje su bile u posjedu HFP-a i koje su se mogle kupiti isključivo za prava od HFP-a prešle se su preko privremenog vlasnika u čvrste ruke DIOK-ija.
[/quote]

Da je Dioki stekao dionice objavljeno je isti dan kada je Premijerka pustila u pogon modernizirano postrojenje LDPE-a u Omišlju.
Je li to bilo igrom slučaja ili je to nagrada vlasnika Upravi i djelatnicima za uloženi trud u realizaciji postavljenih ciljeva? [cool]

Predsjednica Vlade doputovala u Berlin

Kako je najavljeno, hrvatska premijerka bi se prvo trebala susresti s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel s kojom će se zadržati na radnom ručku. Nakon toga predviđen je susret sa saveznim ministrom gospodarstva Reinerom Bruederleom i predsjednikom Odbora njemačkog gospodarstva za odnose s istočnom Europom Klausom Mangoldom.
http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/novosti_i_najave/2010/veljaca/predsjednica_vlade_doputovala_u_berlin

Samo da ne razgovaraju o energetskoj neovisnosti Europe od Rusa…LNG terminalu…ulasku HR u EU…i slicnim stvarima

Pozdrav

svi smo mi Crobex

.."E.ON Ruhrgas je vodeća njemačka plinska kompanija i treća po veličini integrirana međunarodna plinska kompanija u Europi. Unutar E.ON Grupe, koja posluje širom svijeta, zadužena je za paneuropsko plinsko poslovanje, dovodeći plin na E.ON-ova europska tržišta. Klijenti E.ON Ruhrgasa su regionalne i lokalne komunalne tvrtke, industrijske tvrtke i elektrane širom Europe. E.ON Ruhrgas potpisao je dugoročne fleksibilne ugovore o opskrbi s njemačkim i drugim međunarodnim proizvođačima plina. Plin dolazi iz izvora u Njemačkoj i šest drugih zemalja.

Dio je E.ON-a, jedne od vodećih svjetskih energetskih kompanija za opskrbu energijom, s preko 80.000 zaposlenih.Od toga je 12.200 zaposlenih u E.ON Ruhrgas Grupi…
U vlasništvu kompanije je sustav cjevovoda duljine 11.600 kilometara kao i 12 podzemnih skladišta kapaciteta od preko 5 milijardi kubičnih metara plina te 26 tlačnih postaja. Prihod u 2007. godini: 22,7 milijardi eura

Količina prodanog plina: ≈ 64 milijarde kubičnih metara

Dobit prije odbitka («prilagođeni EBIT»): 2,6 milijardi eura

Planirane investicije u razdoblju od 2008. do 2010. u iznosu od 6 milijardi eura

Razlozi sudjelovanja u projektu Adria LNG:

E.ON Ruhrgas je multinacionalna plinska kompanija snažno usmjerena na inovacije i inicijative kojima je cilj pronaći održiva rješenja za rastuće energetske potrebe u cijeloj Europi.

Pri iskorištavanju prirodnih resursa E.ON je strateški usmjeren na suočavanje s različitim izazovima poslovanja, od zaštite okoliša, preko dijaloga do uspješne integracije u hrvatsko društvo.

Cilj LNG strategije kompanije je diverzificirati dosadašnje načine dobave plina i osigurati nabavu LNG-a iz različitih izvora, npr. iz Ekvatorijalne Gvineje gdje je partner u projektu TRAIN II. Kompanija je također partner u projektima LNG terminala u Njemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji………….

RWE je jedna od najvećih uslužnih kompanija u Europskoj uniji koja plinom i strujom opskrbljuje preko 30 milijuna potrošača. RWE Grupa posluje u Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Češkoj, Poljskoj i Mađarskoj, s više od 26 velikih elektrana za proizvodnju električne energije.
Drugi po redu dobavljač struje u Njemačkoj i Mađarskoj, treći u Ujedinjenom Kraljevstvu, s preko 20 milijuna korisnika.Godišnji utovar plina od 41 milijardu kubičnih metara, vodeći dobavljač plina u Češkoj i Mađarskoj, treći po redu u Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, s preko 10 milijuna korisnika

63.400 zaposlenih
Vodeća europska kompanija u segmentu trgovanja energijom

Značajno poslovanje na segmentu istraživanja i proizvodnje, s velikim koncesijama u Sjevernoj Africi

Prihodi u 2007. godini: 40 milijardi eura

Razlozi sudjelovanja u projektu Adria LNG:

RWE želi zadržati položaj ključnog dobavljača energije za hrvatsko tržište, na održiv i ekološki odgovoran način. Kompanija već ima vlasnički udio od 50% u istarskoj elektrani Plomin (zajedno s HEP-om).
RWE je stekao 50-postotni udio u američkoj kompaniji, Excelerate Energy, čija je temeljna djetalnost uvoz i trgovanje LNG-em. Excelerate u ovom trenutku ima u dugoročnom najmu pet operativnih LNG tankera, od kojih su četiri opremljena tehnologijom za uplinjavanje na brodu. Excelerate je također vlasnik triju operativnih prihvatnih LNG postrojenja: dva su u SAD-u i jedno u Ujedinjenom Kraljevstvu. Znanje i iskustvo stečeno u ovim projektima RWE želi primijeniti i u Adria LNG projektu i tako dati pozitivan doprinos razvoju hrvatskog projekta. Sudjelovanjem u Adria LNG projektu RWE ima priliku doprinijeti razvoju novog izvora opskrbe prirodnim plinom za hrvatsko i srednjoeuropsko tržište i omogućit sigurnu opskrbu sadašnjih i budućih generacija.
"….

Evo zašto Bruederle treba Jacu i ekipu , i to prije nego odu Putinu.

RWE od 20.10.2009. ne sudjeluje u projektu Adria LNG.
http://www.adria-lng.hr/?t=2&l=t&c=press.asp&lng=hr

RWE od 20.10.2009. ne sudjeluje u projektu Adria LNG.
http://www.adria-lng.hr/?t=2&l=t&c=press.asp&lng=hr

Točno.Ali sada ostaje EON s 30-ak % i nakon što uđu naši traljavci.

A zbog izlaska RWE-a , koji ima veze sa sporošću odvijanja projekta Nijemci su sigurno nervozni.Zbog toga je priopćenje nakon jučerašnjeg sastanka bilo u stilu: politički su nam odnosi odlični , šteta što i gospodarski nisu na tom nivou.

Gospodarski forum je navodno u Zagrebu u lipnju.Do tada je Jaca Angeli sigurno obećala neke dobre vijesti…..

Mala zanimljivost. Trenutno sva prodaja, nalazi se u zoni blokade.
btw. protekla godinu dana, bila je velika prilika za strpljive investitore da prikupe bar 1000-2000 dionica, koji će u bliskoj budućnosti, vjerojatno predstavljati prilično bogatstvo za naše prilike. To najbolje zna, prijatelj Siniša J. [proud]

….i ja sam strpljiva i nikako do tih 1000 a o 2000 da ne govorim…. [undecid]

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

Gospodarski forum je navodno u Zagrebu u lipnju.Do tada je Jaca Angeli sigurno obećala neke dobre vijesti…..

Naravno da je! Pa i Sanader je to radio barem jednom mjesečno!

evo ekipa i ja sam vam se pridruzio, mislim da ce se tu nesto brzo poceti desavati, barem mi tako mirisi a di ima dima ima i vatre [wink]

ne mari za male stvari i ostat ce male

evo ekipa i ja sam vam se pridruzio, mislim da ce se tu nesto brzo poceti desavati, barem mi tako mirisi a di ima dima ima i vatre [wink]

Dobrodošao kolega. Hoće li se tu nešto brzo dešavati? Lako moguće, ali da će se dešavati, to je izvan svake sumnje. Vidim da je zadnjih dana bio mali izlaz, da bi se uguralo u HT, u ovom trenutku trebalo je napraviti upravo suprotno.

New Report

Close