Evo , da imamo i službeno….
evo vidite da treba i malo drukati…inače nećemo nikada gore [thumbsup]…još oko 1500 kom do 300 [thumbsup]
Osim povećanja kapaciteta za 30% dobivamo i slijedeće:
-veća pouzdanost rada postrojenja
-veće stabilnost parametara kvalitete proizvoda
-dostizanje parametara kvalitete prema zahtjevima kupaca
-smanjenje jediničnih utrošaka sirovine, energije i repromaterijala
-usklađivanje s BAT parametrima ( smanjenje emisije ugljikovodika, smanjenje utroška osnovne i sekundarne energije, održavanje razine količine proizvodnog otpada na postojećoj razini, odnosno po jedinici proizvoda-mogućnost širenja palete proizvoda, aprema zahtjevima tržišta i ekonomičnosti
Kao što sam nekidan napisao, ovo je tek mali korak, isčekujemo slijedeća tri velika.
-usklađivanje s BAT parametrima ( smanjenje emisije ugljikovodika, smanjenje utroška osnovne i sekundarne energije, održavanje razine količine proizvodnog otpada na postojećoj razini, odnosno po jedinici proizvoda-mogućnost širenja palete proizvoda, aprema zahtjevima tržišta i ekonomičnosti
Kao što sam nekidan napisao, ovo je tek mali korak, isčekujemo slijedeća tri velika.
BAT = Best available technology
JEDNOSTAVNO NAJBOLJE NA TRŽIŠTU!
http://www.poslovni.hr/137415.aspx
Nema više Gašpara u TOP 10, izgleda da je poslužio samo kao "mantinela". [thumbsup]
Evo nemožete nni rast ako vas ja ne poguram malo…………… [lol]
http://www.novilist.hr/Vijesti/sto-milijuna-eura-ulaganja-u-din.aspx
LNG terminal ne treba ni spominjati. To ja samo"mali bonus".
http://www.novilist.hr/Vijesti/sto-milijuna-eura-ulaganja-u-din.aspx
LNG terminal ne treba ni spominjati. To ja samo"mali bonus".
Premijerki stvarno sve dobro stoji – pa i kaciga!
Hvala Bogu da se konačno pokrenula trgovina sa DIOK-R-A. Iskreno se nadam da će se trgovina nastaviti.
Interesantna je situacija da su nam danas dvije Petrokemije završile sa istom cijenom:
PTKM-R-A – 145,00 kn
DIOK-R-A – 145,00 kn
Ovo izdvajam kao zanimljivost, bez bilo kakve druge namjere.
Kosor: Potpora onima koji čuvaju radna mjesta i otvaraju nova
Ja i moji suradnici došli smo u Omišalj kako bismo pozdravili ovaj uspjeh, te kroz primjer Dina-Petrokemije dali potporu svima onima u Hrvatskoj koji u ovim teškim vremenima nalaze rješenja za prevladavanje krize, a, što je iznimno važno, ulažu u razvoj proizvodnje i idu korak naprijed, istaknula je Kosor
U pogonima Dina-Petrokemije, članice Dioki Grupe, na otoku Krku u utorak je predsjednica Vlade Jadranka Kosor pustila u rad osuvremenjeno postrojenje za proizvodnju polietilena, sirovine za proizvodnju filmova i drugih prerađevina. Svečanosti su još nazočili, među ostalima, potpredsjednik Vlade Ivan Šuker i ministar gospodarstva rada i poduzetništva Đuro Popijač, državni tajnik za more Branko Bačić i župan primorsko-goranski Zlatko Komadina.
Predsjednik Uprave Dina-Petrokemije Zdenko Belošević napomenuo je da je realizacija ovog projekta poduzeta s namjerom povećanja kapaciteta proizvodnje sa 70.000 na 90.000 tona godišnje polietilena niske gustoće.
Pozdravljajući nazočne, predsjednica Vlade je naglasila da je puštanje u rad tog postrojenja važan gospodarski uspjeh, a cijeli projekt vrijedan je oko 18 milijuna eura. »Ja i moji suradnici došli smo u Omišalj kako bismo pozdravili ovaj uspjeh, te kroz primjer Dina-Petrokemije dali potporu svima onima u Hrvatskoj koji u ovim teškim vremenima nalaze rješenja za prevladavanje krize, a, što je iznimno važno, ulažu u razvoj proizvodnje i idu korak naprijed. Jasno i javno ću ovdje reći da će Vlada dati potporu svima onima koji u svojim projektima budu čuvali postojeća radna mjesta, te koji imaju planove za otvaranje novih radnih mjesta«, napomenula je premijerka. Dodala je kako je iz planova Diokija vidljivo da će u sljedećih nekoliko godina ta grupacija otvoriti nove pogone u Omišlju, što znači i nova radna mjesta. Premijerka je posebno istaknula da je cijeli ovaj projekt u Dina-Petrokemiji ostvaren zahvaljujući domaćoj pameti, odnosno inženjerima iz Diokija te niza domaćih specijaliziranih tvrtki koje su u protekle nepune dvije godine odradile taj tehnološki vrlo složen posao. Rekla je i to da je razvoj Petrokemije važan za zapošljavanje ljudi na otoku Krku.
Kosor se osvrnula i na projekte kojima je temelj stavljen na sjednici Vlade prošloga tjedna, sve s namjerom razvoja gospodarstva, a u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak. Ti projekti, kako je napomenula premijerka, pomoći će mnogim domaćim tvrtkama koje se danas nalaze u poteškoćama, ali koje imaju šansu i perspektivu osnažiti se, raditi, izvoziti, te čuvati radna mjesta, što znači čuvati ljudima budućnost i perspektivu.
Što se tiče novog pogona za proizvodnju polietilena, važno je istaknuti da je za realizaciju tog projekta odabrana jedna od najpoznatijih svjetskih tvrtki za realizaciju izgradnje takvih postrojenja Lyondell – Basell, a s hrvatske strane posao su odradili In-Inženjering Rijeka, sa svojim partnerima, a dio radova izveli su još Monter iz Zagreba, Đuro Đaković, Petrokemija, Kutina, Siemens Zagreb, HELB iz Dugog Sela, GP Krk i drugi.
http://www.poslovni.hr/137415.aspx
Nema više Gašpara u TOP 10, izgleda da je poslužio samo kao "mantinela". [thumbsup]
samo da mali dioničari DIOK ne posluže kao mantinela, vlasništvo u firmi se sve više okrupnjava, mogao bi ovdje uslijediti delisting dionica s burze, a u budućnosti i squeeze out [bye]