DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kakav je ovo iskrcaj danas?

Nije bolest sve što boli

argamedon?

Kune nisu problem, kuna nema

argamedon?

Kreće u pogon EDC/VCM – 200tisuća tona a u siječnju i nova tehnologija na LDPE što je dodatnih 20 tisuća tona.
Po sadašnjim cijenama minimalno 180 milijuna dolara novih prihoda ( cijene su s Plastemart ) pa se dio dionićara želi riješiti prevelikog tereta buduće profitabilnosti.

Bez obzira na sve pozitivne okolnosti koje pojedinci upućeni u poslovanje DIOK-ija prenose na ovom topicu cijena dionice snažno roni. Ne bojim se da će DIOK propasti, ali me čudi tako snažan poriv da se dionica proda gotovo u bescjenje.

Koji je razlog tome ovdje nitko nije dao odgovor.

Samo neka ne reagiraju oni koji misle kako je tvrtka gubitaš i ne valja, jer trenutno na ZSE ima puno tvrtki na jako labavim nogama kojima cijena dionice puno manje pada ili čak i raste.
Po meni trenutno niti jedan naš građevinac nije do pojasa DIOKiju, o HGspotu da ne govorim, no burzovna publika očigledno ima neko drugo mišljenje ili pogonsko gorivo.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Bez obzira na sve pozitivne okolnosti koje pojedinci upućeni u poslovanje DIOK-ija prenose na ovom topicu cijena dionice snažno roni. Ne bojim se da će DIOK propasti, ali me čudi tako snažan poriv da se dionica proda gotovo u bescjenje.

Koji je razlog tome ovdje nitko nije dao odgovor.

Samo neka ne reagiraju oni koji misle kako je tvrtka gubitaš i ne valja, jer trenutno na ZSE ima puno tvrtki na jako labavim nogama kojima cijena dionice puno manje pada ili čak i raste.
Po meni trenutno niti jedan naš građevinac nije do pojasa DIOKiju, o HGspotu da ne govorim, no burzovna publika očigledno ima neko drugo mišljenje ili pogonsko gorivo.

O čemu vi pričate?
Pa ova dionica je totalno precijenjena a ne da se dionice prodaju u bescijenje kako vi pričate.
U roku od tri godine firma je skoro prepolovljena,kapital i rezerve su smanjeni za čak 40%,
prihodi su pali 50% u odnosu na prošlu godinu,dug na kapital im je 260% [shocked]
Čisto sumnjam da ima gore firme na ZSE od Diokija, volio bih da netko od vas nađe goru firmu od Diokija na ZSE, bilo koji građevinac je bolji od Diokija u bilo kojem segmentu, koeficijent tekuće likvidnosti Diokija je 0,65 [shocked]
Pa HDEL koeficijent je 0,97 a trži se na 0,79 BV dok se Dioki trži na 1BV.
Ja za ovo ne bi dao 50 kuna.

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Ako je tako kao što kažeš, a nije – jer potpuno si u krivu, kako to da Dioki i u ovoj godini krize povlači kredite od HAAB-a s kamatama koje su niže od onoga što je dobio Šuker, a duplo su niže od onoga što je dobio Todorić?

Činjenica je dakle da je u ovom trenutku bonitet Diokija veći od boniteta RH!

Pusti sava barončića, njemu vjerojatno ne pomaže ni INA na 500. Nego nešto drugo, kad je spread na dionici toliko velik, ponekad i 10-tak% kao na diokiju, a permanentno se pika po bidu, apsolutni je indikator ciljanog rušenja cijene, kojeg radi manja skupina uglavnom trgujući međusobno. Radi se o "sindromu opruge", naime stiščeš do krajnjih granica da bi "sutra" skok bio što viši. Dioki je idealna dionica za to, mali free-float, veliki potencijal, velika priča….itd.

O čemu vi pričate?
Pa ova dionica je totalno precijenjena a ne da se dionice prodaju u bescijenje kako vi pričate.
U roku od tri godine firma je skoro prepolovljena,kapital i rezerve su smanjeni za čak 40%,
prihodi su pali 50% u odnosu na prošlu godinu,dug na kapital im je 260% [shocked]
Čisto sumnjam da ima gore firme na ZSE od Diokija, volio bih da netko od vas nađe goru firmu od Diokija na ZSE, bilo koji građevinac je bolji od Diokija u bilo kojem segmentu, koeficijent tekuće likvidnosti Diokija je 0,65 [shocked]

Hm, zaista se ne bih upuštao u polemiku jer nisam toliko zainteresiran, niti mi se proučavaju financijska izvješća i bilance tj. poslovanje DIOKija samo zato da izbacim kontraargumente kako bih ispao pametniji, no sasvim sam siguran da će na ovo reagirati ekipa koja se sustavno bavi DIOKijem.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Fedya, skaće s topića na topić i svugdje uvjerava "da to ništa nevalja". Pustimo mi kolegu Fedya nek on vodi svoje vlastite bitke sa samim sobom. Nije u redu pričat protiv nekoga, koji samo brine o našim novčekima.

Zašto pada?? Ja sam uvjerenja (Fedya će me sigurno ispravit)!
Da je to navlakuša. U iduća 3-4mj. situacija oko Dioki-a će se iskristalizirat. I teško da će ikad više biti cijene na ovim razinama. Netko namjerno prodaje da bi s tom navlakušom izvukao još nešto dionica od nekih plašljivih što neznaju što posjeduju. Sad će netko pa vidi koliko ima na prodaji za 10-15 kn više. Mislim da su to dionice od istih navlakača koji stvaraju prividnost jake prodaje. I na taj način ubacuju dionice u svoju košaricu.

Dioki ne troši i nezadužuje se da bi npr.isplatio plaće, nego je u ciklusu investiranja i razvoja. Prihodi su pali u odnosu na prošlu godinu… ma nemojte molim Vas, pa cijelom svijetu su pali pa zašto nebi Dioki-u.

[shocked] [shocked] [shocked] [shocked] [thumbsup]

Smirite se dečki…istvario 400 kom potrebe radi,al vraćam se brzo..
Dionica broj 1 slijedeće godine..pozdrav velikim znalcima Savi i Oportunisti!

O čemu vi pričate?

Hm, zaista se ne bih upuštao u polemiku jer nisam toliko zainteresiran, niti mi se proučavaju financijska izvješća i bilance tj. poslovanje DIOKija samo zato da izbacim kontraargumente kako bih ispao pametniji, no sasvim sam siguran da će na ovo reagirati ekipa koja se sustavno bavi DIOKijem.

[/quote]
Ja osobno i ne znam kad je ova kompanija imala ikada dobit!!!
Sama negativna poslovanja, nažalost moram se složti s Fedyom (inače on uvijek pogriješi),
ovaj Dioki ne vrijedi više od 50-60kn

Ja osobno i ne znam kad je ova kompanija imala ikada dobit!!!
Sama negativna poslovanja, nažalost moram se složti s Fedyom (inače on uvijek pogriješi),
ovaj Dioki ne vrijedi više od 50-60kn

Mislim da je to jedna od rijetkih dionica, osim turističkih, na ZSE koja je ostvarila značajnu dobit i RAST dobiti u prvih 9 mjeseci 2009.
Prije no što daš takav komentar upoznaj se s činjenicama iz izvješća!

New Report

Close