argamedon?
Kreće u pogon EDC/VCM – 200tisuća tona a u siječnju i nova tehnologija na LDPE što je dodatnih 20 tisuća tona.
Po sadašnjim cijenama minimalno 180 milijuna dolara novih prihoda ( cijene su s Plastemart ) pa se dio dionićara želi riješiti prevelikog tereta buduće profitabilnosti.
Bez obzira na sve pozitivne okolnosti koje pojedinci upućeni u poslovanje DIOK-ija prenose na ovom topicu cijena dionice snažno roni. Ne bojim se da će DIOK propasti, ali me čudi tako snažan poriv da se dionica proda gotovo u bescjenje.
Koji je razlog tome ovdje nitko nije dao odgovor.
Samo neka ne reagiraju oni koji misle kako je tvrtka gubitaš i ne valja, jer trenutno na ZSE ima puno tvrtki na jako labavim nogama kojima cijena dionice puno manje pada ili čak i raste.
Po meni trenutno niti jedan naš građevinac nije do pojasa DIOKiju, o HGspotu da ne govorim, no burzovna publika očigledno ima neko drugo mišljenje ili pogonsko gorivo.
Bez obzira na sve pozitivne okolnosti koje pojedinci upućeni u poslovanje DIOK-ija prenose na ovom topicu cijena dionice snažno roni. Ne bojim se da će DIOK propasti, ali me čudi tako snažan poriv da se dionica proda gotovo u bescjenje.
Koji je razlog tome ovdje nitko nije dao odgovor.
Samo neka ne reagiraju oni koji misle kako je tvrtka gubitaš i ne valja, jer trenutno na ZSE ima puno tvrtki na jako labavim nogama kojima cijena dionice puno manje pada ili čak i raste.
Po meni trenutno niti jedan naš građevinac nije do pojasa DIOKiju, o HGspotu da ne govorim, no burzovna publika očigledno ima neko drugo mišljenje ili pogonsko gorivo.
O čemu vi pričate?
Pa ova dionica je totalno precijenjena a ne da se dionice prodaju u bescijenje kako vi pričate.
U roku od tri godine firma je skoro prepolovljena,kapital i rezerve su smanjeni za čak 40%,
prihodi su pali 50% u odnosu na prošlu godinu,dug na kapital im je 260% [shocked]
Čisto sumnjam da ima gore firme na ZSE od Diokija, volio bih da netko od vas nađe goru firmu od Diokija na ZSE, bilo koji građevinac je bolji od Diokija u bilo kojem segmentu, koeficijent tekuće likvidnosti Diokija je 0,65 [shocked]
Pa HDEL koeficijent je 0,97 a trži se na 0,79 BV dok se Dioki trži na 1BV.
Ja za ovo ne bi dao 50 kuna.
Ako je tako kao što kažeš, a nije – jer potpuno si u krivu, kako to da Dioki i u ovoj godini krize povlači kredite od HAAB-a s kamatama koje su niže od onoga što je dobio Šuker, a duplo su niže od onoga što je dobio Todorić?
Činjenica je dakle da je u ovom trenutku bonitet Diokija veći od boniteta RH!
Pusti sava barončića, njemu vjerojatno ne pomaže ni INA na 500. Nego nešto drugo, kad je spread na dionici toliko velik, ponekad i 10-tak% kao na diokiju, a permanentno se pika po bidu, apsolutni je indikator ciljanog rušenja cijene, kojeg radi manja skupina uglavnom trgujući međusobno. Radi se o "sindromu opruge", naime stiščeš do krajnjih granica da bi "sutra" skok bio što viši. Dioki je idealna dionica za to, mali free-float, veliki potencijal, velika priča….itd.
O čemu vi pričate?
Pa ova dionica je totalno precijenjena a ne da se dionice prodaju u bescijenje kako vi pričate.
U roku od tri godine firma je skoro prepolovljena,kapital i rezerve su smanjeni za čak 40%,
prihodi su pali 50% u odnosu na prošlu godinu,dug na kapital im je 260% [shocked]
Čisto sumnjam da ima gore firme na ZSE od Diokija, volio bih da netko od vas nađe goru firmu od Diokija na ZSE, bilo koji građevinac je bolji od Diokija u bilo kojem segmentu, koeficijent tekuće likvidnosti Diokija je 0,65 [shocked]
Hm, zaista se ne bih upuštao u polemiku jer nisam toliko zainteresiran, niti mi se proučavaju financijska izvješća i bilance tj. poslovanje DIOKija samo zato da izbacim kontraargumente kako bih ispao pametniji, no sasvim sam siguran da će na ovo reagirati ekipa koja se sustavno bavi DIOKijem.
Fedya, skaće s topića na topić i svugdje uvjerava "da to ništa nevalja". Pustimo mi kolegu Fedya nek on vodi svoje vlastite bitke sa samim sobom. Nije u redu pričat protiv nekoga, koji samo brine o našim novčekima.
Zašto pada?? Ja sam uvjerenja (Fedya će me sigurno ispravit)!
Da je to navlakuša. U iduća 3-4mj. situacija oko Dioki-a će se iskristalizirat. I teško da će ikad više biti cijene na ovim razinama. Netko namjerno prodaje da bi s tom navlakušom izvukao još nešto dionica od nekih plašljivih što neznaju što posjeduju. Sad će netko pa vidi koliko ima na prodaji za 10-15 kn više. Mislim da su to dionice od istih navlakača koji stvaraju prividnost jake prodaje. I na taj način ubacuju dionice u svoju košaricu.
Dioki ne troši i nezadužuje se da bi npr.isplatio plaće, nego je u ciklusu investiranja i razvoja. Prihodi su pali u odnosu na prošlu godinu… ma nemojte molim Vas, pa cijelom svijetu su pali pa zašto nebi Dioki-u.
[shocked] [shocked] [shocked] [shocked] [thumbsup]
Smirite se dečki…istvario 400 kom potrebe radi,al vraćam se brzo..
Dionica broj 1 slijedeće godine..pozdrav velikim znalcima Savi i Oportunisti!
O čemu vi pričate?
Hm, zaista se ne bih upuštao u polemiku jer nisam toliko zainteresiran, niti mi se proučavaju financijska izvješća i bilance tj. poslovanje DIOKija samo zato da izbacim kontraargumente kako bih ispao pametniji, no sasvim sam siguran da će na ovo reagirati ekipa koja se sustavno bavi DIOKijem.
[/quote]
Ja osobno i ne znam kad je ova kompanija imala ikada dobit!!!
Sama negativna poslovanja, nažalost moram se složti s Fedyom (inače on uvijek pogriješi),
ovaj Dioki ne vrijedi više od 50-60kn
Ja osobno i ne znam kad je ova kompanija imala ikada dobit!!!
Sama negativna poslovanja, nažalost moram se složti s Fedyom (inače on uvijek pogriješi),
ovaj Dioki ne vrijedi više od 50-60kn
Mislim da je to jedna od rijetkih dionica, osim turističkih, na ZSE koja je ostvarila značajnu dobit i RAST dobiti u prvih 9 mjeseci 2009.
Prije no što daš takav komentar upoznaj se s činjenicama iz izvješća!