DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

url]http://www.nacional.hr/clanak/72066/sinergija-dine-i-lng-terminala-sprecava-pothladivanje-mora[/url]

Važno je da je EIB prepoznao potencijal Dine Petrokemije i da će ući u financiranje projekata.
Niske kamate, dug period otplate i poček od 3-5 godina su standardni uvjeti kreditiranja preko EIB-a.
Ako je to sigurno ulaganje za njih to je signal i za ostale da se priključe.

Glede tehnologije u LNG terminalu Dina zasigurno može dobar dio svojih procesa integrirati u rasplinjavanje LNG-a i to će svakako i učiniti. No ovdje je za LNG terminal neophodan kontinuirani proces i velika rezerva pa se treba razmisliti i jednom kogeneracijskom postrojenju koje bi garantiralo back-up topline. Radi se dakle o 2,7 milijardi kWh toplinske energije za 10 milijuna tona LNG-a godišnje. Šteta bi bila da se to prospe u more – to je energija koja bi mogla klimatizirati čitavu HR!

ma stalno nas filate kreditima,dobrim vijestima,nazovimo ih tako,ali ništa od toga,di je plaća,tko će raditi u tim vašim postrojenjima.

pixma

ma stalno nas filate kreditima,dobrim vijestima,nazovimo ih tako,ali ništa od toga,di je plaća,tko će raditi u tim vašim postrojenjima.
menageri

Dioki je tempirana bomba, samo je pitanje kad će odletit u vis. Ja sam davno kupio nešto sitno i zaboravio da ih imam. Dugoročno očekujem veliku zaradu, bitno je samo da konačno počne pozitivno poslovat. A za skrivenu vrijednost ne tebam ništa pisati, bar je o tome bilo puno napisano na ovoj temi…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Važno je da je EIB prepoznao potencijal Dine Petrokemije i da će ući u financiranje projekata.
Niske kamate, dug period otplate i poček od 3-5 godina su standardni uvjeti kreditiranja preko EIB-a.
Ako je to sigurno ulaganje za njih to je signal i za ostale da se priključe.

Glede tehnologije u LNG terminalu Dina zasigurno može dobar dio svojih procesa integrirati u rasplinjavanje LNG-a i to će svakako i učiniti. No ovdje je za LNG terminal neophodan kontinuirani proces i velika rezerva pa se treba razmisliti i jednom kogeneracijskom postrojenju koje bi garantiralo back-up topline. Radi se dakle o 2,7 milijardi kWh toplinske energije za 10 milijuna tona LNG-a godišnje. Šteta bi bila da se to prospe u more – to je energija koja bi mogla klimatizirati čitavu HR!

Da te obradujem, u planu je i izgradnja kogeneracijskog postrojenja od 160 MWh na Dini.

Hoće li, ako hoće kreditirati a čini se da hoće, EIB ući i u vlasničku strukturu Dine ili Diokija?
A za kogeneraciju znam odavno da je u planu. Bit će borba tko će to graditi jer se radi i o poticajnoj cijeni el. energije. Tu se dobra lova da ubrati.

…u Vašoj "zemlji sreće" nema suza,boli,tuge,briga i problema…sve je idealno…sve je savršeno…sve je naj-naj…gubitke u poslovanju i probleme prikazujete kao uspjeh…pričama ste digli firmu na nivo božanstva…gradite kule bez kamena…super…DIOKI će uskoro biti firma budučnosti…"DS9"…cijela Hrvatska će moći živjeti samo od nje…pa će Ježić moći biti predsjednik ili premijer RH, večinski vlasnici će biti potpredsjednici i ministri, a ostali imaoci dionice će po defaultu biti uvršteni na Forbesovu listu najbogatijih… [thumbsup]

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

@Jaal
Jako mi je drago što si napustio Dioki prebacivši se u PTKM, tvrtku o kojoj mnogo znam, ali ipak malo manje nego o Diokiju i želim ti sve najbolje tamo kao i svim dioničarima. Ali zapamti jednu stvar, u bliskoj budućnosti PTKM, NIKAD, ali baš NIKAD neće doseći ni upola razinu cijene Diokija.

Šteta što radnici još nisu dobili drugi dio plaće pa su vjerojatno neki primorani prodati po sitno dionica. Nešto slično desilo se i prije par mjeseci. [angry]

…kolega OPORTUNIST točno zboriš…zato sam na PTKM u manje u 4 mjeseca doživio "kwon" (100% zarade)…u konačnosti zašto ljudi ulažu u dionice?…pa nije iz ljubavi…odgovor znaš i sam…kada cijena dionice DIOKI-a dostigne 72-75 kn bit ću i ja dobar…

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

Šteta što radnici još nisu dobili drugi dio plaće pa su vjerojatno neki primorani prodati po sitno dionica. Nešto slično desilo se i prije par mjeseci. [angry]

Pa strpite se ljudi, što ste navalili na tu plaću. Sad se fino kupila DALMATINKA, sve na DINI napreduje prema planu, pa bit će i plaća. Svi ste čuli za moć pozitivnog razmišljanja, probajte; možda pomogne.
[huh]

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

New Report

Close