DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pusti cash flow sava, gledaj RDG. Možeš ti uzet kikiriki za svoju prodanu robu, ali ti moraš knjižiti to u prihode. A toga ovdje nema.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Pusti cash flow sava, gledaj RDG. Možeš ti uzet kikiriki za svoju prodanu robu, ali ti moraš knjižiti to u prihode. A toga ovdje nema.

Ja mislim da je u poslu posrednik bio Kijac dd pa se onda sve to može sasvim drugačije prikazati u financijskim izvješćima. Inače Kijac i jeste registriran i za tu vrstu djelatnosti – upravljanje nekretninama!
I svaki detalj u izvješćima je važan i novčani tijek i RDG i bilanca – svaki detalj.
Npr HFP je Vupik prodao za nekih 30 milijuna kuna a Dioki je stekao financijsku imovinu od 73,5 milijuna kuna – samo radi usporedbe šta se sve sada može dobiti za te novce pa je otvoreno pitanje štaje HANDA tj HFP dao Diokiju za spremnike na žitnjaku!

I ako je točno da je posao tekao preko Kijca onda je u Kijcu ostalo oko 100 milijuna kuna jer je HANDA s spremnicima isplatila prvu ratu dokapitalizacije u iznosu oko 173 milijuna kuna – to se vidi u financijskom izvješću JANAF-a!

…."Slovenski tisak ističe da tek treba odrediti trasu plinovoda kroz Sloveniju, što bi trebalo biti jasnije kroz godinu-dvije kada Gazprom i slovenski Geoplin naprave studiju izvedivosti, te da zbog diversifikacije izvora Slovenija nikako nije odustala od interesa za druge izvore i trase nabave plina, među ostalim i od realnog interesa za sudjelovanje u projektu gradnje terminala za tekući plin na Krku u kojemu Geoplin sudjeluje s jedan posto.Slovenija trenutačno 55 posto zemnog plina dobiva iz Rusije plinovodom iz austrijskog Baumgartena. Uz to, 35 posto godišnje bilance zemnog plina čini alžirski plin koji se uvozi plinovodom iz Italije do Nove Gorice, no ugovor s alžirskim Sonatrachom, koji je povezan s Gazpromom, istječe 2012. godine i još nije obnovljen. Terminal na Krku bi osigurao dodatnu diversifikaciju izvora, a i stabilnost cijena, jer zalihe tekućeg plina omogućavaju njegovo kupovanje na "spot" tržištu, slično formiranju cijena nafte.
Slovenski mediji navode da, za razliku od LNG terminala kod Trsta, kojima se Slovenija energično protivi iz ekoloških razloga, takva suzdržanost za budući terminal na Krku ne postoji čak ni kod ekoloških udruga niti u lokalnoj sredini, pa je projekt i s obzirom na taj vidik prihvatljiv i zanimljiv.
Geoplin s ljubljanskom Toplarnom ima ugovor o osiguranju novih količina plina do 2012. godine i ne planira gradnju plinovoda prema Italiji "ali o vezi prema Krku ozbiljno razmišlja", piše "Delo"
….."

Nemreš bilivit kak su naše dvije zemlje postale energetski povezane….Janezi su nešto nanjušili.

Nemreš bilivit kak su naše dvije zemlje postale energetski povezane….Janezi su nešto nanjušili.

Da nanjušili….danas se mi napajamo preko njih a za par godinica će biti sasvim drugačije!
Trebaju si zauzimati bolju poziciju u dva velika plinska projekta u hr:
-LNG terminal
-Jonsko – Jadranski plinovod

Svi ostali plinovodi i projekti su na dugom štapu.
Moraju si osiguran siguran dotok energije – bez toga tko će ulagati u takvu državu!

Kakva je ovo panična rasprodaja na bidu?? E, dečki dečki kako će Vam biti žao za koji mjesec.
Može li na lizing? [huh]

Što se tiče izvješća, iz novčanog tijeka vidljivo da su prikazali u stavci, novčani primici od prodaje dugotrajne mat.i nemat. imovine u iznosu od 120.474.000. Istovremeno, izdaci za otplatu glavnice kredita i obveznica iznose 291.030.000 te su povečani u odnosu na prošlogodišnje razdoblje za 145.422.000, što jasno sugerira da su zatvoreni stari krediti, ali istovremeno podignuti i novi.

Kolega OPORTUNIST,

Ovo što navodite je točno, ali gdje je ta stavka knjižena u RDG-u? To je trebalo biti knjiženo kao izvandredni prihod, a nije. Nije ni drugdje na strani prihoda knjiženo. Da jeste dobit bi bila nešto sasvim drugo.
Pri tome za sam RDG uopće nije važno što su oni s time zatvorili stare kredite i dignuli nove, koliki god bili.
Ovdje nešto u knjiženju gadno ne štima.
[/quote]

Ako je Kjac dd bio posrednik u prodaji onda se dio prihoda skriva u rubrici Ostali poslovni prihodi – 86.636.000,00 kuna. Sve u svemu ovo je pokazatelj koliko vrijedi zemljište. Oko 5x knjigovodstvena vrijednost.

Što se tiče izvješća, iz novčanog tijeka vidljivo da su prikazali u stavci, novčani primici od prodaje dugotrajne mat.i nemat. imovine u iznosu od 120.474.000. Istovremeno, izdaci za otplatu glavnice kredita i obveznica iznose 291.030.000 te su povečani u odnosu na prošlogodišnje razdoblje za 145.422.000, što jasno sugerira da su zatvoreni stari krediti, ali istovremeno podignuti i novi.

Kolega OPORTUNIST,

Ovo što navodite je točno, ali gdje je ta stavka knjižena u RDG-u? To je trebalo biti knjiženo kao izvandredni prihod, a nije. Nije ni drugdje na strani prihoda knjiženo. Da jeste dobit bi bila nešto sasvim drugo.
Pri tome za sam RDG uopće nije važno što su oni s time zatvorili stare kredite i dignuli nove, koliki god bili.
Ovdje nešto u knjiženju gadno ne štima.
[/quote]

Ako je Kjac dd bio posrednik u prodaji onda se dio prihoda skriva u rubrici Ostali poslovni prihodi – 86.636.000,00 kuna. Sve u svemu ovo je pokazatelj koliko vrijedi zemljište. Oko 5x knjigovodstvena vrijednost.
[/quote]
Na ovoj poziciji knjiženo je ove godine slijedeće:

30.03.2009 tekući kvartal 51.327
30.06.2009 tekući kvartal 18.491 kumulativno 69.728
30.09.2009 tekući kvartal 86.636 kumulativno 156.364

Ako je ta prodaja knjižena ovdje u 3.kvartal otkud onda u prva 2 kvartala ovoliki prihodi i toliko različiti od kvartala do kvartala.

S druge strane čini mi se malo da je samo ovih 86.636 prihod od prodaje JANAF-u.

Nešto ne štima u toj računici. Ako neko može objasniti bio bi zahvalan.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Trebaš iskombinirati s Janafovim izvješćem – ispada da je vrijednost jednaka vrijednosti dokapitalizacije Janafa od strane HANDA-e u iznosu od cca 178 milijuna kuna plus 47 milijuna kuna koliko je Rijekatank platio za 41.500 m2 zemljišta. To ti je oko 5,5x knjigovodstvena vrijednost prodate imovine. Ako to vrijedi i za preostalu dugotrajnu materijalnu imovinu onda je samo u zemljištu i nekretninama na Žitnjaku oko 2,2 milijardi kuna!

Ono što mene puno više intrigira je stjecanje dugotrajne financijske imovine u iznosu od 73,5 milijuna kuna. Što je to Dioki prihvatio od HFP-a u zamjenu za spremnike i zemljište – nikakvih obavjesti o stjecanju udjela nije bilo.

Da nanjušili….danas se mi napajamo preko njih a za par godinica će biti sasvim drugačije!
Trebaju si zauzimati bolju poziciju u dva velika plinska projekta u hr:
-LNG terminal
-Jonsko – Jadranski plinovod

Svi ostali plinovodi i projekti su na dugom štapu.
Moraju si osiguran siguran dotok energije – bez toga tko će ulagati u takvu državu!

E moj štovani kolega, ono što mene brine je da se ne dogodi da mi sami sebe zaje….!
Ja se najviše bojim nas samih. Od kad je slobodne RH, pametne i korisne odluke se mogu nabrojati na prste jedne ruke.
I moja malodobna dječica znaju da auto ne ide bez benzina i da štednjak bez plina nema vatre, ali nisam siguran da su oni koji o gospodarskom i energetskom interesu odlučuju svijesni tih činjenica, a ako su i svijesni, uvijek ih se "na odgovarajući način" može uvjeriti u suprotno.
Barem je tako bilo zadnjih 18 godina.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Michael Mertl, direktor konzorcija Adria LNG u večerašnjim "Paralelama"
"Iznimno bi cijenili da se hrvatski partneri projekta pridruže što prije. Ako se to ne dogodi, bit ćemo primorani sami osmisliti i razviti taj komercijalni okvir u skladu s europskom praksom, a hrvatski će ga partneri u tom slučaju jednostavno morati prihvatiti"
Brutalno iskreno, ili u prijevodu , projekt je neupitan, a na vama je da se priključite prije ili kasnije.
[kiss]

…zašto smo mi Hrvati cijepljeni protiv gluposti???…nama odgovaraju samo idilične situacije!!!…nitko ne govori o pravoj istini…vjerujte mi, nema tu nikakve idile…veli Mertl "bit ćemo primorani sami osmisliti i razviti taj komercijalni okvir u skladu s europskom praksom"…pa jasno da su oni već ranije osmislili kako će nam uzeti novce na način, da će nam stvoriti ovisnost i sve drugo što ide uz to na konto LNG terminala…zar nije europska praksa to već dokazala na našim prostorima kroz banke, željezare i razne firme…komercijalni okvir poznat kao praksa isisavanja kapitala…na "finjaka"…i sve je legalno…i još im trebamo biti zahvalni…treba stvarno razmotriti koja je korist od tog LNG terminala za RH u svim segmentima…zar je našem konzorciju problem sakupiti/odvojiti 250 – 300 mil.EUR za posao stoljeća…da nemaju svaka bi im banka dala kredit "odmah-sad"…ali???…što se mene tiče neka gradi tko šta hoče, ali sumnjam da ću plin ikad više plaćati manje od 2,5 kn m3 (Zg), nego što ga plaćam sada…samo više…živi bili pa vidjeli!!!…

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

Sam projekt je od krucijalnog značaja za EU, a došao je u završnu fazu pred sam početak izgradnje. Mertl samo apostrofira, dobrodošli ste u projektu, a ukoliko zbog svoje inercije odnosno nesposobnosti otežete, mi to gospodo možemo i bez vas.

New Report

Close