…."LJUBLJANA – Slovenija je iznimno zainteresirana za projekt izgradnje LNG terminala na Krku, jer taj projekt osigurava ne samo diverzifikaciju plinskih opskrbnih pravaca, nego i diverzifikaciju izvora.
"Osim toga, LNG terminalu na Krku nitko se ne protivi", kazao je slovenski ministar gospodarstva Matej Lahovnik i dodao da je na razgovorima u Hrvatskoj obaviješten da su za projekt zainteresirane i hrvatske kompanije, što je, po Lahovniku, preduvjet za njegovu realizaciju, piše Novi list.
Koliko god podržava projekt LNG-a na Krku, Slovenija se protivi izgradnji dvaju planiranih LNG terminala kod Trsta, jednog u Žavljama na samoj slovensko-talijanskoj granici i drugog off-shore terminala ispred Trsta.
Slovenija smatra da Tršćanski zaljev ne udovoljava ni minimumu strogih ekoloških uvjeta za tako komplicirana postrojenja kao što su terminali za ukapljeni plin, zbog čega je Ljubljana ušla u oštar spor s Italijom, kojoj zbog terminala prijeti tužbom pred europskim sudištem u Luksemburgu…."
Lijepo je vidjeti koliko smo si postali dobri…….
Jel se tko sijeća plinske krize od prošle godine kad smo u 3 dana skočili sa 100 na 190……… [lol]
A tko kaže da tako neće biti i ove godine……..
Jel se tko sijeća plinske krize od prošle godine kad smo u 3 dana skočili sa 100 na 190……… [lol]
A promet ?? [undecid]
Promet je tada na svim dionicama bio mizeran .
…."LJUBLJANA – Slovenija je iznimno zainteresirana za projekt izgradnje LNG terminala na Krku, jer taj projekt osigurava ne samo diverzifikaciju plinskih opskrbnih pravaca, nego i diverzifikaciju izvora.
"Osim toga, LNG terminalu na Krku nitko se ne protivi", kazao je slovenski ministar gospodarstva Matej Lahovnik i dodao da je na razgovorima u Hrvatskoj obaviješten da su za projekt zainteresirane i hrvatske kompanije, što je, po Lahovniku, preduvjet za njegovu realizaciju, piše Novi list.
Svatko se želi ukrcati, Slovencima je to uspjelo iako s minornim učešćem, a ovaj je valjda išao žicati dio od RWE-a – jer htjeli mi to priznati ili ne LNG terminal je u HR i o sudbini konzorcija odlučuje Zagreb!
Je li napokon netko došao do saznanja o ovom povećanju Dugotrajne financijske imovine od 73 milijuna kuna u 3Q. Poklopilo se s prodajom Žitnjaka Janafu. Jesu li to oni đorali nešto između sebe iki s još nekim trećim ( Handa )?
Janaf nikad nije posjedovao nikakvu Dugotrajnu financijsku imovinu pa je normalno da s takvom rubrikom uskoči netko treći – tko drugi do HANDA koja u to vrijeme dokapitalizira JANAF i to s čim – naravno s spremnicima na Žitnjaku kojeunosi u TEMELJNI KAPITAL JANAF -A u iznosu od 178.748.000,00 kuna a Diokiju to plaća Dugotrajnom financijskom imovina koju joj je dala Vlada RH:
Naravno ovo ništa ne mora odgovarati istini – ja sam tako pročitao 3Q izvješća.
Što se tiče izvješća, iz novčanog tijeka vidljivo da su prikazali u stavci, novčani primici od prodaje dugotrajne mat.i nemat. imovine u iznosu od 120.474.000. Istovremeno, izdaci za otplatu glavnice kredita i obveznica iznose 291.030.000 te su povečani u odnosu na prošlogodišnje razdoblje za 145.422.000, što jasno sugerira da su zatvoreni stari krediti, ali istovremeno podignuti i novi.
Kolega OPORTUNIST,
Ovo što navodite je točno, ali gdje je ta stavka knjižena u RDG-u? To je trebalo biti knjiženo kao izvandredni prihod, a nije. Nije ni drugdje na strani prihoda knjiženo. Da jeste dobit bi bila nešto sasvim drugo.
Pri tome za sam RDG uopće nije važno što su oni s time zatvorili stare kredite i dignuli nove, koliki god bili.
Ovdje nešto u knjiženju gadno ne štima.
Što se tiče izvješća, iz novčanog tijeka vidljivo da su prikazali u stavci, novčani primici od prodaje dugotrajne mat.i nemat. imovine u iznosu od 120.474.000. Istovremeno, izdaci za otplatu glavnice kredita i obveznica iznose 291.030.000 te su povečani u odnosu na prošlogodišnje razdoblje za 145.422.000, što jasno sugerira da su zatvoreni stari krediti, ali istovremeno podignuti i novi.
Kolega OPORTUNIST,
Ovo što navodite je točno, ali gdje je ta stavka knjižena u RDG-u? To je trebalo biti knjiženo kao izvandredni prihod, a nije. Nije ni drugdje na strani prihoda knjiženo. Da jeste dobit bi bila nešto sasvim drugo.
Pri tome za sam RDG uopće nije važno što su oni s time zatvorili stare kredite i dignuli nove, koliki god bili.
[/quote]
Laički kazano, to se zove izbjegavanje plaćanja poreza.
btw. sutra u "Paralelama" tema Južni tok i LNG terminali.
Kolega OPORTUNIST,
[/quote]
Laički kazano, to se zove izbjegavanje plaćanja poreza.
btw. sutra u "Paralelama" tema Južni tok i LNG terminali.
[/quote]
Ma to je meni OK, ali zašto onda nisu došli negdje blizu nule i tu stali. Ovako izgleda ružno jer se stanjuje kapital i performanse do bola.
Jednom će ipak morati to prikazati.
Kolega OPORTUNIST,
[/quote]
U IZVJEŠTAJU O NOVČANOM TIJEKU u razdoblju 01.01.2009-30.09.2009. novac i novčani ekvivalenti na kraju razdoblja bi trebali iznositi 60.544.000,00 kuna a ne 3.858.000,00 kuna.
U čemu je kvaka?
Ako malo bolje pogledaš u novčani tijek i ako znaš da se radilo o kupoprodaji zemljišta onda je jasno slijedeće:
– Novčani primici od prodaje dugotrajne materijalne i nematerijalne imovine – 120.436.000,00 kuna
– Novčani izdaci za stjecanje vlasničkih i dužničkih financijskih instrumenata – 73.445.000,00 kuna
Iz ovoga je vidljivo da je netko, a ja pretpostavljam da je HANDA, platio spremnike s nekom dugotrajnom financijskom imovinom. Zašto HANDA – zato što JANAF u svojim fin izvješćima nema takvu stavku. A A HANDA je tu istu imovinu mogla lako steći od npr HFP-a:
Mene samo interesira koja je to imovina tako interesantna Upravi Diokija da je prihvati umjesto gotovine? I gdje se ta imovina krije u kojoj državi i u kojem kraju svijeta?
Razliku od cca 47 milijuna je doplatio Rijekatank za 41.500 m2.
Ostvarena prodajna vrijednost materijalne imovine je 3x veća iod knjigovodstvene!