DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da dobro kažete kolege….brojke trenutno kažu loše, jako loše. Ali kad bi brojke sve govorile svaki matematičar bi bio milijarder na burzi……..

Dobro bi bilo OBRAZLOŽITI to što ste napisali.
Činjenica je da je u 3Q Dioki ostvario dobit od 31.425.000,00 kuna.
Jedno od boljih izvješća na ZSE!
[/quote]
Sava,
Pogledaj konsolidirano izvješće.Tvrtka matica je napravila profit od 31,4 mio, ali DIOK kao grupa je napravio gubitak od 6 mio kuna u 3Q i time se ukupan gubitak grupe popeo na 68 mio kuna u ovoj godini.

To znači da su ostale članice grupe napravile giubitak od cca 37,5 mio kuna u 3.kvartalu i time srušile dobit samo DIOK-ija na Žitnjaku.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

da dobro kažete kolege….brojke trenutno kažu loše, jako loše. Ali kad bi brojke sve govorile svaki matematičar bi bio milijarder na burzi……..

Dobro bi bilo OBRAZLOŽITI to što ste napisali.
Činjenica je da je u 3Q Dioki ostvario dobit od 31.425.000,00 kuna.
Jedno od boljih izvješća na ZSE!
[/quote]
Sava,
Pogledaj konsolidirano izvješće.Tvrtka matica je napravila profit od 31,4 mio, ali DIOK kao grupa je napravio gubitak od 6 mio kuna u 3Q i time se ukupan gubitak grupe popeo na 68 mio kuna u ovoj godini.

To znači da su ostale članice grupe napravile giubitak od cca 37,5 mio kuna u 3.kvartalu i time srušile dobit samo DIOK-ija na Žitnjaku.

[/quote]

Matica je u 3Q ostvarila dobit od 31.425.000,00 kuna. Jedno od najboljih kvartalnih izvješća na ZSE.
Dinu ćemo sačekati još kvartal – dva.
Kako su se pojedinci saletjeli imam osjećaj da su očekivali gubitke od 100 milijuna kuna.
Bed lak, gajs!

@Sava,

Ja ne vidim nigdje stavku od prodaje zemljišta i spremnika na Žitnjaku. Ako je to točno ( da u izvješću nije prikazan taj prihod) onda je ovo izvješće zapravo dobro.

Da li ti vidiš Sava da je taj prihod iskazan?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Evo kako je izvješće medijski popraćeno:

http://business.hr/hr/Kompanije/Rezultati-poslovanja/Dioki-s-dvostruko-vecim-gubitkom-nego-lani

http://www.poslovni.hr/131533.aspx

halfte trinken, halfte Šarcu geben

…zar DIOKI mora zakonski prikazati prihod/e od prodaje zemljišta…pa bi im se za toliko uvečalo davanje prema državi (a znamo kolika su)???…mogu li večinski vlasnici raspodjeliti iste te prihode unutar sebe bez da pitaju "ostale"???…hm!…pravna pitanja su mi slabija strana…zna li tko odgovor???…što je s dugom koji DIOKI duguje gradu ZAGREBU za otpadne vode…o tome nisam čuo ništa već 1 god.???…ako su zbilja dužni gradu, a to je negdje oko 15,16,17,18 mil.kuna + zatezna kamata…hm!…P.S. zna li itko gdje je 6 miljardi kuna od prodaje INE???…da li je Vlada kome položila računa o tome…ima li tko kakav info???…

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

@Sava
,

Ja ne vidim nigdje stavku od prodaje zemljišta i spremnika na Žitnjaku. Ako je to točno ( da u izvješću nije prikazan taj prihod) onda je ovo izvješće zapravo dobro.

Da li ti vidiš Sava da je taj prihod iskazan?

Da su to htjeli prikazati u Izvješću onda su mogli i javno objaviti puno prije 3Q izvješća.

Glede izvješća 3Q pored prikazane dobiti od 31.425.000,00 kuna imamo i stavke 1. Smanjenje vrijednosti zaliha 16.916.000,00 kuna i 8. Rezerviranja 20.000.000,00 kuna.

Može se pretpostviti čemu one služe. Ali neka, istrpili smo, obnovili i dogradili Dinu, pa će nam se to uskoro vratiti.

BTW, po IZVJEŠTAJU O NOVČANOM TIJEKU u razdoblju 01.01.2009-30.09.2009. novac i novčani ekvivalenti na kraju razdoblja bi trebali iznositi 60.544.000,00 kuna a ne 3.858.000,00 kuna.
U čemu je kvaka?

Uz sve rasprave o DIOKI-u kako komentirate osnivanje DIOPLIN-a?

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

Odakle ti ta info?

DIOPLIN – novoosnovna tvrtka u sastavu DIOKI-GRUPE. Osnovna djelatnost, uvoz i distribucija prirodnog plina. Osigurač u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog plina te u slučaju "razmimoilaženja" sa Inom. [wink]

Što se tiče izvješća, iz novčanog tijeka vidljivo da su prikazali u stavci, novčani primici od prodaje dugotrajne mat.i nemat. imovine u iznosu od 120.474.000. Istovremeno, izdaci za otplatu glavnice kredita i obveznica iznose 291.030.000 te su povečani u odnosu na prošlogodišnje razdoblje za 145.422.000, što jasno sugerira da su zatvoreni stari krediti, ali istovremeno podignuti i novi.

DIOPLIN – novoosnovna tvrtka u sastavu DIOKI-GRUPE. Osnovna djelatnost, uvoz i distribucija prirodnog plina. Osigurač u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog plina te u slučaju "razmimoilaženja" sa Inom. [wink]
[/quote]

Kada sam čuo za Dinamarin i vidio da su to odradili s Orklom odmah mi je pao na pamet Statoil ali bilo mi je preambiciozno – ali sada ima smisla, čini mi se.

Glede izvješća za prvih devet mjeseci novčani tjek je +28.343.000,00 kuna a ne -28.343.000,00 kuna pa je novac i ekvivalenti na koncu razdoblja +60.544.000,00 kuna.

Imaš i povećanje dugotrajne financijske imovine za cca 72 milijuna kuna.

New Report

Close