Jel nekom palo na pamet da je netko kupio DIOKI samo zbog zemljišta na Krku i to u vrijeme kad stranci nisu mogli, a i danas ne mogu baš samo tako kupovati takve strateške lokacije.
DIOKI-jeva djelatnost je u ovoj priči moguće samo sporedna stvar koja se srećom poklapa sa interesima stvarnih vlasnika koji drže konce onima iz Švice. Kad oni odluče prenamijenit tvrtku ili joj ugasiti pojedine pogone tako će i biti.
Sve u svemu jedan lijep igrokaz.
Pa su pozvali Evropsku banku kako bi igrokaz imao što više glumaca pa da se tebi još više svidi, zar ne?
cc, stvarno…. [huh]
JANAF se uknjižio na Žitnjaku. Ukupno 185.819m2 zemljišta + spremnici!
Ja upisujem stan već 5 godina, a oni sve u nepuna 3 mjeseca.
200 – 300 – 400 evra/m2! Ajde glasujte – kolika bi mogla biti cijena?
[/quote]
Ja procjenjujem na 180 EUR/m2 zbog veličine zemljišta. Ako su dobili više od toga napravili su super posao i kapu skidam.
Vidi stranu 880 tamo sam ja dao svoju odokativnu procjenu.
…lova od prodaje zemljišta će ići malo po džepovima vlasničke strukture, malo za pokriće postoječih gubitaka u cilju da se održi firma kao takva i to je to…
[/quote]
Ja procjenjujem na 180 EUR/m2 zbog veličine zemljišta. Ako su dobili više od toga napravili su super posao i kapu skidam.
Vidi stranu 880 tamo sam ja dao svoju odokativnu procjenu.
[/quote]
U svakom slučaju cijena je puno veča od onoga što smo predviđali. Samo iznošenje činjenice da je JANAF na toj nekretnini sklopio ugovore teške 100 milijuna eura upućuje na to kolika je ekonomska vrijednost nekretnine.
I kupac i prodavatelj su morali angažirati ovlaštenog procjenitelja koji je nekretninu procjenio u skladu s Europskim propisima ( EUROVAL i TEGOVOFA ).
Dame, gospodo, poštovani…
Cijene nekretnina koje trži DIOKI nemaju apsolutno nikakvu vezu ili utjecaj na cijenu dionice.
Ako firma prodaje svoje zemljište da bi novac dijelila okolo ili krpala svoje rupe znači da joj nije baš najbolje.
Cijene nekretnina će gledajući u budućnost samo rasti. Kojim tempom? E, to je već neka druga priča..
Jel nekom palo na pamet da je netko kupio DIOKI samo zbog zemljišta na Krku i to u vrijeme kad stranci nisu mogli, a i danas ne mogu baš samo tako kupovati takve strateške lokacije.
DIOKI-jeva djelatnost je u ovoj priči moguće samo sporedna stvar koja se srećom poklapa sa interesima stvarnih vlasnika koji drže konce onima iz Švice. Kad oni odluče prenamijenit tvrtku ili joj ugasiti pojedine pogone tako će i biti.
Sve u svemu jedan lijep igrokaz.
Pa su pozvali Evropsku banku kako bi igrokaz imao što više glumaca pa da se tebi još više svidi, zar ne?
cc, stvarno…. [huh]
[/quote]
lanac je velik i svatko hoće svoj dio
vidiš, zanimljivo je da u Trstu LNG grade Španjolci, bar se tako piše..
http://www.glasistre.hr/svijet/vijest/104466
zaustavljenu nuklearizaciju Italije napravit i nastavit će Francuzi i Ameri…
http://www.poslovni.hr/127682.aspx
http://www.poslovni.hr/127806.aspx
sve je to igrokaz sjena sličnog obrasca
djeca se hvale s igračkama
glupani s novcima
JANAF odmah 41.608m2 prodao Rijekatanku doo – ili su skupa stjecali pa naknadno preneseno!
u dioki-u su neke face iz najjače europske banke i pregovara se oko nekakvih kredita. to je dobar znak. a po potpisivanju ugovora očekujem znatniji rast dionice na krilima optimizma koji se već osjeća u zraku, posebice u pogonima dioki-a
Kolega koji je prodao DIOK i prešao u PTKM prije kojih 2-3 mjeseca je po svemu sudeći napravio odličan posao.
PTKM je već došla na skoro 50% ATH, a DIOK se vrti stalno oko 20-22%
Nagradno pitanje je može li DIOK stopama PTKM ?
Još bolji bi napravio kad bi kapitalizirao dobit u PTKM i vratio se u DIOK!! [thumbsup]
Istina.