Zadnje vrijeme situacija sa trgovanjem na DIOK-iju je dosta loša. Definitivno je DIOK-i ispod razine ZSE. Likvidnost je jako slaba. Nema jačeg interesa na kupnji.Prodaja također nije prejaka i ne želi spuštati, osim u pojedninačnim slučajevima i transakcija skoro da i nema (barem zadnjih recimo 2 tjedna)
Dok ZSE prilično dobro ide napred DIOK-i uglavnom stagnira. Neke dionice na ZSE su potegle i do 50% zadnjih 3-4 tjedna.Cijeli ZSE je potegnu jedno 15-tak posto, ali DIOK i dalje stoji.
Pretpostavljam da je uzrok razočaravajući rezultati u prva dva kvartala iako to na nekim drugim dionicama koje su također imale loš (ili lošiji rezultat) nije bio razlog stagnacije ili pada cijene.
Ova situacija daje sada materijala da se pojedini likovi na forumu naslađuju i zato vidimo ove posprdne postove. Moglo bi se reći da su zadnjih tjedana ovi likovi bili u pravu i da se moglo puno više profitirati na drugim dionicama u odnosu na DIOK-i. Ja držim da ovi likovi također imaju svoju ulogu i da su korisni na ovom forumu, jer nužno je da se suprotstave strane koje misle i dobro i loše i da se svi argumenti stave ‘na stol’.
Svi koji ‘učestvuju’ u ‘raspravi’ bilo aktivno pišući postove ili samo čitajući (pretpostavljam da je takvih puno više) neka sami iz toga izvlače zaključke i donose svoje odluke.
Eto jedan donekle kvalitetan post osim onog gdje se netko tko ne razmišlja kao vas par naziva "oni likovi".
Burza demantira ama baš svaki vaš post o dioki-u kao nečem vrijednom (ne samo vaš), ne znam koliko vam vremena treba da shvatite da je ovo doista loša dionica.
Isto tako "oni likovi" imaju najvjerovatnije puno više dionica dioki-a nego što mislite. ustvari u to sam 100% uvjeren i nikom od nas nije do ovog što se događa sa diokiem ali imate problem što ne želite prihvatiti realnost.
"Svi koji ‘učestvuju’ u ‘raspravi’ bilo aktivno pišući postove ili samo čitajući (pretpostavljam da je takvih puno više) neka sami iz toga izvlače zaključke i donose svoje odluke."
Sa ovime što ste napisali se slažem 100%.
Kolega,
Ja sam uložio svoje novce u DIOK-i jer vjerujem da je to dobro ulaganje koje će mi vratiti više od uloženog. Istina je da sam dosta riskirao sa ovim ulaganjem, ali također računam da će i zarada biti proporcionalna riziku.
Ako vi kažete da ova dionica ne valja, da nam burza pokazuje da to nije vrijedno itd, a istovremeno kažete da imate puno dionica i da ste također puno uložili, tada mi tu nešto ne štima.
Čovjek koji vjeruje da dionica ništa ne vrijedi ne kupuje takvu dionicu. Ja bi razumio da nemate ni jednu dionicu i kažete da to ne vrijedi ništa i slično, ali obrnuto..kažete ne vrijedi a istovremeno kažete da ste dosta uložili..nešto grdno ne štima
Inače cijenim i Vaše mišljenje da sam ja u krivu i ne želim prihvatiti realnost, odnosno da je moje ulaganje loše (štoviše s obzirom da sam trenutno u gubitku to je činjenica)
P.S.
Naziv ‘likovi’ nije bio primjeren. Sorry.
70% mog portfelja također sačinjava dioki ali to je dioki od prije dvije godine kada sve ovo imalo smisla i tada sam i ja vjerovao.
Naš strateški interes se pretvorio u mučenje i pretakanje iz šupljeg u prazno, da se cijena vrati na neku veću razinu ja bi isti čas prodao, ovako sam u prevelikom gubitku.
Čovjek ne mora znati ništa o dioki-u , polimerima, LNG-u da shvati da ovo više nema smisla.
Zadnji tjedni pokazuju da uopće nema transakcija, ili kad ih ima onda su to obično dvije dionice do 13h.
Netko će reći prodaja je stala jer su ljudi shvatili neznam šta ali upravo se tu krije zamka jer netko tko je kupio po 140kn želi sada izaći van sa 10% zarade on to ne može jer nitko ne želi kupit po 154 nego mora rušit cijenu na 150 i na toj cijeni će uspijet prodat 100 dionica, za ostalih sto prodat cijena će otić u negativnu blokadu.
Zamislite sad da opet bude nekog spora između Rusije i Ukrajine i ostanemo bez plina.
Ja bi stvarno volio da sam u krivu i da mi se ljudi tu smiju poslje, ne bi me ni najmanje smetalo.
Stotku od mene ste dobili za oba posta.
Pozdrav!
Jeste li čitali Günter Striedingera u današnjem VL?
Kako li su samo znalački iskoristili priliku s Diokijem.
Nisam čitao..o čemu se radi?
Nisam čitao..o čemu se radi?
[/quote]
Pročitaj….Ne može se to tek tako pojasniti.
No evo novosti kod naših istočnih susjeda…
PONOVNO U POGONU
Petrohemija: NIS i država povećavaju udele na račun dugova
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
PANČEVO – Simboličnim puštanjem fabrike Etilen u pogon, danas, nakon tri meseca zastoja i restrukturiranja, u pančevačkoj Petrohemiji ponovo je pokrenuta proizvodnja…..
Dogovoreno je i da NIS konvertuje deo potraživanja u vrednosti 24 miliona u akcije Petrohemije čime će NIS-ov udeo biti, kako je rečeno, za sada, 25,79 odsto, što je za šest odsto više.
(100/6)*24=400 milijuna eura. Vrijedi li toliko Petrohemija?
Proradili punom parom.
Već je prošlo oko mjesec dana od zahtjeva za provedbu postupka procjene utjecaja zahvata na okoliš a nije osnovano Povjerenstvo. Ima li tko kakve info?
Nadam se da ste čuli ovo što je rekao Štern u otvorenom u vezi LNG-a, mislim ustvari sad sam 100% siguran da nam se ne piše dobro barem što se tiče LNG-a.
Rekao je da nema ništa od terminala koliko sam ja shvatio. Jer ovaj u Isoli je u pogonu, u Trstu se gradi…
A mi studiramo okoliš. Već 15 godina! Komedija od države. Pa kad malo pogledaš likove na svim razinama koji vode ovu kukavnu Hrvatsku jedino logično pitanje koje se postavlja – kako smo uopće još živi?