DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I dobro sinko gdje ti i onaj novinar vidite terminal ispod mora. To je klasičan off shore terminal, dosad prakticiran "pontonski", ovaj na izgrađenim temeljima u moru. Uvijek se prakticiralo graditi takve terminale u nedostatku idealnih lokacija kao naše u Omišlju, gdje do punog izražaja dolaze maritivne prednosti, sinergijski učinak sa petrokemijom i izgrađenom infrastrukturom, što uvelike pojeftinjuje izgradnju. LNG terminal nije samo ukapljeni plin već pruža čitav spektar razvojnih mogućnosti, od izdvajanja frakcija plina u daljnjoj proizvodnji do iskorištavanja potencijala hladnoće ukapljenog plina na -162. Navedeni terminal ima god. kapacitet od 6,4 mlrd.m3, za razliku od našeg od 15 mlrd.m3 u završnoj fazi.
Osim toga za tebe i druge "dušebrižnike", i da kojim čudom ostane izgradnja terminala u Omišlju pusta želja, da Dioki ne poveća proizvodnju uporabom peroksida, ne realizira do kraja VCM i PVC postrojenje nego jednostavno prekine proizvodnju, preostaje "bijednih i bezvrijednih 3 mlrd. m2 zemljišta", dobro sada oko 2,9 koji sami po sebi vrijede višestruko od trenutne cijene dionice.

Dobro kapetane Nemo, kako god ti kažeš.
Ti znaš najbolje.

[lol]

Nisam dušebrižnik nego samo kažem da je terminal u Isola di Porto Levante napravljen i da je primio prvi LNG tanker neki dan.

A ti to uopće nisi znao.

Super si iskoristio ovu foru "podvodni vs. offshore terminal" da se opereš od potpunog neznanja da ovaj terminal radi, ali u postu u kojem ismijavaš "onoga koji je udario po bidu je vjeruje u podvodni terminal na 28 m, kapetana Nema i Nautilus" si se dokazao majstorski.

A priča o cijeni zemljišta i vrijednosti Diokia je starija i od ove teme pa neću o tome.
Dok su se pričale te priče talijani za to vrijeme napravili terminal. I rade. A mi i dalje priče pričamo…
Klasika hrvatski.

Proširi malo vidike. Ljudi su u svijetu već svašta napravili. To što mi u HR neznamo ništa i na sve se ovako kao ti arogantno podsmjehujemo – to je već stvar mentaliteta.

Da nisu možda ovi tvoji iz INGRE ?
Evo kad si se ponovno ukazao na Diokiu pozdravi ove svoje u INGR zamoli ih da počmu plaćati kooperantim!

Proširi malo vidike. Ljudi su u svijetu već svašta napravili. To što mi u HR neznamo ništa i na sve se ovako kao ti arogantno podsmjehujemo – to je već stvar mentaliteta.

Da nisu možda ovi tvoji iz INGRE ?
Evo kad si se ponovno ukazao na Diokiu pozdravi ove svoje u INGR zamoli ih da počmu plaćati kooperantim!
[/quote]

Stiglo pojačanje.

O čemu ti pričaš?

Kakva INGRA?

Ovaj terminal ispred Venecije je izgrađen za potrebe Italije. Talijani su poznati kao vrlo veliki potrošači plina. Potrošit će oni i dobar dio kapaciteta ovog terminala kod Trsta.
Terminal u Omišlju ima planirano tržište Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, BiH. Dakle mi se nigdje praktično ne sudaramo osim dijelom na Njemačkom tržištu koje je toliko veliko da tu neće biti problema.

Ovaj terminal je win-win situacija za sve koji su uključeni. Jedini problem u realizaciji projekta je naša Hrvatska nesposobnost (politička prije svega).
Izgubljeno je 3 godine zbog Sanadera i njegovog traženja nove lokacije. Da nije bilo te gluposti već se moglo početi sa gradnjom.

Mislim da nije korektno se zbog par nesposobnih političara koji sve koče rugati malim dioničarima DIOK-ija, pa niti firmi DIOK-i jer tu sigurno ne leži problem, dapače..

I firma DIOK-i i njeni dioničari trpe štetu zbog ove situacije i nepotrebnog odugovlačenja.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Evo ako nekoga zanima:
http://www.adria-lng.hr/

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Kupljene djeci tenisice i knjige. Dioki odsada možete uhvatiti samo za "rep".

Tradicionalno na diokiju imamo kasno paljenje, no kad upali. [shocked]

Bit će to istovremeno kada i start nakon remonta. Danas, zar ne? [smiley]

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

Tradicionalno na diokiju imamo kasno paljenje, no kad upali. [shocked]

tako je, apsolutno se slažem sa tobom! bravo, bravo!!

Cookie Monster

gdje vam se žuri?

Opa, povlačenje sa bida?? Bit će toga još. [undecid]

New Report

Close