DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tekst je sam po sebi kontradiktoran od naše drage Tamarice, te je izvjesno da predstavlja dodatan pritisak na vladu, uključujući i sinoćnji istup dr.Šunića u "korneru". Za razliku od naslova u tekstu ne spominje se EON, a za OMV situaciju komentira "poznavatelj prilika koji želi biti anoniman". Sam terminal u Trstu biti će kapaciteta 8 mlrd. m3 za razliku od omišaljskog od 15 mlrd.m3 u završnoj fazi, uzevši to u obzir ne predstavlja prijetnju realizaciji projekta. Vlada još uvijek teško kordinira s osnutkom Adria LNG-Hrvatska ( INA, HEP i Plinacro) u kojem bi dominantnu ulogu imala INA 16% od 25% zbog objektivne opasnost da MOL u skoroj budučnosti preuzmu rusi, (nedavno im OMV prodao 20% dionica MOL-a). Da smire nestrpljivost stranaca vlada je nedavno projekt LNG proglasila od posebnog državnog interesa, te nastoji razriješiti tu nepoznanicu sa INOM. Osim toga i u bliskoj prošlosti imali smo i "težih" naslova kao npr. ovaj od 13.02.2007.
http://www.poslovni.hr/33748.aspx
Za LNG terminal, da kojim čudom odustanu navedeni ima i više nego aspiranata koji bi odmah uskočili, evo slovaci pred par dana izrazili želju za investiranje u LNG terminal i Janaf.
http://www.poslovni.hr/124806.aspx
…. a da Qatar i ne spominjem itd.itd..

…osim toga tko je skeptičan i misli da je dioki samo LNG terminal valorizirajući ga samo po tome, sutra neka prvi zvizne po kupnji. btw ..ne bih se začudio ni brzom demantiju "sumnjivih vijesti".

Dok druge dionice danas lagano crvene, vi ste svojim piskaranjem na DIOKICI to već jučer odradili!! [yawn]

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

Na osnovu špekulacija gore već spominjanih, odradili smo pad jučer bezrazložno.Tko želi u avanturu neka slobodno poklopi kupnju.

Na osnovu špekulacija gore već spominjanih, odradili smo pad jučer bezrazložno.Tko želi u avanturu neka slobodno poklopi kupnju.

Prošao rok za konsolidirano – nema ni kupovine za trezor.
Ima li šta nova po tim pitanjima?

Pozdrav svima!
DIOKI je za strpljive. Mlada kokica koja će uskoro nesti zlatna jaja. Neki nažalost nisu progledali a tako su bili blizu.

@Sava
,
provjerio sam u ZTK i pronašao:

Članak 407.
(1) Izdavatelj dionica i dužničkih vrijednosnih papira obvezan je za prvih šest mjeseci poslovne godine, što je prije moguće, a najkasnije u roku od dva mjeseca od proteka polugodišta izraditi i objaviti javnosti polugodišnji izvještaj iz stavka 2. ovog članka te osigurati da isti bude dostupan javnosti najmanje pet godina od dana objavljivanja.
(2) Polugodišnji izvještaj izdavatelja mora sadržavati:
1. skraćeni set polugodišnjih financijskih izvještaja,
2. međuizvještaj poslovodstva,
3. izjavu osoba odgovornih za sastavljanje polugodišnjeg izvještaja izdavatelja, navodeći njihova imena, prezimena, radno mjesto i dužnosti u izdavatelju, da prema njihovom najboljem saznanju:
– skraćeni set polugodišnjih financijskih izvještaja izdavatelja, sastavljenih uz primjenu odgovarajućih standarda financijskog izvještavanja, daje cjelovit i istinit prikaz imovine i obveza, gubitaka i dobitaka, financijskog položaja i poslovanja izdavatelja i društava uključenih u konsolidaciju kao cjeline,
– međuizvještaj poslovodstva sadrži istinit prikaz razvoja i rezultata poslovanja i položaja izdavatelja i društava uključenih u konsolidaciju, uz opis najznačajnijih rizika i neizvjesnosti kojima su izdavatelj i društva izloženi kao cjelina.

Dakle, nešto ovaj put ne štima u izvještavanju DIOK-ija.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

@Sava
,
provjerio sam u ZTK i pronašao:

Članak 407.
(1) Izdavatelj dionica i dužničkih vrijednosnih papira obvezan je za prvih šest mjeseci poslovne godine, što je prije moguće, a najkasnije u roku od dva mjeseca od proteka polugodišta izraditi i objaviti javnosti polugodišnji izvještaj iz stavka 2. ovog članka te osigurati da isti bude dostupan javnosti najmanje pet godina od dana objavljivanja.

Dakle, nešto ovaj put ne štima u izvještavanju DIOK-ija.
[/quote]

Na to sam počeo upozoravati par dana prije isteka dva mjeseca od zadnjeg roka za objavu!
Dao sam i nekakav odgovor – možda više ne trebaju konsolidirano izvješće jer su pali na 50% ili niže u subjektima konsolidacije ili su konsolidirano izvješće stavili u rang povjerljivih informacija pa ga iz toga razloga ne objavljuju jer to im dopušta Pravilnik.
Doveo sam to i u svezu s prelaskom ĆUF doo u Dioki Holding AG.
Također sam upozorio činjenicu da je Dioki Holding povećao temeljni kapital za 2.500 dionica i pokušao dati odgovor kod koga bi te dionice mogle biti.

@Sava
Na njihovom web site-u još uvjek stoji:

DIOKI Grupa :

DIOKI d.d.
DINA-Petrokemija d.d.
Adriaoil S.p.A.
Kijac nekretnine d.d.
Diokiplastika d.o.o.

Nema ni Novog lista ni Dinamarina.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

@Sava

Na njihovom web site-u još uvjek stoji:

DIOKI Grupa :

DIOKI d.d.
DINA-Petrokemija d.d.
Adriaoil S.p.A.
Kijac nekretnine d.d.
Diokiplastika d.o.o.

Nema ni Novog lista ni Dinamarina.

Nazovi dioki ,traži gđu. Mataić i samo je zamoli da ažurira web site. Vrlo jednostavno i dileme više nema.

Slično kao i jučer, još drastičnije, sa 14 kom.po prodaji i dioki može iz -1,37% u 9%. Nevjerojatno. [lol]

Slično kao i jučer, još drastičnije, sa 14 kom.po prodaji i dioki može iz -1,37% u 9%. Nevjerojatno. [lol]

s 14 komada u pozitivno blokadu!

New Report

Close