Ovih 47kom na 160 baš izaziva.
Jeste li došli do kakvog zaključka glede konsolidiranog 1H?
Danas je bio zadnji dan za dostavu.
…ups!! [embarass]…ode… [undecid]
a kukali ste…nema transakcija!! [sad]
Još jedan takav u brzini i evo ga 130 ajmo brže
Poštovani g.Oportunist,
pratim ovaj forum s vremena na vrijeme i ne mogu vjerovati da osoba s tolikim znanjem o firmi DIOKI i sve ostalo vezano za nju, piše ovakve nebuloze…imam osječaj da sam sebi pišeš članke koji su iz dana sve gori i iritantniji…stječem dojam da si prava mustra…bez zamjerki…usput rečeno nisi još razlučio da su sve firme u RH jedno, a financiranje dionica (rast/pad istih) dvije različite stvari…kad sam pisao o inveticijskom poslovanju u RH nisi pročitao moje tumačenje o cijeloj priči oko poslovanja, a ti si govorio o slobodnom novcu iz trezora…hm!…baš!…priče oko kupnje dionica, kada firma sama sebi kupuje dionice je presmiješna…stavi sebe u poziciju da imaš 18 milja kn pa češ napamet bubati po nekoj od dionica…kako da ne…tvoja će logika tebi naložiti da ih kupiš što jeftinije…zar ne?…konačno kupio bi ih po dogovorenoj cijeni u tajnosti, a cijela transakcija ne bi trajala duže od 1 minute…ako se ne varam (nisam siguran) imaš u posjedu dionice DLKV…zar to nije krasna i kvalitetna firma…ima tako dobre indikatore da ne možeš promašiti….i što onda?…nema eksplozije….bit će kako "drugi" hoće…tako i dionica DIOKI…za sada je održavaju samo "mali" dioničari…a jednog dana kad se stvore uvjeti tko zna…Pozdrav!
Poštovani g.Oportunist,…..
…hm!…baš!…priče oko kupnje dionica, kada firma sama sebi kupuje dionice je presmiješna…stavi sebe u poziciju da imaš 18 milja kn pa češ napamet bubati po nekoj od dionica…kako da ne…tvoja će logika tebi naložiti da ih kupiš što jeftinije…zar ne?…konačno kupio bi ih po dogovorenoj cijeni u tajnosti, a cijela transakcija ne bi trajala duže od 1 minute…
Ovu priču oko NEkupovanja dionica za trezor smo otvorili prije cca 10-15 dana i do danas ne postoji nikakvo objašnjenje neaktivnosti na ZSE. Možda – ponavljam MOŽDA – postoje neki insajderski razlozi zbog čega se kupovina ne može realizirati?
Dioki je kvalitetna ali niskolikvidna dionica i ne bi me izneadilo da u sveopćem padu završi baš kao Hidroelektra!
@ Jaal
Započeti post sa poštovani, a skoro u istom dahu nekoga pokušati diskreditirati nazivajući ga mustrom, u komunikacijskoj kulturi , ukoliko ti je poznat taj pojam, smatra se osnovom nepoštivanja. Kako je u životu i stvarnosti poznata izreka " ne ruši mostove iza sebe", tako ovom prilikom izražavam žaljenje što je tvoj prelazak iz DIOK u PTKM, a koji se zasad nije pokazao kao uspješan iznjedrio određene simptome u povijesti poznate pod nazivom "hrvatski jaal". Od početka sudjelovanja na ovom forumu nisam napisao nijednu negativnu, bilo zlonamjernu ili iz neznanja, opasku kojom bi diskreditirao ijednu dionicu na ZSE, niti ću to raditi u buduće.
U tvom postu jedino točno navedeno je moje poznavanje "diokija i oko njega", pošto ću u ovom "trenutku slabosti" biti neskroman pa ustvrditi da većinu zbivanja, zbog profesionalne deformacije, u RH i šire, a tiče se nafte i plina imam u malom prstu.
Btw. što se tiče današnjeg trgovanja, vjerojatno je refleksna posljedica krive percepcije sinoćnje emisije "korner" u kojoj je dr. Šunić elaborirajući o LNG terminalu i zbivanjima oko izgradnje ciljano izvršio "pritisak" na političke strukture, a koje su kod pojedinaca izazvale nerazumijevanje. Općenito, oko diokija malo je ljudi upoznato sa stvarnim stanjem. I još na kraju, da je danas netko bio sklon špekulaciji sa 11 kupljenih dionica mogao je dioki dovesti iz -4% u +3%.
Vidiš – baš sam razmišljao zašto to netko ne učini – i došao do zaključka da bez obzira kako te neki vide za mene si fer i korektan. Danima se nudi takva situacija da se s 10-20 dionica upravlja s cijenom.
Nego Zakon o tržištu kapitala GLAVA II. Povlaštena informacija Članak 456. (1) Zabranjeno je svakoj osobi iz stavka 2. ovog članka koja posjeduje povlaštenu informaciju, tu informaciju upotrijebiti pri stjecanju ili otpuštanju ili pokušaju stjecanja ili otpuštanja, za vlastiti račun ili za račun treće osobe, neposredno ili posredno, financijskih instrumenata na koje se ta informacija odnosi.
Pitanje je da li se NE KUPOVINA dionica može svrstati pod ovo?
Ili NE OBJAVA konsolidiranog izvješća pod PRAVILNIK O OBJAVI POVLAŠTENIH INFORMACIJA KOJE SE NEPOSREDNO ODNOSE NA IZDAVATELJA TE O ODREĐIVANJU OPRAVDANIH INTERESA IZDAVATELJA U SVRHU NEOBJAVLJIVANJA.
Dakle postoji li opravdani interes za NE OBJAVU konsolidiranog izvješća.
Evo da ne zaboravim spomenuti famozni LNG terminal i s njim neizostavni ĆUF doo koji je u gruntovnici vlasnik dijela nekretnina na kojem se nalazi DINA dd i na kojem će se graditi LNG terminal.
ĆUF doo je bio subjekt konsolidacije Dioki dd, a onda se lijepo prošetao do Adriaoil SPA da bi završio u vlasništvu Dioki Holding AG. U međuvremenu Dioki Holding AG koji je vlasnik 75,92% Diokijevih dionica povećava svoj temeljni kapital s 1.100 dionica na 3.600 dionica nominale 1.000 franaka.
Ima li tu mogućnosti da je Dioki dd ili Adriaol SPA za ĆUF doo dobio 2.500 dionica Dioki Holding AG – ako ovo ima osnove onda u ovom trenutku Dioki dd ili Adriaoil SPA preko Dioki Holding AG-a kontrolira 52,7% dionica Diokija.
Pozdrav ekipo,
Pretpostavljam da vas većina zna da i sam imam dionice Diokija (da, još uvijek ih imam, nisam pokleknuo [smiley] ) pa bih zamolio sad, posebice u svjetlu novih događaja (Vaš link), da mi odgovori na pitanje postavljeno na stranici 439 ove teme (ako imate prikaz 10 postova po stranici)
Hvala