Moj post je jedini večernji uz tvoj. Ono što je Sava napisao značajan je podatak a i prometi su sve veći i to redovito prema gore. Po bidu poklopi tu i tamo neki ali sve je većinom po asku. Nije slučajan ovaj rast. Polako se uračunava ono o čemu Sava Oportunist K-pax tu pišu danima ali nevjerne Tome su tu da nam lijepe jedinice sad u večernjim satima koji slijede.
Istina…već danima se piše
Moj post je jedini večernji uz tvoj. Ono što je Sava napisao značajan je podatak a i prometi su sve veći i to redovito prema gore. Po bidu poklopi tu i tamo neki ali sve je većinom po asku. Nije slučajan ovaj rast. Polako se uračunava ono o čemu Sava Oportunist K-pax tu pišu danima ali nevjerne Tome su tu da nam lijepe jedinice sad u večernjim satima koji slijede.
Istina, već danima se piše…
Što više nevjernih Toma u kešu to bolje.:)
Za mene je i dalje glavni događaj izvanredna turistička sezona – naravno ona je u totalnoj suprotnosti s prognozama HR stručnjaka!
Događaj br. 2 svakako je DIOKI – nešto se veliko iza brda valja a mi ne znamo što je to.
Za većinu stručnjaka DIOKI je samo jedan veliki gubitaš – za mene je kao čovjeka tehničke struke dionica br. 1 – divim se menadžmentu koji prati svjetske tehnološke trendove jer to je zalog dioničarima da će se u trenutku izlaska iz investicijskog ciklusa naći na vrhu profitabilnosti u branši.
Ja sam samo otkrio par detalja – notorni gubitaš je u zadnjih mjesec dana zatvorio hipoteke teške 30,3 milijuna eura.
Nisam sklon to uvezivati s prodajom zemljišta na Žitnjaku – mene ova situacija više vuče na određena pretumbavanja u vlasničkoj strukturi Dioki Holding AG koji je najveći dioničar Diokija.
Zato je po mom mišljenju i došlo do povećanja temeljnog kapitala Dioki Holding AG za 2,5 milijuna švicaraca a sve nakon mjesec dana od brisanja hipoteka.
I nema tu druka – Dioki je zicer.
Nema tu ni malo druka – pa tko će normalan kupovati na neargumentirane pozive.
Ovo su javni podatci – ideš na http://e-izvadak.pravosudje.hr i možeš sve provjeriti.
Ja sam znao za ovo istog trenutka kada su provedena brisovna očitovanja jer mi je odavno poznata činjenica da HAAB kreditira Dioki a kao zalog stavlja hipoteke. Inače KTE su vrlo dobre – niže no što su na HR javni dug! Dakle ne rade ovo špekulanti nego ozbiljni investitori kojima je cilj stvoriti od Diokija respektabilnu kompaniju – i korak su do cilja. …… Hipoteke koje su brisane – od 10 i 5,3 milijuna su iz 2004. kada se slagala nova vlasnička struktura i dio su Ugovora između Pifova i HAAB – ………
Sava , majstore !
Ti si definicija pojma Business Intelligence.
To ima veze s cijenom Diokija kao i ovo ispod!
Manchester United za Modrića nudi Carricka i 10 milijuna funti!?
MANCHESTER – Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson prema pisanju Metroa ponudio je Tottenhamu Michaela Carricka i deset milijuna funti da bi na Old Trafford doveo hrvatskog reprezentativca Luku Modrića.
Modrić je bio jedan od najboljih igrača Tottenhama u prva tri kola Premiershipa, a njegov posljednji nastup engleski su mediji ocijenili osmicom. Bolji je samo bio strijelac odlučujučeg pogotka Lennon.
Manchester i Tottenham posljednjih su sezona jako dobro poslovali. Upravo je Carrick prije tri sezone iz Londona preselio na Old Trafford, a u posljednjim satima prošlogodišnjeg prijelaznog roka za crvene vragove je potpisao Dimitar Berbatov.
Michael Carrick je u Unitedu već tri godine i s klubom je osvojio tri naslova prvaka Engleske te jedan europski naslov. Ovu sezonu je otvorio jako loše. Bio je tragičar u iznenađujućem porazu od Burnleya 0:1 u drugom kolu kada je promašio jedanaesterac. Prema transfermarktu vrijedi 26 milijuna eura.
To ima veze s cijenom Diokija kao i ovo ispod!
Manchester United za Modrića nudi Carricka i 10 milijuna funti!?
….
[/quote]
Kako nema veze??! pa članak upravo piše o DIOK i njegovim gubicima!
Dioki: Gubitak u pola godine 25,6 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Dioki je u prvih pola godine ostvario gubitak u iznosu od 25,6 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine ostvarena dobit u iznosu od 2,9 mil kuna.
Rezultat prvog polugodišta je nastavak trenda kretanja cijena na ciljanim tržištima, velikim oscilacijama cijena sirovina i gotovih proizvoda i izravna izloženost uljecaju globalne krize. Najveći dio prometa orijentiran je na strana tržišta (90% ukupnog prometa), koja imaju specifična obilježja i utjecaj razlicitihfaktora.
Recesija i poremecaj na tržištu uzrokovao je opcenito usporenu prodaju, pad potražnje, nelikvidnost, otežan pristup izvorima finaciranja što direktno rezultira opreznijim pristupom kupaca, kažu u komentaru Uprave Diokija (ZSE:DIOK-R-A).
Ukupno je proizvedeno 91.351 tona plastičnih masa, što je za 8% manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i 4% manje u odnosu na plan. Ostvarena je niža proizvodnja plasticnih masa, najvecim dijelom polistirena i EPS-a zbog naprijed navedenih razloga. Ukupni prihodi u promatranom razdoblju 2009. iznose 610,7 mil kuna, veći su u odnosu na plan za 6%, a u odnosu na prethodnu godinu manji za 32%. Ukupni rashodi u promatranom razdoblju iznose 636,3 milijuna kuna, veći su u odnosu na plan za 7%, u odnosu na razdoblje rethodne godine manji za 29%.
Uprava neprekidno poduzima mjere ublažavanja posljedica krize smanjivanjem fiksnih troškova, pronalaženjem novih kupaca, poglavito na tržištima istocne Europe, širenjem poslovanja na druge segmente, investiranjem u nove projekte kako bi se ostvarila veca rentabilnost i dr. Narocito se vodi racuna o zadržavanju postojeceg broja zaposlenih uz što racionalnije korištenje kadrovskih potencijala.
Kako nema veze??! pa članak upravo piše o DIOK i njegovim gubicima!
Draže bi mi bilo da napišu odakle Diokiju 30,3 milijuna eura za brisanje hipoteka na žitnjaku.
I papku je jasno da se to ne može učiniti s tolikim silnim gubitcima!
Za danas nema više trgovine, izuzev grupirane prodaje 400-500 kom. na razini 168-170 da se pokupi.
Ovo na bidu, izvrsno, ne podižite više, da vidimo najnižu razinu aska. [smiley]
Draže bi mi bilo da napišu odakle Diokiju 30,3 milijuna eura za brisanje hipoteka na žitnjaku.
[/quote]
I pored svega kad dođe vrijeme za plaće odmah kuknjava o gubicima i recesiji,da odakle lova za hipoteke uz tolike minuse u poslovanju.
[/quote]
I pored svega kad dođe vrijeme za plaće odmah kuknjava o gubicima i recesiji,da odakle lova za hipoteke uz tolike minuse u poslovanju.
[/quote]
Kaži im da posude od Kovanice – ona im je posudila 18 milijuna uz 4% KTE za kupovinu 4% dionica.
Treba vratiti kredit do 30.09. 2009. – do tada moraju prikazati neku dobit, valjda!