DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

….da kojom greškom napišem da dioki ide na 100 kn. vidio bi cijeli set 100-ki od legendarnih "ljubitelja": dikana, xxx, kerefeka, ludjaka,perebatine..i drugih batina. Poanta, ocjene ne mogu spriječiti normalni oporavak dionice na razinu koju objektivno zaslužuje.

Sve vam je to u granicama očekivanog – 54 mil, dobro možda koju lipu bolje. Netko postavi retoričko pitanje; kako može dionica rasti, a ima gubitak. Može, vidi PTKM, ATLP, DDJH, LKPC isto loše, dalje da ne nabrajam. Dioki je imao gubitak od 30 mil. kad je dionica bila preko 500. Što želim apostrofirati , kako za dioki tako i za ostale tvrtke. "Mangupi" su previše strmopizdili taj crobex, tako i večinu dionica, pa ne treba čuditi skok cijene na "loše izviješće". Trebamo i mi pomalo savladati pojam "bolje od očekivanog".

Ovo je prije kladionica nego burza,tvrtke koje godinama dobro posluju na burzi su kažnjene,dok ovakove kao dioki vječni gubitnik ( jer gazda sam sebi prodaje proizvode) rastu nakon katastrofalnog izvješća.
[/quote]

Sinko, kažnjeni na ovom forumu mogu biti samo korisnici koji silom prilika dolaze u situaciju čitati tvoje besmislice"jer gazda sam sebi prodaje proizvode".
btw. po pisanju možeš biti samo alter-ego , u prethodnom postu spomenutoj skupini "ljudi dobre volje".

@ ovisniče

Besplatan savjet. Dionice se kupuju na "loša izvješća" dok na se na izvrsna izvješća..???

Vodite računa da je ovo NEKONSOLIDIRANO izvješće. Ovo je samo tvrtka mama, tj matica sa Žitanjaka. Ovdje nema DINE, Novog Lista, DInamarina i ostalih članica grupe.
Ovo je manje od pola DIOK-i grupe.
Treba pričekati konsolidirano izvješće pa izvlačiti finalne zaključke.

Dodatno, očitio je da transakcija sa JANAF-om nije ušla u ovo izvješće!

Ne kužim zašto su opće izlazili sa ovim nekonsolidiranim izvješćem jer to im do sada nije bila praksa. Uvjek je odmah objavljeno konsolidirano izvješće.

Puno pitanja bez jasnog odgovora!
Ja se ponovno vraćam na 2004. i stvaranje nove vlasničke strukture u Dioki Holding AG-u a o čemu je govorio Dielacher. Moja je pretpostavka da se sada odvija suprotan proces – dakle izlazi se iz Dioki Holding AG-a a za uzvrat odlazi i dio imovine Diokija.

Zašto se ni u bilanci ni u Izvješću o novčanom tijeku ne vidi prodaja dio imovine na Žitnjaku?
U JANAF-ovom izvješću jasno piše slijedeće:

I I I . Značajni poslovn i događaji u tekućem obračunskom razdoblju

· Sklopljen je Ugovor s DIOKI d.d. iz Zagreba o kupnji zemljišta, spremnika i opreme za
proširenje djelatnosti skladištenja nafte i naftnih derivata (terminal Žitnjak).

Svaki dan prolazim pored Dioki-a, i svaki put mislim, kako ekipa entuzijasta na ovom forumu ima toliko strpljenje za ovog kroničnog gubitaša?!
Koliko godina oni misle još poslovati s gubitkom????

Novac je kisik burze!

Kad Dioki prođe pokraj tebe Rokinjo bit će kasno [tongue]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Svaki dan prolazim pored Dioki-a, i svaki put mislim, kako ekipa entuzijasta na ovom forumu ima toliko strpljenje za ovog kroničnog gubitaša?!

Da kojim čudom uspiješ kupiti po 140-tak, svjedočili bi odjednom i tvom velikom "entuzijazmu". Tako je to na forumu, svaka medalja ima dvije strane.
[wink]

Kolega,
Kada DIOK-i završi svoj investicijski ciklus, kada počne gradnja LNG-a, kada se RDG okrene u pozitivu, što mislite kakva će biti cijena dionice?
Teško da bilo koja firma ima u Hrvatskoj bolju perspektivu, a na TK se kupuje budućnost.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

….

Zašto se ni u bilanci ni u Izvješću o novčanom tijeku ne vidi prodaja dio imovine na Žitnjaku?

· Sklopljen je Ugovor s DIOKI d.d. iz Zagreba o kupnji zemljišta, spremnika i opreme za
proširenje djelatnosti skladištenja nafte i naftnih derivata (terminal Žitnjak).

Sava,
Da li je bila obaveza knjigovodstveno prikazati ovu transakciju u 2.kvartalu ovisi o uvjetima ugovora.

Ugovor je sklopljen 3.lipnja što znači dosta blizu kraja kvartala i ne bi se čudio da je to računovodstveno ugurano iza 30.06.

Ipak, u 3.kvartalu to se mora vidjeti inače bi to već bilo za razmišljanje.

Ta će transakcija po meni cijelu DIOK-i grupu baciti u pozitivu za cijelu ovu godinu.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

….

Sava,
Da li je bila obaveza knjigovodstveno prikazati ovu transakciju u 2.kvartalu ovisi o uvjetima ugovora.

Ugovor je sklopljen 3.lipnja što znači dosta blizu kraja kvartala i ne bi se čudio da je to računovodstveno ugurano iza 30.06.

[/quote]

UGOVOR O KUPOPRODAJI Podnesak : Z-30309/2009 Primljeno : 04.06.2009. 12:02:00

Sadrzaj prijedloga : PREDBILJEŽBA PRAVA VLASNIŠTVA U ZKUL 23699 KO GRAD ZAGREB

Nisam pravnik ali prema ovom navedenom tabularna isprava je izdata i trebalo se viditi ukoliko se radi o klasičnom kupoprodajnom ugovoru.
Druga je stvar ako se za zemljište i spremnike primila NAKNADA u nečem drugom.
A izgleda da se upravo o tom i radi!

Slažem se da je ovo vrlo izgledno.Tada bi pozitivan efekt bio razvučen kroz duži period.

Slažem se da je ovo vrlo izgledno.Tada bi pozitivan efekt bio razvučen kroz duži period.
[/quote]

Možda su to ipak namjenili za 3Q.

Katastarska općina: RESNIK Broj uloška: 6408

2.4. Zaprimljeno 20.07.2009. broj Z-38107/09
Na temelju Brisovnog očitovanja od 02.07.2009.godine, Izvatka iz sudskog registra od 29.06.2009. godine i Potvrde j.b. dr. Reinhart Dern, br. OV-49/09 od 11.05.2009.godine, uknjižuje se brisanje prava zaloga u iznosu od 10.000.000,00 EUR uknjiženog u korist Hypo Alpe-Adria-Bank ag, Klagenfurt, Alpen-Adria-Platz 1, Republika Austrija, pod posl. br. Z-20524/04 uz istovremeno brisanje zabilježbe da je glavni uložak zk.ul. 23699 k.o. Grad Zagreb, kao i brisanje zabilježbe da je sporedni uložak zk.ul. 107562 i zk.ul. 25489 k.o. Grad Zagreb.

Dakle sjelo im je 10 milijuna eura otplatili kredit i brisali su hipoteku!

New Report

Close