Sava,
DIOKI je predvidio sredstva za kupnju VLASTITIH dionica za trezor, a ovo što si naveo tu ne spada.
[/quote]
Ali ne kupuju na ZSE – to je trenutna činjenica.
A iznos od 17,78 milijuna kuna odgovara vrijednosti Dioki Holding AG nakon povećanja temeljnog kapitala.
[/quote]
Sava, to je koincidencija.
[/quote]
Za sada je koincidencija – slažem se.
Konicidencija je da se praktički istovremeno donijela odluka i odvojio novac i povećao temeljni kapital Dioki Holdinga. Koincidencija je i da je Dielacher istovremeno napustio VCP ( MEDIJI???).
A za kupovinu na ZSE kriteriji se znaju ne treba ih posebice isticati i posebice utvrđivati kada se općeprihvaćeni. Pa nije Dioki jedini donio takvu odluku ali je jedini koji tu odluku ne konzumira na ZSE! I to je također koincidencija.
Naslućuje li itko kada i kakvo bi moglo biti izvješće??
Naslućuje li itko kada i kakvo bi moglo biti izvješće??
Izvješće..očekivano -56 mil.
stvarno ??
Po meni bi trebalo biti bolje od očekivanog.
Pretpostavljam da znate; ove godine remont u Zg traje svega tjedan dana; pogon EPSIK ni ne ide u remont [wink] radi se full kapacitetom; eto… [proud]
Nismo to znali, ali sada znamo. To nam je važan podatak jer signalizira ozbiljne teškoće u poslovanju kompanije. Opće je poznato da štednja na remontima i preskakanje istih rezultira velikim kvarovima, dugim prekidima proizvodnje i ogromnim štetama za kompaniju. Naročito ako se radi o sofisticiranoj tehnoligiji.
Ne treba srljati s lošim ocjenama poslovanja zbog izbjegavanja remonta.recimo to ovako,ako molve i ivanić ne idu u remont što po zadnjim info dolazi od strane mol-a onda nema smisla zaustavljati pogon na duže vrijeme nego samo najosnovnije stvari srediti.To je moje mišljenje,a nešto se o tome tako i govori .
Pretpostavljam da znate; ove godine remont u Zg traje svega tjedan dana; pogon EPSIK ni ne ide u remont [wink] radi se full kapacitetom; eto… [proud]
Nismo to znali, ali sada znamo. To nam je važan podatak jer signalizira ozbiljne teškoće u poslovanju kompanije. Opće je poznato da štednja na remontima i preskakanje istih rezultira velikim kvarovima, dugim prekidima proizvodnje i ogromnim štetama za kompaniju. Naročito ako se radi o sofisticiranoj tehnoligiji.
[/quote]
U ovom se slučaju ne radi o štednji na remontu; (koji je uobičajeno planiran). Opće je poznato da je DIOKI vezan na INU a INA sada nema remont. Dakle……
Malo sam nesiguran u pogledu aktiviranja bližih investicija.
Ono što su zadnje procjene je, ako se ne varam:
PE 70 – 90.000……………………….Q 2009.
VCM 200.000………………………..1Q 2010.
Plinovod Kukuljanovo-Omišalj……….2Q 2010.
PVC………………………………….poč.2011.
Realno , ili ?
Realno , ili ?
Ukratko: probna proizvodnja LDPE-a primjenom organskih peroksida kao katalizatora polimerizacije počet će krajem 2009. godine. Probna proizvodnja VCM-a počet će u veljači 2010.god. Dovršetak I faze i početak II faze PVC projekta počinje koncem I kvartala 2010. dok će probna proizvodnja krenuti krajem I kvartala 2011. god.
(Uprava DIOKI-a 07.07.09.)
Realno , ili ?
Ukratko: probna proizvodnja LDPE-a primjenom organskih peroksida kao katalizatora polimerizacije počet će krajem 2009. godine. Probna proizvodnja VCM-a počet će u veljači 2010.god. Dovršetak I faze i početak II faze PVC projekta počinje koncem I kvartala 2010. dok će probna proizvodnja krenuti krajem I kvartala 2011. god.
(Uprava DIOKI-a 07.07.09.)
[/quote]
Hvala na info – znači , poklapa se.
Za plinovod Kukuljanovo – Omišalj se navodno svaki čas čeka građevinska dozvola.
Ne znam koliko im treba da ga naprave kad je dobiju – 9 mjeseci je dosta ?
Realno , ili ?
To je realnost – ali…….
Kratkoročno će cijenu odrediti slijedeće:
1. Zemljište za LNG terminal
2. Kome ide Novi List
3. Kome ide Kijac
4. Kome ide Dinamarin – ako ide.
5. Čemu sliži 17,78 milijuna ako se ne kupuju dionice na ZSE?
6. ……
To je realnost – ali…….
Kratkoročno će cijenu odrediti slijedeće:
1. Zemljište za LNG terminal
2. Kome ide Novi List
3. Kome ide Kijac
4. Kome ide Dinamarin – ako ide.
5. Čemu sliži 17,78 milijuna ako se ne kupuju dionice na ZSE?
6. ……
A zašto bi Novi List , Kijac i Dinamarin nekom išli ?