Mene je strah polugodišnjeg izvještaja. Ima li još zabrinutih?
mene ne,uopće me nije strah biće kako ONI hoće da bude.
Poštovanje kolege !
Ja se upravo vratih iz južnih krajeva lijepe naše ! Bilo mi je super samo što je kratko trajalo !
Prelistavajuči unazad par stranica vidim da je entuzijazam još uvijek na visokom nivou !
[thumbsup]
Mene najviše veseli vijest da postoji mogučnost uvođenja poreza (na jesen) na kapitalnu dobit !
Jedino još nisam siguran da li se kapitalna dobit odnosi i na dionice ? Stvar bi bila odlična !
Stvar bi bila vrlo jednostavana u smislu da ako više dionica prodaš odnosno "preprodaš" to više državi platiš poreza + gnjavaža s papirologijom i dr. !
Ukratko hoću reći ako krene porez na kapitalnu dobit u tom smjeru, dionice će dobiti svoju realnu vrijednost u odnosu na današnju "špekulativnu" ! E sad to velikoj većini malih dioničara neće odgovarati ! Ja ovo vidim kao odlično rješenje dioničarstva u RH !
Poštovanje kolege !
Ja se upravo vratih iz južnih krajeva lijepe naše ! Bilo mi je super samo što je kratko trajalo !
Prelistavajuči unazad par stranica vidim da je entuzijazam još uvijek na visokom nivou !
[thumbsup]
Mene najviše veseli vijest da postoji mogučnost uvođenja poreza (na jesen) na kapitalnu dobit !
Jedino još nisam siguran da li se kapitalna dobit odnosi i na dionice ? Stvar bi bila odlična !
Stvar bi bila vrlo jednostavana u smislu da ako više dionica prodaš odnosno "preprodaš" to više državi platiš poreza + gnjavaža s papirologijom i dr. !
Ukratko hoću reći ako krene porez na kapitalnu dobit u tom smjeru, dionice će dobiti svoju realnu vrijednost u odnosu na današnju "špekulativnu" ! E sad to velikoj većini malih dioničara neće odgovarati ! Ja ovo vidim kao odlično rješenje dioničarstva u RH !
Kaj si opet u diokiju.
Nisam kolega IvaneIII !
Moja primarna dionica je zapravo DLKV (po portfelju) !
Nakon prodaje DIOKI-a pretočio sam novce u PTKM iz razloga što se tamo ipak nešto događa, misleći pri tome da je PTKM državna firma i da bi se mogla baviti distribucijom plina itd.
DIOKI je odlična firma (meni srcu draga), ali pojedinci na ovom forumu zaboravljaju na neke zakonitosti investicijskog poslovanja u RH !?
Za primjer samo navodim da je do nedavno dionica DIOKI-a bila u sastavu CROBEX, što znači da je imala sve tehničke preduvjete za kupnju od strane invest.fondova, ali nije bilo odaziva ! Trgovanje se odvijalo unutar malih dioničara! Ostalo prosudi sam !
Vjerujem da se mnogi neće slagati s ovom tezom jer ovdje ima podosta radnika iz same firme DIOKI koji su bolje upoznati s svojom firmom od mene, ali fakt je fakt ! Ovo ne znači da je svemu kraj, ali treba čekat bolja vremena !
…a je vruće!!! Sve se ukipilo i ne mrda. [cool] Pozdrav diokičarima sa plavog Jadrana. [thumbsup]
Jesam li ja nešto zabrijao ili Dioki nije dao na uvid financijsko izvješće za pola godine? Hm … [undecid] [shocked]
Jesam li ja nešto zabrijao ili Dioki nije dao na uvid financijsko izvješće za pola godine? Hm … [undecid] [shocked]
Oni uvjek relativno kasno daju izvješće. Biće valjda drugi tjedan.
…a je vruće!!! Sve se ukipilo i ne mrda. [cool] Pozdrav diokičarima sa plavog Jadrana. [thumbsup]
ugodni dani i lijep provod na plavom Jadranu od mene sa plavog Jadrana.
Zbog jedne Odluke Vlade RH za neke nema odmora…..
VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
1889
Na temelju članka 4. Zakona o energiji (»Narodne novine«, br. 68/2001, 177/2004, 76/2007 i 152/2008), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 2. srpnja 2009. godine donijela
ODLUKU
O UTVRĐIVANJU INTERESA REPUBLIKE HRVATSKE ZA IZGRADNJU TERMINALA ZA UKAPLJENI PRIRODNI PLIN – KRK
I.
U cilju stvaranja preduvjeta za osiguranje pouzdane dugoročne opskrbe prirodnim plinom Republike Hrvatske realizacija projekta Terminal za ukapljeni prirodni plin – Krk, na otoku Krku od interesa je za Republiku Hrvatsku.
II.
Tijela državne uprave, kao i tijela lokalne i područne samouprave koja sudjeluju u donošenju operativnih odluka vezanih uz izgradnju Terminala za ukapljeni prirodni plin – Krk, aktivnosti iz svoje nadležnosti vezane uz ovaj projekt rješavat će po posebnom prioritetu.
III.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 310-05/06-02/04
Urbroj: 5030105-09-1
Zagreb, 2. srpnja 2009.
Potpredsjednica Vlade
i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti
Jadranka Kosor, dipl. iur., v. r.
Zbog jedne Odluke Vlade RH za neke nema odmora…..
VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
1889
Na temelju članka 4. Zakona o energiji (»Narodne novine«, br. 68/2001, 177/2004, 76/2007 i 152/2008), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 2. srpnja 2009. godine donijela
ODLUKU
O UTVRĐIVANJU INTERESA REPUBLIKE HRVATSKE ZA IZGRADNJU TERMINALA ZA UKAPLJENI PRIRODNI PLIN – KRK
…….
Vlada je pokazala brzinu….Svi objekti Dine su ucrtani i dobili su građevinsku dozvolu, mislim!