DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako su ikom u HR plaće rasle astronomskom brzinom onda je to slučaj s Diokijevim radnicima.
Vama bi trebalo malo smanjiti apetite – ako postoje problemi naplate, a očito postoje, treba se malo strpiti – posebice ako uz drugi dio ide i REGRES – a taj drugi dio može biti već slijedeći tjedan.

Sjebano je to kadne dobiješ plaću, znam po sebi, nisam si isplatio plaću prošli mjesec a imam dužnika koliko hoćeš.
Opet dva tjedna nije nešto prestrašno, valjda će biti sve ok.
Oprosti kolika ti je plaća i regres i kak se kreću plaće radnika u dioki-u?

Ako su ikom u HR plaće rasle astronomskom brzinom onda je to slučaj s Diokijevim radnicima.
Vama bi trebalo malo smanjiti apetite – ako postoje problemi naplate, a očito postoje, treba se malo strpiti – posebice ako uz drugi dio ide i REGRES – a taj drugi dio može biti već slijedeći tjedan.

[/quote]
Radnicima DIOKI-a astronomskom brzinom rasla plaće,molim vas kolega cjenim vas , ali nemojte pisati neistine.Možda ne znate kako je raditi pod tlakom od 2500 bar,pa kada pukne #3, kako srce nakon toga preskače,to treba doživjeti i zamisliti se dali sam ja dovoljno plaćen za to.

[/quote]

Već dugo radim u diokiu pa me valjda uhvatio alzhaimer jer nikako da se sjetim o kakvom vi to astronomskom povećanju plaće govorite, ako vam nije problem podsjetite me malo.
A što se tiče problema sa naplatom, koliko mi je poznato rok plačanja u EU je 60 dana i ta pravila se poštuju, a dioki većinu svoje proizvodnje izvozi. Sve i da stvarno postoji problem naplate to radnika nije briga, ako radnik može svaki dan dolaziti na posao i taj svoj posao kvalitetno radi a da bi to tako i bilo taj isti radnik ima svoje troškove, od gableca do prijevoza, onda je valjda briga i obaveza poslodavca da tog radnika i plati, kad ga već ne plaća kako treba onda bi ga mogao barem platiti na vrijeme. Priče o tome kako je kriza i recesija su priče za malu djecu kad se radi o diokiu, pa i većina vas ovdje na forumu je svjesna da dioki ima love, e sad je pitanje kamo i kako ta lova ide. Za kraj samo da naglasim da u diokiu proizvodnja cijelo ovo vrijeme krize i recesije ne posustaje, odvija se neprekinuto skoro cijelo to vrijeme, investira se u povećanje proizvodnje, proširuje se krug djelatnosti ( novine, brodovi) i sve je to u redu i super i tako i treba biti ALI NE NA ŠTETU RADNIKA, radnici su najveće bogatstvo diokia i prema njima bi se konačno trebalo početi tako i ponašati, oni koji imalo poznaju tehnologiju proizvodnje u diokiu znaju o čemu pričam, kvalitetnog radnika za dioki nemožete naći na burzi, njega dioki stvara kroz godine i godine njegovog rada.

Uprava radi što hoće kad imaju potporu glavnih sindikalaca, Pavelića otvoreno i Rumenovića koji kao zastupa interese radnika ali isto u dosluhu s Beloševićem. Bar je tako u Zagrebu.

Dali su ti vođe sindikata bogom dani??? ili ih se može smjeniti i izabrati novo vodstvo??? I čemu uopče postoje 3 sindikata koji djeluju unutar Diokia??? Da bi bolje zastupali radnike ili da bi uprava lakše manipulirala sa radnicima???
Budući da je sindikat od Pavelića većinski (barem za sada) onda je po meni i većinski problem u njemu a ne toliko u Rumenoviću, mada najveći problem je po meni broj sindikata i velika razjedinjenost samih članova/radnika među sobom.

Previše radnici drže dionica pa je ovo način da vas natjeraju na prodaju!

ZAVADI PA VLADAJ. Zato imate tri sindikata. Zato u mojoj firmi ima četiri sindikata koji se međusobno kolju, a poslodavac trlja ruke. Ak mi propadnu dionice zbog štrajka, vrijedilo je. Živio radnik Dioki-a!!

Zar nitko nije primjetio vijest:

Vaš link

čitati članak, naslov je nepovezan s člankom…

Danas dobio informaciju da za sada arheolozi nisu ništa našli na zemljištu gdje će raditi terminal. Još malo pa su gotovi sa ispitivanjem. Ne bi bilo dobro da nas kakvi stari rimljani uspore …

Istarživanja su klasična ucjena od strane Ministarstva kulture i Vesne Kusin ( ili nekoga tko je puno jači od nje a ona je samo glasnogovornica ).
Sve je to dobro istraženo prije gradnje Dine.
A milijune koliko je Dioki platio – hoće li to vratiti?

DINA nije strano tijelo

U članku »Baštinski danak industriji«, objavljenom u »Vjesniku« od 20. listopada,
autorica Vesna Kusin izravno proziva tvrtku DINA Petrokemija za negativan utjecaj na
spomeničku baštinu Omišlja kroz nekontrolirano širenje i neplaćanje spomeničke rente.
Razumljivo je da se gospoda Kusin brine za arheološka nalazišta u Omišlju,
medutim zbog svoje neinformiranosti u tekstu navodi netočne podatke i proizvoljno
interpretirane činjenice. Autorica navodi kako »industrija rauba dragocjen spomenički prostor i za to ne izdvaja sredstva koja su zakonom propisana i precizirana po četvornom metru«.
Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture u Rijeci, na čelu s eminentnim konzervatorom
Rastkom Švalbom, je 1977., prije gradnje DINAe, proveo temeljite arheološke analize i donio rješenje
koje kaže da na tom području: »Nema arheoloških objekata niti značajnih spomenika kulture«.
Temeljem tih nalaza izdana je dozvola za gradnju Petrokemije.
U protivnom, ona se ne bi gradila. Konzervatorski odjel u Rijeci 2004., ne uvažavajući Rješenje Regionalnog zavoda, kao i sva dotadašnja istraživanja i nalaze, napravio je Konzervatorsku
podlogu u kojem zahvat spomeničke zone širi i na cijeli prostor industrijskog postrojenja DINA Petrokemije. Zanimljivo je da je spomenička zona tada proširena na kompletan prostor DINAe
i to precizno unutar ograde njenih postrojenja, iako nikakva dodatna arheološka istraživanja od
1977. do tada nisu poduzeta. Svjesna važnosti eventualnih arheoloških nalaza
za lokalnu zajednicu, ali i u želji za objektivnim i nepristranim izvještajem, DINA Petrokemija
izdvaja gotovo milijun kuna za pokretanje novih istraživanja, usprkos službenim analizama iz 1977. Ovaj put se arheološka iskopavanja provode u nadležnosti Ministarstva kulture, na čelu s magistrom
znanosti Zoranom Wieweghom, glavnim konzervatorom za arheološku baštinu pri Upravi za zaštitu
kulturne baštine Ministarstva kulture.
Istraživanja su započeta u kolovozu 2008., a službeni se rezultati tek očekuju, stoga je nejasno
koji su motivi gospode Kusin da plasira proizvoljno interpretirane teze i netočne informacije.
Autorica takoder spominje da je moguće »širenje Petrokemijinog kompleksa koji je već u
početku bio zamišljen kao znatno veći od realiziranoga«, te implicira da će takav razvoj imati negativne posljedice po spomenike kulture. DINA se doista nalazi u razvojnom ciklusu kojim se predvida povećanje kapaciteta, ali vanjska granica tvrtke je prvog dana definirana za veći kompleks od realiziranoga, tako da nikakvog širenja izvan sadašnjeg kruga tvornice, i od Općine Omišalj definiranog kao industrijska zona, neće biti. Ista lokacija postojeće industrijske zone namijenjena je i za gradnju LNG terminala, takoder spomenutog u članku.
Treba naglasiti da DINA Petrokemija zapošljava 350 djelatnika, od kojih je polovica stanovnika
otoka Krka, a trećina općine Omišalj. Ujedno, zahvaljujući DINAi, sagradio se Krčki most, osiguran
je prostor za rad dječjeg vrtića, a pomogla je u gradnji škole i opremila knjižnicu, te na ime komunalne nakade godišnje izdvaja više od dva milijuna kuna. DINA ne može nikako biti ‘strano tijelo’ ili smetnja u razvoju lokalne zajednice, već isključivo značajan poslovni subjekt koji partnerskim i odgovornom odnosom prema okruženju i okolišu višestruko pridonosi razvoju općine i regije, te će tako nastaviti i ubuduće. Gospoda Kusin svoje članak temelji na vlastitim tekstovima još iz 2002., a da se pri tom ni tada nije potrudila ispraviti niz netočnih informacija koje iznosi u javnosti, počevši od netočnog podatka da je DINA trebala sagraditi 13 tvornica, pa do toga da se ona širi izvan svojih
granica. DINA Petrokemija će, pak, s druge strane, pričekati rezultate stručnih analiza ovlaštenih
državnih ustanova.

ZAVADI PA VLADAJ. Zato imate tri sindikata. Zato u mojoj firmi ima četiri sindikata koji se međusobno kolju, a poslodavac trlja ruke. Ak mi propadnu dionice zbog štrajka, vrijedilo je. Živio radnik Dioki-a!!

Neće vam dionice propasti, barem ne zbog štrajka. Štrajk nije nikome po volji, niti radnicima a pogotovo nije po volji uprave. Radnici su tu da rade a ne da štrajkaju ali treba imati na umu da je to jedan od legalnih/legitimnih načina kako radnici mogu tražiti svoja osporavana prava. Ja osobno sam 90% siguran da to toga neće doći i da je ovo što se događa trenutno sa tom isplatom plaća samo "probni balon", ćisto da se vidi kako dišu radnici.

Previše radnici drže dionica pa je ovo način da vas natjeraju na prodaju!

Oni radnici koji do sad nisu prodali/prodavali dionice sigurno ih neće prodati niti sada po ovim cjenama tako da ćisto sumnjam da ima imalo istine u tome što pišete.

New Report

Close