DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Rastemo na malom prometu. Teorija kaže da je to zdrav i održiv rast.

Ako ja dobro interpretiram TA, imamo Buy signal na Slow Stochastic, a i MACD sugerira pozitivni smjer.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Rastemo na malom prometu. Teorija kaže da je to zdrav i održiv rast.

ne budi smiješan, kad se kaže "mali promet" ne misli se na ovaj jad od 55 K dnevnog prometa

Sve što pišem je osobno mišljenje, ne invest. savjet!

Samo zbog ovoga valja imati – naravno nimalo ne dovodeći u sumnju ostale privilegije posjedovanja ove dionice!

Ina će se za tri do pet godina vratiti u plinski biznis

Prva mjera štednje energije bit će ugradnja toplinske izolacije. Sanacija objekata u Hrvatskoj mogla bi trajati 20 godina i svake godine u tom bi se poslu vrtjelo više od milijardu eura

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=79604

Samo zbog ovoga valja imati – naravno nimalo ne dovodeći u sumnju ostale privilegije posjedovanja ove dionice!

Ina će se za tri do pet godina vratiti u plinski biznis

Prva mjera štednje energije bit će ugradnja toplinske izolacije. Sanacija objekata u Hrvatskoj mogla bi trajati 20 godina i svake godine u tom bi se poslu vrtjelo više od milijardu eura

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=79604

Granić je u svakom slučaju jedna od mjerodavnijih osoba u HR energetici a EIHP istitucija koja posjeduje znanje i sposobna je strateški promišljati o energetici. Svakako prvi korak u energetici mora biti štednja tj racionalno korištenje energije.
Toplinska izolacija – Stiropor ili Okipr je Diokijev proizvod a ugradnja toplinske izolacije je bojno polje na kojem će Dioki zasigurno dobiti rat tj dobro zaraditi.

Trenutna situacija na Diokiju sugerira, jednokratno ili dvokratno skupljanja aska do 160. Pomalo se akumulira po 250-300 kom, ovisno kako se ask formira.

Datum objave: 14.7.2009 u 16:30h
Župan Komadina s predstavnicima konzorcija Adria LNG

Pripreme za gradnju LNG terminala idu po planu

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/pripreme-za-gradnju-lng-terminal.aspx

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/pripreme-za-gradnju-lng-terminal.aspx

…."Trenutačno se priprema izdavanje lokacijske dozvole…." , a za nju treba dokaz o vlasništvu ili najmu zemljišta , zar ne ?

…."Trenutačno se priprema izdavanje lokacijske dozvole…." , a za nju treba dokaz o vlasništvu ili najmu zemljišta , zar ne ?
[/quote]

Prava sitnica, radi se samo o 600-700 000 m2 x ?? Opet trgovina može samo po asku ili nikako. Tri dana prije!?

momci, ajde malo ohladimo temu. toliko ste vijesti objavljivali unaprijed da je sve već uključeno u sadašnju cijenu a to nije dobro. objavi se da kreće LNG, cijena padne 10%, sada se objavi da je u tijeku lokacijska dozvola – cijena ne mrda prema gore, a u dobra stara vremena rasli bi 10 dana, od čega bi imali 5 blokada dan za danom. malo prestanite pisati jer ovo više nema smisla. ovako nećemo pare zaraditi nikada. inače, u dioki-u sam jako dugo, kupio sam paketiće od radnika i ne mislim prodavati za ovako smiješne novce.

...povijest se ponavlja...

Sve same lijepe vijesti, nema šta, no evo i jedne loše, doduše za dioničare možda ne toliko bitne ali za radnike možda i najbitnija, plača za lipanj će se isplatiti u dva dijela, prvi dio u četvrtak, 16.07.2009 a preostali dio do konca mjeseca srpnja uključujući i dio regresa. Objašnjenje za ovaj čin je taj da "DIOKI sve teže podnosi posljedice recesije u kojoj se našlo svjetsko gospodarstvo. Radi osiguranja kontinuiteta proizvodnje koja nam jamči opstanak na tržištu i vlastitu egzistenciju te zbog vrlo otežane naplate potraživanja uvjetovane općom nelikvidnošću, prinuđeni smo isplatu plaća za lipanj realizirati u dva dijela"

Samo da podsjetim da po kolektivnom ugovoru plača se trebala isplatiti najkasnije do 15 u mjesecu znaći danas, a danas umjesto plače dobijemo ovu obavijest. Osim što je krajnje bezobrazno još nam i lažu, o kakvoj to oni opčoj nelikvidnosti pričaju, pa večinu proizvodnje izvozimo a koliko vidim na skladištima baš i nema robe, proizvodnja radi istim kapacitetom već dulje vrijeme bez nekih većih zastoja, ako se nema love sa čime se onda kupuje Novi list, brodovi za Dinamarin i slične stvari.

Na kraju dopisa piše " Ovakav način zatvaranja financijske konstrukcije znači osiguranje isplate plaća iz vlastitih sredstava, bez dodatnog korištenja izuzetno skupih kredita." A to što će sada većina radnika plačati kamate za nedopuštene i dopuštene minuse jer nisu dobili plače to izgleda upravu baš i ne zanima, budući da znam da ovo čita mnogo ljudi koji rade u diokiu pa i u višoj razini uprave, možda bi trebali razmisliti malo o tome da dok proizvodnja radi curi i lova ali ako proizvodnja stane što će onda biti? nezadovoljan radnik je najgori radnik, a ako se slučajno ne ispuni onaj dio o isplati drugog dijela plače stječu se i uvjeti za štrajk, ja osobno se nadam da do toga neće doći ali ako i dođe ja ču ga podržati, mi svoj dio odradimo i očekujemo da nas se i plati kako je i dogovoreno po kolektivnom ugovoru

Sve same lijepe vijesti, nema šta, no evo i jedne loše, doduše za dioničare možda ne toliko bitne ali za radnike možda i najbitnija, plača za lipanj će se isplatiti u dva dijela, prvi dio u četvrtak, 16.07.2009 a preostali dio do konca mjeseca srpnja uključujući i dio regresa. Objašnjenje za ovaj čin je taj da "DIOKI sve teže podnosi posljedice recesije u kojoj se našlo svjetsko gospodarstvo. Radi osiguranja kontinuiteta proizvodnje koja nam jamči opstanak na tržištu i vlastitu egzistenciju te zbog vrlo otežane naplate potraživanja uvjetovane općom nelikvidnošću, prinuđeni smo isplatu plaća za lipanj realizirati u dva dijela"

Samo da podsjetim da po kolektivnom ugovoru plača se trebala isplatiti najkasnije do 15 u mjesecu znaći danas, a danas umjesto plače dobijemo ovu obavijest. Osim što je krajnje bezobrazno još nam i lažu, o kakvoj to oni opčoj nelikvidnosti pričaju, pa večinu proizvodnje izvozimo a koliko vidim na skladištima baš i nema robe, proizvodnja radi istim kapacitetom već dulje vrijeme bez nekih većih zastoja, ako se nema love sa čime se onda kupuje Novi list, brodovi za Dinamarin i slične stvari.

Na kraju dopisa piše " Ovakav način zatvaranja financijske konstrukcije znači osiguranje isplate plaća iz vlastitih sredstava, bez dodatnog korištenja izuzetno skupih kredita." A to što će sada većina radnika plačati kamate za nedopuštene i dopuštene minuse jer nisu dobili plače to izgleda upravu baš i ne zanima, budući da znam da ovo čita mnogo ljudi koji rade u diokiu pa i u višoj razini uprave, možda bi trebali razmisliti malo o tome da dok proizvodnja radi curi i lova ali ako proizvodnja stane što će onda biti? nezadovoljan radnik je najgori radnik, a ako se slučajno ne ispuni onaj dio o isplati drugog dijela plače stječu se i uvjeti za štrajk, ja osobno se nadam da do toga neće doći ali ako i dođe ja ču ga podržati, mi svoj dio odradimo i očekujemo da nas se i plati kako je i dogovoreno po kolektivnom ugovoru

Kolega sve napisano podržavam,te smatram da je dosta ove bahatosti naših ;;vrlih menagera ;;koji ništa ne gube dobivajući "pola" svoje plaće za razliku od nas.

Uprava radi što hoće kad imaju potporu glavnih sindikalaca, Pavelića otvoreno i Rumenovića koji kao zastupa interese radnika ali isto u dosluhu s Beloševićem. Bar je tako u Zagrebu.

New Report

Close