DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

4. za sve nepoznanice savjetuj se sa svojim susjedom [smiley]

– preselio sam se

– vidio sam ga neki dan, ali smo pričali o cijeni kvadrata stana u zgradi, a nisam ga ovaj puta pitao za Dioki

3.Ježić je u ovom slučaju samo frontman daleko utjecajnije političko-ekonomske grupacije iza AG -holdinga ( vidjeti povijest izdvajanja dine , okija i etilena iz INE i tadašnje garniture na vlasti političko – ekonomske.

Vidim da si strokovnjak! Daj nam to opiši prosim! [pray]

3.Ježić je u ovom slučaju samo frontman daleko utjecajnije političko-ekonomske grupacije iza AG -holdinga ( vidjeti povijest izdvajanja dine , okija i etilena iz INE i tadašnje garniture na vlasti političko – ekonomske.

Vidim da si strokovnjak! Daj nam to opiši prosim! [pray]
[/quote]
1998. okrupnjavanjem Dine, Ina-oki i Etilena nastaju INA-polimeri koji ubrzo nakon toga idu u kuponsku privatizaciju. Tu se pojavljuju famozni Ostoja i Dom fond te manjim dijelom Expandia i Sunce fond. Instaliraju trabanta Šelebaja koji vrši drastično restrukturiranje, reže zaposlenost sa 2500 na 1000, stvara gubitke od mlrd. kuna uz izvlačenje novca za sebe i svoje nadređene. Navedena devastacija uz odobravanje tadašnje tehno- menagerske strukture samo je priprema u ono što slijedi. Pojavljuje se Ježić i siva eminencija, nakon planski izvedene devastacije, za simboličnu cijenu od 20 kuna otkupljuju od HFP-a 25% dionica, plus za oko 40-tak kuna od fondova. Ukupna vrijednost investicije za družinu je oko 80 mil. kuna. Dobro se prisjećam riječi tadašnjeg člana uprave Maxa Vranića, u čijem društvu sam imao priliku nazočiti, (nažalost zbog zdrastvenih tegoba brzo odlazi u mirovinu): „sadašnji vlasnici mogu udeseterostručiti svoje ulaganje likvidacijom tvrtke, ali im je interes u srednjeročnom razdoblju od Diokija stvoriti respektabilnu tvrku, jakog regionalnog igrača, čak i šire“.
E sad, da ne bi denuncirao do kraja, povezati treba strukture vlasti ili blizu, koje možemo podvesti pod zajednički nazivnik, tehno-menagerska“ struja.

@oportunist

jesmo li mi susjedi?

@oportunist

jesmo li mi susjedi?

Nismo "mali", nismo.

Ipak sporo dopire do mozga, tek na 160 smo na "početnoj poziciji".

[embarass]šta da??? [lol]

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

[embarass]šta da??? [lol]
[/quote]

Dobro pixi, znam da bi startala bar od 200, ali pomalo, skoro će i to. [smiley]

Možda netko zna, koji dan je na dnevnom redu u Saboru usvajanje energetske strategije?

Nisam baš prorok, ali ovo miriše samo prema blokadi, sve suprotno, veliko iznenađenje.

Nisam baš prorok, ali ovo miriše samo prema blokadi, sve suprotno, veliko iznenađenje.

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [thumbsup]

blokada

Nije bolest sve što boli

New Report

Close