DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po meni je ključno pitanje gdje će trezor postaviti granicu i početi kupovati. Realno se na burzi može ispod 180 kuna kupiti najviše 2000-3000 komada.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

trezor bi mogao otkupiti dionice koje su nedavno prodane na dražbi

moguće je da je već i cijena dogovorena

Trezor neće iskoristiti sav iznos za otkup. Ciljate u krivom smjeru. U trezoru su trenutno 161 682 dionice koje se moraju riješiti do siječnja 2010 preko ESOP-a ili poništiti. Hipotetski rečeno cijena mora biti debelo iznad 200 da bi radnici otkupljivali po recimo 130, uz normalno višegodišnji lock-out, pošto će otkupljivati na kredit.Drugi, ne manje važan razlog je eventualno preuzimanje, poznato je da se u tom slučaju preuzimatelj mora referirati u odnosu na 3-mjesečni prosjek cijene na burzi.

Odlično 1Y2008. izvješće – mislim na način kako je napravljeno a ne na rezultate.
I laiku je sve jasno.
Čini se da si bio u pravu kada si spominjao Qatar.

…osim toga 1H izvješće za mnoge bi moglo biti ugodno iznenađenje, izvozi se max. kapacitetom. Najvažnije, pošto izvozi 95%, dioki nema problema sa nelikvidnošću za razliku od većine.

…osim toga 1H izvješće za mnoge bi moglo biti ugodno iznenađenje, izvozi se max. kapacitetom. Najvažnije, pošto izvozi 95%, dioki nema problema sa nelikvidnošću za razliku od većine.

Moj mali osvrt na izvoz,,..u svojih 20-setak godina što radim u DINI,nisam vidio da se polietilen toliko otprema,inače prijašnjih godina zalihe u peroidu od 6 do kraja 8 mjeseca su znale biti i po 8000-9000t,a danas,,danas se roba direktno sa linije ukrcava u kamione,kontejnere i cisterne.Dakle di je lova od prodaje….

Moj mali osvrt na izvoz,,..u svojih 20-setak godina što radim u DINI,nisam vidio da se polietilen toliko otprema,inače prijašnjih godina zalihe u peroidu od 6 do kraja 8 mjeseca su znale biti i po 8000-9000t,a danas,,danas se roba direktno sa linije ukrcava u kamione,kontejnere i cisterne.Dakle di je lova od prodaje….
[/quote]

Apsolutno točno. Glavni razlog, nakon dužeg vremena cjenovne margine izuzetno konveniraju diokiju, popravlja se konjuktura na tržištu polimera. Mali dodatak, realizacija projekta LNG terminala, u ovoj gospodarski katastrofalnoj situaciji, sa zanemarivim stranim investicijam, ne samo da je neupitan nego će realizacija ići ubrzanim tempom za razliku od dosadašnje prakse.

…btw. vidim da su nervozni ovi na asku, kupivši u petak po 120 čekaju tu sitnu zaradicu. Pa di vam se žuri [lol] [lol]

ODLUKE I ROKOVI ZA DOVRŠETAK KAPITALNIH INVESTICIJA:
Probna proizvodnja LDPE-a primjenom organskih peroksida kao katalizatora polimerizacije počet će krajem 2009. godine. Probna proizvodnja VCM-a počet će u veljači 2010., Dovršetak I. faze i početak izgradnje II. faze PVC projekta počinje koncem I. kvartala 2010., dok će probna proizvodnja krenuti krajem I. kvartala 2011. god.
(Bilten br. 23/07.srpnja 2009.) [cool]

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

I ja očekujem dobro izvješće. Osim što kolege kažu da prodaja ide dobro i da su se zalihe ispraznile, u ovom kvartalu ćemo vidjeti po prvi put i učinak DINAMARIN-a u RDG-u, a i prodaja skladišta na žitnjaku JANAF-u bi se morala vidjeti jer ta je prodaja išla vjerujem po tržišnoj cijeni, što znači da je jedan dio imovine konačno revaloriziran i kao takav sada ulazi u bilancu.
Sve u svemu 2Q bi mogao pokriti minus iz 1Q i pokazati otprilike kako bio mogla izgledati godina. Ja vjerujem da će godina biti pozitivna sa dobiti između 40-60 mio kuna, odnosno 10-15 kuna po dionici.
Ako bi bilo više od toga to bi bilo iznad (mojih) očekivanja.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Trezor neće iskoristiti sav iznos za otkup. Ciljate u krivom smjeru. U trezoru su trenutno 161 682 dionice koje se moraju riješiti do siječnja 2010 preko ESOP-a ili poništiti. Hipotetski rečeno cijena mora biti debelo iznad 200 da bi radnici otkupljivali po recimo 130, uz normalno višegodišnji lock-out, pošto će otkupljivati na kredit.Drugi, ne manje važan razlog je eventualno preuzimanje, poznato je da se u tom slučaju preuzimatelj mora referirati u odnosu na 3-mjesečni prosjek cijene na burzi.

1) ako je cijena na burzi 120, zašto radnici ne bi dobivali po 70?
2) radnici su već jednom imali priliku kupovati dionice – zašto sada bi trebali kupovati opet – logičnije je da ih trezor proda nekom fondu – poništavanje je krajnja opcija jer bolje je da trezor dobije keš nego da se smanji broj dionica
3)sumnjam da će biti preuzimanje – mislim da je Dioki Ježiću životni projekt i da ga neće prodavati – on je kao mešetar plastikom se obogatio i mislim da je želio imati i proizvodnju – bez njega bi danas Dioki uzrokovao ekološku katastrofu značajnih razmjera plus što bi bankrotirali 100%

1) ako je cijena na burzi 120, zašto radnici ne bi dobivali po 70?
2) radnici su već jednom imali priliku kupovati dionice – zašto sada bi trebali kupovati opet – logičnije je da ih trezor proda nekom fondu – poništavanje je krajnja opcija jer bolje je da trezor dobije keš nego da se smanji broj dionica
3)sumnjam da će biti preuzimanje – mislim da je Dioki Ježiću životni projekt i da ga neće prodavati – on je kao mešetar plastikom se obogatio i mislim da je želio imati i proizvodnju – bez njega bi danas Dioki uzrokovao ekološku katastrofu značajnih razmjera plus što bi bankrotirali 100%

[/quote]

1.zato jer je trezor plaćao po 60 na dražbi pravima, koja su se u to vrijeme na ZSE trgovala po cijeni 80-100% od nominale , znači plaćeno na razini realno oko 110-120.
2. napraviti dinstinkciju između pretvorbe i privatizacije po starom modelu ( bivši i sadašnji zaposlenici) te ESOP-a ili radničkog dioničarstva samo za trenutno zaposlene.
3.Ježić je u ovom slučaju samo frontman daleko utjecajnije političko-ekonomske grupacije iza AG -holdinga ( vidjeti povijest izdvajanja dine , okija i etilena iz INE i tadašnje garniture na vlasti političko – ekonomske.
4. za sve nepoznanice savjetuj se sa svojim susjedom [smiley]

New Report

Close