Prijatelju sava, sve gore navedeno štima ali ipak kap u moru naspram drugih zbivanja. Što se tiče PM, kako trenutno stvari stoje, ukoliko ne dođe do promjene strategije, što kod diokija nije rijetkost ipak QATAR.
…osim toga 01. 07. 2009. nije daleki datum da stavimo na provjeru realnost gore navedenih tvrdnji. "Cincarenje" na diokiju sa par % gore-dolje doima se kao ciganjenje na malim količinama, nasuprot multipliciranim zaradama za strpljive. Najbolje to zna moj "prijatelj" Sina.
btw. Sina , sad je tvojih pet minuta. Ukoliko čitaš ove retke, slobodno se javi na PM.
Majstore jesi ga pogodio 🙂 Idemo dolje? 🙂 Ma neka, samo neka se raspadne Hrvatska demosnka zajednica
Hvala današnjem prodavatelju. Čekam još. Hvala.
Ko šah…žrtvovanje pijuna…ili tako nešto.:)
Nego jel jučer trebalo bit nekih vijesti o LNG terminalu pa je Ivina ostavka sve bacila u stranu?
Vlada usvojila prijedlog o izgradnji LNG terminala na Krku
Hrvatska vlada, na zatvorenom dijelu današnje sjednice, usvojila je prijedlog odluke o utvrđivanju interesa Republike Hrvatske za izgradnju terminala ukapljeni prirodni plin – Krk, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću.
U cilju povećanja sigurnosti opskrbe nužno je provoditi aktivnu politiku na izgradnji objekata kojima se diverzificiraju izvori opskrbe, dobavni pravci te osiguravaju skladišni kapaciteti. Projekt terminala za ukapljeni prirodni plin je stoga od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku, jer će bitno unaprijediti sigurnost opskrbe u smislu novog izvora opskrbe prirodnim plinom i novog dobavnog pravca, ali kao i mjesta na kojem će se nalaziti spremnici prirodnog plina, stoji u priopćenju.
…osim toga 01. 07. 2009. nije daleki datum da stavimo na provjeru realnost gore navedenih tvrdnji. "Cincarenje" na diokiju sa par % gore-dolje doima se kao ciganjenje na malim količinama, nasuprot multipliciranim zaradama za strpljive. Najbolje to zna moj "prijatelj" Sina.
btw. Sina , sad je tvojih pet minuta. Ukoliko čitaš ove retke, slobodno se javi na PM.
Majstore jesi ga pogodio 🙂 Idemo dolje? 🙂 Ma neka, samo neka se raspadne Hrvatska demosnka zajednica
[/quote]
http://www.novilist.hr/Vijesti/projekt-lng-a-je-strateski-inter.aspx
I što sada. Mogao bi se makar izvinuti kolegi. A kakva je budućnost dionice, ne treba spominjati.
[/quote]
http://www.novilist.hr/Vijesti/projekt-lng-a-je-strateski-inter.aspx
I što sada. Mogao bi se makar izvinuti kolegi. A kakva je budućnost dionice, ne treba spominjati.
[/quote]
Ako treba, ispričavam se kolegi Oportunistu na "grubim" riječima. Priznajem da je imao dobre informacije, no u krivo vrijeme ( stavio je datum odlaska Sanadera!!). Zato sam i napisao što sam napisao i uz to zalijepio dva smajla. Nadam se da će i ostatak proročanstva uskoro biti ispunjen jer ova vijest o LNG-u i nije nešto. Svi koji smo ovdje na frumu znali smo da će LNG biti izgrađen, a to što je Vlada u ostavci nešto rekla ne vrijedi pišljiva boba, pogotovo kada nam dođe MMF. Zapravo sada, nakon 01.07.2009. godine više sumnjam u izgradnju LNG terminala nego ikada prije. Evo ga na, upravo dok pišem Dioki kupnja na 907 komada, a prva prava potražnja je na 115 kuna.
Sretno nam bilo.
Izgradnja LNG terminala vrijednog 1 mlrd. eura najveće je greenfield investicija u povijesti RH uz snažan angažman domaće operative, znači projekt je neupitan. Odluka Vlade o strateškom interesu samo je kratkotrajni predah do formiranja HR-konzorcija (INA, HEP i Plinacro) i poruka stranom konzorciju da nemaju dilemu o realizaciji. Trenutni pad cijene dionice na min. prometu, privremeni je odraz panike ili neupućenosti pojedinaca, špekulacije ne iskljućujem. Sve navedeno može potrajati kratkotrajno, do aktiviranja Diokija u otkupu dionica u trezor, dizanja cijene iznad nominale iz meni poznata barem dva opravdana razloga.
Tri dana padamo zbog Sanadera, a kad je u pitanju Dioki trebali smo rasti.
Koliko je zavlačio s terminalom i pritiskao preko Vesne Kusin za nepotrebna arheološka ispitivanja na lokaciji Dine.
Tri dana padamo zbog Sanadera, a kad je u pitanju Dioki trebali smo rasti.
Koliko je zavlačio s terminalom i pritiskao preko Vesne Kusin za nepotrebna arheološka ispitivanja na lokaciji Dine.
Zato jer je "navodno" Mesić involviran u akcije Diokija, ipak neizbježno se ne može ignorirati dovijeka. Još tu bude velikih pozitivnih potresa.