Proglašavanjem projekta iznimno važnim za državu, a konzorcij LNG Adria partnerom, Vlada će umiriti inozemne kompanije koje su postale nestrpljive s obzirom da projekt stoji na mjestu jer se Ina, Plinacro i HEP ne mogu dogovoriti oko formiranja tvrtke LNG Hrvatska
"…Kako bi ubrzala početak gradnje LNG terminala na Krku, Vlada će najvjerojatnije, potvrdilo nam je nekoliko izvora iz Banskih dvora, donijeti zaključak kojim se taj terminal proglašava projektom od iznimne važnosti za državu, a sam konzorcij LNG Adria Vladinim partnerom u njegovom ostvarenju. ………Proglašavanjem projekta iznimno važnim za državu, a konzorcij LNG Adria partnerom, Vlada će umiriti inozemne kompanije koje su postale nestrpljive s obzirom da projekt stoji na mjestu jer se Ina, Plinacro i HEP ne mogu dogovoriti oko formiranja tvrtke LNG Hrvatska…."
Ova izjava navodno ide slijedeći tjedan.Vrijeme je da se pokrenu stvari oko lokacijske dozvole.
He ! He ! He !
Bliži se trenutak kapitalizacije… !
Največa transakcija u povijesti RH ?
Koja izjava !?
Piše čovjek doktorate i onda ga ispali… [yawn]
Ako se dogodi da DIOKI ponovo uvrste u "CRO- BACK" index, onda će zbilja "to" biti "to" što se očekuje od ove dionice, uz napomenu da ne moram objašnjavati kako pojedina dionica ulazi u sastav!
Sve ostalo su priče ! Tko će dati lovu ? Štef iz Začretja ?
Sva sreča da se ovi naši JANJEVCI još uvijek bave plastikom !
He ! He ! He !
Bliži se trenutak kapitalizacije… !
Največa transakcija u povijesti RH ?
Koja izjava !?
Piše čovjek doktorate i onda ga ispali… [yawn]
Ako se dogodi da DIOKI ponovo uvrste u "CRO- BACK" index, onda će zbilja "to" biti "to" što se očekuje od ove dionice, uz napomenu da ne moram objašnjavati kako pojedina dionica ulazi u sastav!
Sve ostalo su priče ! Tko će dati lovu ? Štef iz Začretja ?
Sva sreča da se ovi naši JANJEVCI još uvijek bave plastikom !
Sram te bilo.
Nešto sam krivo rekao ?
Pa je li DIOKI bio u sastavu CROBEXA ?
Što se dogodilo ? Ništa ! Nije bilo ineresa !
Trebali bi prvo razlučit tko če platit dionice, tj. njihov rast ?
Novaca u RH ima sve manje !
Trenutačno samo invest. fondovi imaju koliko toliko novaca !
I tko još ?
Individualci ? Ja, ti, on…?
Onda se to zove euforija ! Hm !
Nešto sam krivo rekao ?
Pa je li DIOKI bio u sastavu CROBEXA ?
Što se dogodilo ? Ništa ! Nije bilo ineresa !
Trebali bi prvo razlučit tko če platit dionice, tj. njihov rast ?
Novaca u RH ima sve manje !
Trenutačno samo invest. fondovi imaju koliko toliko novaca !
I tko još ?
Individualci ? Ja, ti, on…?
Onda se to zove euforija ! Hm !
Ajde,ne grintaj više [lol] [lol]
Proglašavanjem projekta iznimno važnim za državu, a konzorcij LNG Adria partnerom, Vlada će umiriti inozemne kompanije koje su postale nestrpljive s obzirom da projekt stoji na mjestu jer se Ina, Plinacro i HEP ne mogu dogovoriti oko formiranja tvrtke LNG Hrvatska
"…Kako bi ubrzala početak gradnje LNG terminala na Krku, Vlada će najvjerojatnije, potvrdilo nam je nekoliko izvora iz Banskih dvora, donijeti zaključak kojim se taj terminal proglašava projektom od iznimne važnosti za državu, a sam konzorcij LNG Adria Vladinim partnerom u njegovom ostvarenju. ………Proglašavanjem projekta iznimno važnim za državu, a konzorcij LNG Adria partnerom, Vlada će umiriti inozemne kompanije koje su postale nestrpljive s obzirom da projekt stoji na mjestu jer se Ina, Plinacro i HEP ne mogu dogovoriti oko formiranja tvrtke LNG Hrvatska…."
Ova izjava navodno ide slijedeći tjedan.Vrijeme je da se pokrenu stvari oko lokacijske dozvole.
..prošlo tjedan dana…
Meni se prije čini da ide sve u pm i seli u Italiju.
Prošlo i 20 – tak dana od objave kolege Oportunista … i ništa. Tak je samouvjereno zvučao da se još ni dan danas ne usudim prodati dio mojih dionica. Budem još sačekao! Vidio sam kako izgleda kada prodaš dionice, a Dioki skoći 50 posto u tri dana, a na prodaji ( prvih 10 mogu vidjeti )se vide nalozi od 300 kuna. No s druge strane, volio bi malo prodati po 160 pa kupiti po 150 i niže … Koloega Oportunist, ima li još kakvih vijesti???? [pray]
Na ovoj dionici uvijek je bilo nestrpljivih i zato mi se najviše i sviđa jer kad svi misle da je na umoru skoči 30% u dva dana. Zašto baš 30? Jer može.
U posjedovnom listu 4020 većina katastarskih čestica je trenutno u promjeni!!!
Preko 800.000m2. Ne vjerujem da je JANAF toliko kupio; nešto jest rezultat kupnje ali mislim da se
radi geodetski elaborati temeljem kojih se vrše promjene u katastarskom operatu u pogledu broja, položaja, oblika, načina korištenja, namjene i površine katastarskih čestica,te položaja, oblika i načina uporabe zgrada. Dakle mislim da će Dioki uskoro van Zagreba a da će i preostalo u prodaju.
Zanimljiva informacija. Da li postoji već neki barem ‘high level’ business case za preseljenje? Da li ima uopće u tom slučaju smisla tražiti neku lokaciju oko Siska ili je pametnije probati skoncentrirati proizvodnju na Krku. Posebno ako vidimo da RN Sisak ima (pod MOL-om) nejasnu budućnost(po Šternu).
@sava
Zanimljiva informacija. Da li postoji već neki barem ‘high level’ business case za preseljenje? Da li ima uopće u tom slučaju smisla tražiti neku lokaciju oko Siska ili je pametnije probati skoncentrirati proizvodnju na Krku. Posebno ako vidimo da RN Sisak ima (pod MOL-om) nejasnu budućnost(po Šternu).
pa nije to pekara da se seli kak kome padne na pamet, samo zemljište i infrastruktura s papirima više bi koštala od sadašnje tržišne kapitalizacije