Da si ti bio savjetnik Keopsu čovjek nikada ne bi započeo graditi piramidu jer je prekomplicirano i skupo.
Cijenjeni kolega Sava, svoje misljenje temeljim na sljedecem – Etilen je povezan cjevovodom sa Etanom u Ivaniću, Polietilen sa Etilenom – ne vidim nikakvu logiku osim hrpe troskova da se to preseli u Sisak. Eventualno jednog dana mozda na Krk. A to je glavna osovina u ZG. Preostaje da se Polistiren preseli u Sisak, što opet nikakvog smisla nema zbog velikih troskova, a i da nekim slucajem ode tamo, sta bi time dobio – tamo sirovinu nema. Ostaje EPS koji se tek prije par godina pokrenuo u ZG pa ne vidim ni sta bi njemu donijelo seljenje u Sisak.
Po meni, ako ce se ikad ista seliti iz ZG-a to ce biti seljenje na Krk, za drugo ne vidim pretjerane logike.
[/quote]
To je bilo 2003. Trenutna perspektiva je drugačija. Do 2015, sva proizvodnja se koncentrira u Omišlju. Gradi se novi etilenski pogon cca. 400 000 t ( u Zagrebu je 90 000 ), velika kogeneracija 100-150 MGW, EPS 50 000 t, itd.. Sudbina lokacije na Žitnjaku je , parceliranje i prodaja pod suho zlato.
To je bilo 2003. Trenutna perspektiva je drugačija. Do 2015, sva proizvodnja se koncentrira u Omišlju. Gradi se novi etilenski pogon cca. 400 000 t ( u Zagrebu je 90 000 ), velika kogeneracija 100-150 MGW, EPS 50 000 t, itd.. Sudbina lokacije na Žitnjaku je , parceliranje i prodaja pod suho zlato.
U Sisku je jaka sirovinska osnova za petrokemiju i ne treba odbaciti mogućnost da se dio petrokemijskih postrijenja izgradi na toj lokaciji. Mogli bi i u rezervoarima JANAF-a imati određene količine nafte koje bi im prerađivala RN Sisak pa bi se tako izbjegli ovakvi lomovi na tržištu koje smo svi vidjeli.
Glede lokacije na Žitnjaku ako se tamo sele JANAF i HEP, dodaj INU i PLINACRO i to je to.
Sada se već do ROX-a proširuje na tri trake a tako će i od ROX-a. Pozicija zlata vrijedna.
Brat bratu oko 250 milijuna eura!
Iz arhive business.hr dezinformacija.06.04. izlaze sa bombastičnim naslovom o Diokijevim "špekulacijama i manipulacijama" oko ugovora između Ine i Dinamarina, da bi nekoliko dana nakon toga ugovor i službeno potpisan, te demantirali business – lakrdijaše.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e2a36019-9869-4e1c-aeb4-83fb4865b279
Mjesecima je bila ponuda 110-140 sa slabom trgovinom…iznad 300 će se lupati po asku kao da nama sutra….
Iz arhive business.hr dezinformacija.06.04. izlaze sa bombastičnim naslovom o Diokijevim "špekulacijama i manipulacijama" oko ugovora između Ine i Dinamarina, da bi nekoliko dana nakon toga ugovor i službeno potpisan, te demantirali business – lakrdijaše.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e2a36019-9869-4e1c-aeb4-83fb4865b279
Kad smo već kod Dinamarina ima li tko odgovor na pitanja:
1.Koliko su koštali brodovi Sepen i Kijac ?
2.Da li je sve gotovo s najavljenom kupovinom broda Sisak od JPS-a za potrebe brodskog bunkera U Rijeci ?
Sina, bik je puno veći nego si percipirao. To malo što ti je preostalo sačuvaj, vrijedit će više od onoga što si prodao. [bye]
Potvrđeno, stiže lova [thumbsup]
Beginning of a wonderful friendship.
danas nas prestigla petrokemija (jedno vrijeme) ona kretala s pozicije cca 65,00 kn mi s 115,00 kn. Nadam se da ćemo u idućih nekoliko dana se trgnut malo. Pa ove vijesti trebale bi nas odljepit preko 200,oo
Pozdrav !
Ja neki dan piso kako sam prodo DIOKI, pa kupio shit dionicu PTKM (po 97 kn) i već bolje stojim nego prije !
Na PTKM se barem nešto događa svaki dan, a DIOKI se mjesecima vuče ko kišna glista ! Malo krene, pa stane odnosno više stoji nego se kreće ! Hm ! (al sam se raspiso)
Već sam prostim jezikom objasnio da DIOKI ne treba čekati zbog plina, jer se on neće baviti plinom, već će ga samo jefitnije dobavljati zbog LNG-a ! Lova od zemljišta se nigdje ne vidi, a to je zapravo "sića" ! Bio sam u zabludi četri godine ! Sad su mi neke kolege s foruma čak i smješni s svojim pisanjem i izjavama, a pisali su doktorate o ovoj dionici ! (genijalci)
Zapravo je stvar za ulagače i one potencijalne vrlo jednostavna ! Ili raste ili pada ! Tko nabije taj dobije, a tko fula fulao je ! Matematika jednostavna ! (ja nisam materijalist)
Držim Vam fige !