DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Glede izvješća za 1.kvartal..nije mi jasno kako je Belošević mogao u dnevnom tisku izjaviti ‘u prvom kvartalu poslovali smo pozitivno..’ , a onda nam servirat izvješće sa 20 mio gubitaka (?!)

Držim da je to bio vrlo nekorektan potez.

Ne znam, nisam citao tu izjavu. Mozda ce sada reci da je mislio na Dioki dd (a sada nek ovi znalci razmisle koja je to tvrtka). U svakom slucaju ako je tako – nekorektan potez, nemres se bas zeznut za 20+ milja

Nije mućka, samo ljudska glupost (ne mislim na tebe, da se razumijemo). Naime i matica i tvrtka kćer imaju potpuno isto ime – DIOKI d.d. [lol]

Firma koja kotira na ZSE je matica, a tvrtka kćer koja se nalazi na žitnjaku i nosi isto ime je samo jedan od subjekata konsolidacije.

cek, cek… sta to tocno znaci? Postoji jedna, dvije ili pet tvrtki koje se zovu Dioki dd ??? Koliko njih kotira na ZSE??? Jesam li ja cijelo vrijeme u nekoj zabludi?? Od koje tvrtke ja uopce imam dionice?? Od koje tvrtke na kraju price ja imam dionice zadnjih 5 godina???

Ajde ako ti nije problem to malo detaljnije razjasni.
[/quote]

Podaci iz TFI-POP obrasca i ovog novog u PDF formatu se po tom pitanju ne slažu.

U TFI-POD obrascu TABLICA A piše da je ovo konsolidirano izvješće DIOKI d.d., a kao subjekti konsolidacije navode se: DIOKI d.d., Dina petrokemija, Dijac nekretnine itd. Iz ovoga se može zaključiti da postoji DIOKI matica i DIOKI tvrtka kćer koji je samo je3dan od subjekata konsolidacije.

U PDF izvješću ta 1Q 09. stoji da Dioki grupu čine matica (DIOKI d.d.) i ovisna društva: Dina petrokemija, Dijac nekretnine i ostali.

Mislim da je ovo iz PDF obrasca točno, odnosno da je DIOKI d.d. matica koja u vlasništvu ima navedena drutva.

Uvjeri se sam

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2008-1Y-NotREV-K-HR.xls
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/DIOK-fin2009-1Q-NotREV-K-HR.pdf

Mislim da je ovo iz PDF obrasca točno, odnosno da je DIOKI d.d. matica koja u vlasništvu ima navedena drutva.

Tako je.

– U prvom kvartalu 2009. godine tvrtka Dioki ostvarila je pozitivan rezultat, sukladno planu poslovanja koji ujedno predviđa i nastavak investicijskog ciklusa zbog uvođenja nove proizvodnje i unapređenja postojećih kapaciteta. Investicijski ciklus započeo je 2007. godine i vrijedan je više od 80 milijuna eura. Dosad je uloženo 30 milijuna eura u obje lokacije, Diokiju na Žitnjaku i Dini-Petrokemiji na Krku, a ove godine nastavljamo ulaganje u Dinu u visini od 40 milijuna eura. Sa svim investicijama Dioki Grupe ostvarujemo jasno postavljene strateške ciljeve koji uključuju jačanje pozicije regionalnog petrokemijskog lidera i hrvatskog izvoznika, izjavio je Zdenko Belošević, predsjednik Uprave Dioki d.d.

ma mogu oni pričat bajke, utukli su 30 milijuna u remont vcm-a, a sve su radili traljavo i bez pravog plana pa im sad treba još 40 milijona da bi ga dovršili. A što se tiče izgradnje pogona peroksida radi povećanja proizvodnje polietilena to kreće uskoro, ali uz ovakvu njihovu organizaciju i vođenje poslova neće ga dovršit do ko zna kad, isti slučaj i sa pvc-om za koji je također već odabran izvođač i radovi bi trebali brzo krenut. Sve to skupa samo povećava gubitak, spasit ih možda može taj LNG ??

ali sve dok se ne ukine socijalistički način rada i napravi ozbiljna rekonstrukcija cijele tvrtke, neće oni u plus. pa tamo je sigurnih 50 posto viška radne snage !!!

[/quote]
Malo sam potražio unazad i vidim post od kolege janko66 koji je postao dio članka gdje je Belošević rekao da su u 1.kvartalu poslovali pozitivno.

Evo nakon što su pravi rezultati izašli vidi se da je kolega skoch bio u pravu.

Nakon ovoga ja više ne znam da li ću uzimati ozbiljno bilo kakve izjave Uprave DIOK-ija jer je očito da muljaju i manipuliraju. Drugačije ne znam objasniti onu njegovu izjavu od 06.04. (1.kvartal je već bio prošao!) i ovo izvješće od prošlog tjedna.
MIslim da bi ga čak na nekim uređenim TK regulatori pitali za zdravlje (Beloševića).

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

taj belošević ni sam ne zna kako mu firma posluje a to isto nije dobro, uz to što niti ne znamo čega smo dioničari – dioki grupe ili samog dioki-a d.d. gubitaša već godinama….a valjda ni on sam ne zna čega je direktor kad daje takve izjave. a čujte, ako ja svoje ovih dana prodam, ovdje sam u plusu oko 25% u par godina što za današnja vremena nije loše. a vi? vi koji ste kupovali po 200, 300, 600 kuna, što ćete vi?

...povijest se ponavlja...

@delboy
A, recite dragi što Vas to toliko tišti i muči pa brinete tuđu brigu?
Vi ste jedan veliki filantrop znatnih perceptivno senzibilnih čuvstava kad usprkos vlastitog zadovoljstva zbog ispravnih odluka pravovremeno provedenih u djelo, Vas pogađaju tuđe greške i gubici.
Eto, Moj savjet Vam je prodajte da ipak malo manje brinete, kupite kakvu dobru cigaru, ako pušite i litru, dvije dobrog vina, malo slatkih delicija i opustite se uz najdražu Vam osobu barem pola sata.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

taj belošević ni sam ne zna kako mu firma posluje a to isto nije dobro, uz to što niti ne znamo čega smo dioničari – dioki grupe ili samog dioki-a d.d. gubitaša već godinama….a valjda ni on sam ne zna čega je direktor kad daje takve izjave. a čujte, ako ja svoje ovih dana prodam, ovdje sam u plusu oko 25% u par godina što za današnja vremena nije loše. a vi? vi koji ste kupovali po 200, 300, 600 kuna, što ćete vi?

Ti mozda ne znas cega si dionicar, ja znam cega sam ja, a vjerujem i ostali dioničari. Daj mi molim te reci kako si zakljucio da je dioki dd gubitas vec godinama? Onda sigurno znas i koji su pozitivni dijelovi Grupe, jel?

Malo sam potražio unazad i vidim post od kolege janko66 koji je postao dio članka gdje je Belošević rekao da su u 1.kvartalu poslovali pozitivno.

Evo nakon što su pravi rezultati izašli vidi se da je kolega skoch bio u pravu.

Nakon ovoga ja više ne znam da li ću uzimati ozbiljno bilo kakve izjave Uprave DIOK-ija jer je očito da muljaju i manipuliraju. Drugačije ne znam objasniti onu njegovu izjavu od 06.04. (1.kvartal je već bio prošao!) i ovo izvješće od prošlog tjedna.
MIslim da bi ga čak na nekim uređenim TK regulatori pitali za zdravlje (Beloševića).

Da, kao sto sam i mislio – kaze tvrtka Dioki pa lako moguce da je mislio na Dioki dd. U svakom slucaju trebao bi se jasnije izrazavati jer ovako dodvodi ljude i dionicare u zablude sto nikako nije dobro.

Strašna rasprava, a svi redom dugoročni investitori. [shocked]

@delboy

Prodaj. 25 % je super zarada ova vremena. kako kažeš.
Samo, zašto nisi ranije prodao po 200,300 i 600?? Imao si dovoljno vremena.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Blizu smo blokade. Oni koji imaju dionicu DIOK-ija malo duže vrijeme znaju da je nekad DIOK-i znao u cijelu seriju pozitivnih blokada.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

istina, a jel stiglo vrime za opet malo a?

New Report

Close