Iskreno , nakon objave rezultata očekivao sam jači stampedo iskrcavatelja do nivoa od 120 – 125.
Možda ga još i bude.
Nego da se osvrnem na ona dva broda,,,..ne vidim da su igdje prikazana,po nekoj logici bi trebala biti ili se i tu varam…
Nego da se osvrnem na ona dva broda,,,..ne vidim da su igdje prikazana,po nekoj logici bi trebala biti ili se i tu varam…
Dinamarin je krenuo s poslom u drugom kvartalu.
na strani 2. izvješća su društva koja su ušla u konsolidirano izvješće. Dinamarin nije na toj listi.
Ok,sve jasno ,,,ali mene kao laika zanima sa kojim sredstvima su ti brodovi kupljeni ili unajmljeni,(koliko ja znam za to nema info),dali lovom iz DIOKI-a,dali iz nečijeg DŽEPA,dali je poklonjeno itd…
prepolovljen izvoz? [undecid]
Najvećim djelom zbog manjih cijena, količina nije prepolovljena
Ok,sve jasno ,,,ali mene kao laika zanima sa kojim sredstvima su ti brodovi kupljeni ili unajmljeni,(koliko ja znam za to nema info),dali lovom iz DIOKI-a,dali iz nečijeg DŽEPA,dali je poklonjeno itd…
Pretpostavljam nekim kreditnim aranžmanom.Pošto im je nosivost 3 – 3.500 DWT , a nisu novi , mogli su koštati po par milijuna USD svaki.Recimo da bi se to iz sadašnjeg posla razvoza za INU trebalo vratiti za 3-5 godina.
jel vi uopće znate što kupujete odnosno čega ste dioničari? mislim da ne. da znate, ne biste pisali gluposti oko nekakvih brodova ili LNG-a. dobro proučite uvod izvješća pa ćete vidjeti da ste vi, a i ja, dioničari dioki d. d. koji je član dioki-grupe sa sjedištem u švicarskoj. ostale članice dioki grupe su dina, dinamarin, novi list, adriaoil italia itd…dakle, dioki d.d. imat će koristi od LNG-a jedino kao krajnji korisnik plina i nikakve druge koristi. sve koristi ima dioki grupa , pa tako i od brodova. dina-petrokemija će imati koristi od LNG-a u pogledu zemljišta a i ona je član dioki grupe. dakle, dečki , popušili ste. vaša očekivanja nerealna su i neće se nikada ostvariti ono o čemu maštate. o tome sam već pisao prije 2 godine pa je red da ponovimo gradivo jer vidim da ove forumske rasprave ne vode nikamo. dakle, dioki d.d. je gubitaš u sastavu sasvim pristojne dioki grupe koje vi niste dioničari. vi ste dioničari samog dioki-a na žitnjaku. a to nije baš nešto…
jel vi uopće znate što kupujete odnosno čega ste dioničari? mislim da ne. da znate, ne biste pisali gluposti oko nekakvih brodova ili LNG-a. dobro proučite uvod izvješća pa ćete vidjeti da ste vi, a i ja, dioničari dioki d. d. koji je član dioki-grupe sa sjedištem u švicarskoj. ostale članice dioki grupe su dina, dinamarin, novi list, adriaoil italia itd…………. vi ste dioničari samog dioki-a na žitnjaku. a to nije baš nešto…
U službenom godišnjem izvješću za 2008. u tablici A istaknuto je da je izvješće konsolidirano , uz navedene najvažnije subjekte konsolidacije (uz DIOKI d.d. još DINA , Kijac , ADRIAOIL , Riječki LIst/Novi List , Piros).
Ako su dioničari dioničari samo lokacije Žitnjak , onda se i sve brojke iz Bilance i RDG-a (aktiva , pasiva , prihodi, troškovi….) odnose samo na tu lokaciju.
Proizvodnja i prodaja na lokaciji se zna , pa i nije tako teško utvrditi na što se odnose brojke.
jel vi uopće znate što kupujete odnosno čega ste dioničari? mislim da ne. da znate, ne biste pisali gluposti oko nekakvih brodova ili LNG-a. dobro proučite uvod izvješća pa ćete vidjeti da ste vi, a i ja, dioničari dioki d. d. koji je član dioki-grupe sa sjedištem u švicarskoj. ostale članice dioki grupe su dina, dinamarin, novi list, adriaoil italia itd…dakle, dioki d.d. imat će koristi od LNG-a jedino kao krajnji korisnik plina i nikakve druge koristi. sve koristi ima dioki grupa , pa tako i od brodova. dina-petrokemija će imati koristi od LNG-a u pogledu zemljišta a i ona je član dioki grupe. dakle, dečki , popušili ste. vaša očekivanja nerealna su i neće se nikada ostvariti ono o čemu maštate. o tome sam već pisao prije 2 godine pa je red da ponovimo gradivo jer vidim da ove forumske rasprave ne vode nikamo. dakle, dioki d.d. je gubitaš u sastavu sasvim pristojne dioki grupe koje vi niste dioničari. vi ste dioničari samog dioki-a na žitnjaku. a to nije baš nešto…
delboy ne laži ljude dioki d.d. je ustupio zemljište i na temelju njega će ostvriti udio u LNG terminalu.
Od 29. studenog 1999. tvrtka posluje pod imenom DIOKI d.d.. Prvog veljače 2003. odvojila je dio svog poslovanja na otoku Krku i pri tome osnovala dva trgovačka društva u svom vlasništvu: dioničko društvo Adrija procesna industrija (API d.d.) i dioničko društvo Kijac nekretnine.
Naglasak je na u svom vlasništvu.