Meni se čini da je Ježić jedan od te nove ekipe koja bi mogla početi mjenjati stvari. Čovjek ima viziju, a izgleda i hrabrosti i znanja da svoje ideje realizira.
Takve ljude treba podržati. Kamo sreće da ih je 1000 takvih.
Dovoljno je da se Predsjednik čvrsto založi za neke stvari koji su od interesa za HR. A Predsjednik se zna založiti i zna dokučiti što je interes za HR.
23.04.2009.
Predsjednik Mesić primio Davora Vidasa, stručnjaka za međunarodno pravo
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je Davora Vidasa, stručnjaka za međunarodno pravo Instituta Fridtjof Nansen u Oslu.
Dr. Vidas je tom prilikom predsjedniku Mesiću predao primjerak jučer promovirane knjige «Razgraničenje između Hrvatske i Slovenije», zbirku stručnih tekstova objavljenih u razdoblju od 2004. do ove godine. Priznati stručnjak za međunarodno pravo čvrsti je pobornik teze da se slovensko-hrvatski spor oko granice, uključujući i granicu na moru, može i mora rješavati samo primjenom međunarodnog prava.
Predsjednik Mesić u potpunosti se složio s argumentima dr. Vidasa koji je dodatno, na temelju njemu dostupnih informacija, komentirao i neke nedorečenosti u najnovijem prijedlogu Povjerenika za proširenje EU, Ollija Rhena.
Sofija…
Mesic warned that constructing an alternative transmission network, specifically a gas pipeline, for an alternative gas source, is "expensive, irrational" solution "and what is worst, its completion takes time. Not to mention that it is also unjust to a segment of producers and a segment of consumers."
Samostalna odluka bez Rusa i EU!
Kada će tzv. Europejcima koji samo troše naše novce uzaludno bauljajući i klanjajući se po stranim dvorovima doći iz guzice u glavu da " Hrvatski narod nije iz Jugoslavije izašao na koljenima i da Hrvatski narod neće u EU na koljenima".
Najpametnije bi bilo kad bi za mjesec , mjesec i pol Rummenige odnio u Katar prijedlog da se HEP-ovih 10 % pretvori u katarski udjel u terminalu (sumnjam da bi Mađari dali INA-inih 14 % , jer se ionako boje Rusa kao vraga).Ostali članovi konzorcija se sigurno ne bi bunili…..
..
LNG terminal je okidač velikog razvojnog potencijala za HR u drugim sferama gospodarstva.
Riječki bazen je žila kucavica svekolikog rasta i stabilnosti u Europi.
Mada izgleda pretjerivanje ja se s ovim apsolutno slažem.
Kvarnerski zaljev je naš veliki adut, kojeg mi do sada nismo ni malo iskoristili.
Sve Vlade do sada nisu znale (ili htjele) pronaći koje su to naše strateške prednosti i gdje treba ulagati da bi se cijelu zemlju potaknulo na snažan razvoj.
Budite sigurni da bi i švabe i austrijanci i talijani i mađari i te kako znali što napraviti u Kvarnerskom zaljevu.
A mi samo bauljamo. Neko pametan je stavio koksaru i čađaru tamo. Apsolutno strašno.
Rijeka Gatweway projekt se žilavi već 5 godina i još nisu metar obale napravili. Prestrašno. Cijelu priču vodi država naravno.
LNG terminal. Bolje da ne spominjem. 3-4 godine se izgubilo da se potrdi ono što se već 2 puta potvrđivali i što je i slijepcu jasno. Krk je idealna lokacija. Cijelu priču vodi država.
LRH u Opatiji, Jadran u Crikvenici itd. Velike hotelske kuće na savršenim lokacijama. Propadaju. Strašno. Sve u državnom vlasništvu.
3.Maj, Lenac, Kraljevica. Potencijalno vrhunski konglomerat. Sve propada. Država. Užas.
Rafinerija. nemaju kome prodavat to što proizvedu. Tehnologija užas. NIšta se nije uložilo 30 godina. Tek sad im je došlo izgleda do mozga. Strašno s obzirom što je tu moglo biti.
Jel se neko sjeća Croatia Line-a (preko 70 brodova u floti?). Di je to sad? Državna firma. Prestrašno.
Hartera? Tvornica konopa? Benčić? Vulkan? Torpedo? Brodoprojekt? Brodomaterijal? …
Ipak, mislim da će kad tad postat jasno da imamo zlatnu koku. I da će se pojavit novi ljudi koji će ovo uspjet valorizirati, jer ova generacija koja je bila zadnjih 15-20 godina na vlasti je napravila takvu štetu da je to teško uopće opisati. Treba bi knjiga.
Meni se čini da je Ježić jedan od te nove ekipe koja bi mogla početi mjenjati stvari. Čovjek ima viziju, a izgleda i hrabrosti i znanja da svoje ideje realizira.
Takve ljude treba podržati. Kamo sreće da ih je 1000 takvih.
[/quote]
Kao rođenom riječaninu suza mi potekla umalo K-paxu, šta nam uradiše [cry]
Ipak, mislim da će kad tad postat jasno da imamo zlatnu koku. I da će se pojavit novi ljudi koji će ovo uspjet valorizirati, jer ova generacija koja je bila zadnjih 15-20 godina na vlasti je napravila takvu štetu da je to teško uopće opisati. Treba bi knjiga.
Lepo si to napisal, ali…za zlatnu koku treba i kokot da ju oplodi. Tek se onda moremo spominati o jajcima… [wink]
Nisam pratio.. jel ovo po 118 išlo po asku ili bidu danas? Saučešće prodavatelju.
Netko se iskrcava po 120, zanimljiv igrač. Crobex raste 3%, a ovaj lupa po bidu i to svaki put kad se nakupi 2-3 naloga iznad onog 120,02. Tko će prvi popustiti? I ima li još puno ovaj prodavatelj?
DOW trenutno +17,5% na NYSE.
Dali su dobro izvješće za 1q. Poslovali su sa blagim plusom, iako su svi očekivali gubitak.
Dionica koja je bila pala ispod 6 USD sada je oko 16 USD. Znači od dna su odskočili za cca 170%.
DIOK je trenutno oko 40% iznad dna.
http://www.plastemart.com/plasticnews_desc.asp?news_id=15116
–evo malo kako se kreću cijene
DOW trenutno +17,5% na NYSE.
Dali su dobro izvješće za 1q. Poslovali su sa blagim plusom, iako su svi očekivali gubitak.
Dionica koja je bila pala ispod 6 USD sada je oko 16 USD. Znači od dna su odskočili za cca 170%.
DIOK je trenutno oko 40% iznad dna.
I Dioki je najavio bolji rezultat od očekivanog. Spominjali su pozitivan prvi kvartal… Kako bi to dobro leglo. [thumbsup] [thumbsup]
Ne mogu se oteti dojmu da je DIOKI u 4Q2008 napravio veliko čišćenje bilance i prikazao veći (nego očekivani) gubitak i zbog toga.
Mnoge tvrtke su ubacivale u 4Q2008 sve što se moglo i prikazivale trošak jer su znali da svi očekuju loša izvješća i da neće biti nakon izvješća pretjeranih reakcija, jer eto, takvo je stanje na tržištu.
Ove tvrtke, a ja vidim i DIOKI među njima su više imale u vidu 2009. i kasnije godine i pripremale što bolju startnu poziciju.
Ja se ne bi čudio da DIOKI u 2009. ukupno posluje pozitivno. Možda će se čak ove godine desiti i prekretnica i sve godine nakon ove budu u plusu.
Jasno, uzmite sve ovo s rezervom jer ja nemam nikakve informacije nego ove sa ZSE.
Dodatno, možda su ovo samo moje želje jer ja sam vlasnik dosta dionica DIOK-ija.