DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/katarski-seik-zeli-brodogradilista%2c-udjel-u-adria-lng-u-i-brijuni-rivijeru,43493.html
mnogi se rastužili što nema diokija po 50 kn pa nema ni komentara
[bye]

Ako se ostvari samo 20 % od ovih lijepih želja , investitorima će trebati puno zemljišta i infrastrukture……

vidim jedan kolega napiše da je čuo na plavom radiu da je dobila Bugarska. Na net hr piše također dobila Bugarska a mi da smo dobili košaricu. Ostali mediji javljaju suprotno. nevjerovatno!!

Ako se ostvari samo 20 % od ovih lijepih želja , investitorima će trebati puno zemljišta i infrastrukture……

Toga ne fali na prostoru DINE(mislim na zemljište)

vidim jedan kolega napiše da je čuo na plavom radiu da je dobila Bugarska. Na net hr piše također dobila Bugarska a mi da smo dobili košaricu. Ostali mediji javljaju suprotno. nevjerovatno!!

ovisi jesu li na bidu ili asku [lol]

haha… izgleda!!!

Qatar seeks to develop its daily production capacity of crude oil, natural gas and gas-associated condensates to about one million barrel, 12 billion cubic feet and half a million barrels, respectively. It plans to raise the annual production capacity of liquefied natural gas (LNG) from the current level of 13 million tons to about 30 million tons by the end of 2010. It has also been decided that the output capacity of the three-train natural gas liquids complex be raised by adding a fourth and a fifth trains by the end of 2010.

Ima tu prostora za nekoliko LNG terminala! No naš je najvažniji zato što je najbliži epicentru potrošnje u Europi.

Sigurno da postoji prostora po navodima najinteresantnija im je Italija kao jedan najveći potrošač plina. A i da nije Katar LNG će se ostvarit, ali je Katarski plin puno kvalitetniji za ostalu proizvodnju kojom se Dioki bavi od npr. Ruskog. itg…. Ali je smiješno da o istoj stvari mediji prenose totalno različite, kontradiktorne stvari.

Herr willheim evo to nam predstavnici medijskih kuće dijele jedinice [lol] [lol] [lol]

mamicu im…….

Mesić u Sofiji…..

President Stjepan Mesic of Croatia noted that in a global crisis the countries should be seeking a joint implementation of the projects. "When there is insufficient cooperation, the sword of
shortage hangs over the heads of all countries," the Croatian
leader said.

Mesic warned that constructing an alternative transmission network, specifically a gas pipeline, for an alternative gas source, is "expensive, irrational" solution "and what is worst, its completion takes time. Not to mention that it is also unjust to a segment of producers and a segment of consumers."

Emir of Qatar: Oil Prices of $ 40-45 per Barrel Could Help Energy Importing Countries Get Out of Crisis

"Oil prices ranging between 40-45 dollars per barrel could help energy importing countries especially the developing countries get out of this crisis," the Emir of the State of Qatar, Sheikh Hamad Bin Khalifa Al-Thani, said, addressing the Energy Summit.

"Demand on energy declined to a great extent and its prices slumped to an unprecedented level, where oil lost more than two-thirds of its price within few months. While we realize that energy high prices do not help maintain world economic growth, likewise low prices do not help the continuance of growth in the long run," Sheikh Hamad noted.

"The keenness of the State of Qatar on delivering its gas supplies to importing countries in Europe, Asia and America urged it to make huge investments in liquefied natural gas tankers, where our fleet reached the number of 54 modern tankers and huge investments in gas terminal ports in Italy, the United Kingdom and the United States of America," the Emir said. "The State of Qatar is keen on safeguarding world energy security and maintaining its supplies of oil and gas to all parts of the world," he concluded.

Očito je da je strategija da se ide u smjeru LNG-a a ne tranzita plinovodima.
I tu se slažem jer sve ostalo je i skuplje ali i nesigurnije jer dobava ovisi o političkim okolnostima u tranzitnim državama. Dakle Krk će biti žila kucavica srednje i dijelom jugoistočne Europe.

..
LNG terminal je okidač velikog razvojnog potencijala za HR u drugim sferama gospodarstva.
Riječki bazen je žila kucavica svekolikog rasta i stabilnosti u Europi.

Mada izgleda pretjerivanje ja se s ovim apsolutno slažem.

Kvarnerski zaljev je naš veliki adut, kojeg mi do sada nismo ni malo iskoristili.

Sve Vlade do sada nisu znale (ili htjele) pronaći koje su to naše strateške prednosti i gdje treba ulagati da bi se cijelu zemlju potaknulo na snažan razvoj.

Budite sigurni da bi i švabe i austrijanci i talijani i mađari i te kako znali što napraviti u Kvarnerskom zaljevu.

A mi samo bauljamo. Neko pametan je stavio koksaru i čađaru tamo. Apsolutno strašno.

Rijeka Gatweway projekt se žilavi već 5 godina i još nisu metar obale napravili. Prestrašno. Cijelu priču vodi država naravno.

LNG terminal. Bolje da ne spominjem. 3-4 godine se izgubilo da se potrdi ono što se već 2 puta potvrđivali i što je i slijepcu jasno. Krk je idealna lokacija. Cijelu priču vodi država.

LRH u Opatiji, Jadran u Crikvenici itd. Velike hotelske kuće na savršenim lokacijama. Propadaju. Strašno. Sve u državnom vlasništvu.

3.Maj, Lenac, Kraljevica. Potencijalno vrhunski konglomerat. Sve propada. Država. Užas.

Rafinerija. nemaju kome prodavat to što proizvedu. Tehnologija užas. NIšta se nije uložilo 30 godina. Tek sad im je došlo izgleda do mozga. Strašno s obzirom što je tu moglo biti.

Jel se neko sjeća Croatia Line-a (preko 70 brodova u floti?). Di je to sad? Državna firma. Prestrašno.

Hartera? Tvornica konopa? Benčić? Vulkan? Torpedo? Brodoprojekt? Brodomaterijal? …

Ipak, mislim da će kad tad postat jasno da imamo zlatnu koku. I da će se pojavit novi ljudi koji će ovo uspjet valorizirati, jer ova generacija koja je bila zadnjih 15-20 godina na vlasti je napravila takvu štetu da je to teško uopće opisati. Treba bi knjiga.

Meni se čini da je Ježić jedan od te nove ekipe koja bi mogla početi mjenjati stvari. Čovjek ima viziju, a izgleda i hrabrosti i znanja da svoje ideje realizira.

Takve ljude treba podržati. Kamo sreće da ih je 1000 takvih.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close