Čitam ove komentare i sve mi se čini da je ovo sasvim solidna prilika i korektna cijena. Jedino što me muči je onaj nesretni gubitak. Znam da nije ništa strašno, ali nije ga lijepo za vidjet. Iz Diokija su najvili pozitivan prvi kvartal, ako tako i bude bit će gužve na kupnji. Nadam se… [thumbsup]
Čitam ove komentare i sve mi se čini da je ovo sasvim solidna prilika i korektna cijena. Jedino što me muči je onaj nesretni gubitak. Znam da nije ništa strašno, ali nije ga lijepo za vidjet. Iz Diokija su najvili pozitivan prvi kvartal, ako tako i bude bit će gužve na kupnji. Nadam se… [thumbsup]
Baš me zanima prvi kvartal,sobzirom da su cijene ETILENA ostale iste,a polietilen brže rastao budemo vidjeli koliko je to pozitivno i kako će se situacija odvijati. [lol]
DIOKI D.D. – DIOK-R-A
Izaberi dionicu:
Osvježi stranicu
Kupnje:
Cijena Količina
Prodaje:
Količina Cijena
113 689,00
21 705,00
15 710,00
40 720,00
9 729,99
50 730,00
14 740,50
30 749,00
28 790,00
100 800,00
Zadnje transakcije:
Cijena Količina Iznos Datum
122,00 49 5.978,00 22.4.2009 13:22:38
123,00 11 1.353,00 22.4.2009 11:51:09
123,00 50 6.150,00 22.4.2009 10:44:12
123,00 218 26.814,00 22.4.2009 10:21:37
123,00 79 9.717,00 22.4.2009 10:21:27
122,97 21 2.582,37 22.4.2009 10:21:27
Hehe,nekakva greška na FIMI ,a vidi koji nalozi na prodaji,,,… [lol]
Baš me zanima prvi kvartal,sobzirom da su cijene ETILENA ostale iste,a polietilen brže rastao budemo vidjeli koliko je to pozitivno i kako će se situacija odvijati. [lol]
[/quote]
Cijena etilena je u godini dana pala s 1390 na 680 dolara po toni. Za to vrijeme HDPE je pao s 1660 na 1010 dolara po toni.
Ne mogu vjerovati da ne možeš dokučiti zašto će im cjevovod????
[/quote]
Cijena etilena je u godini dana pala s 1390 na 680 dolara po toni. Za to vrijeme HDPE je pao s 1660 na 1010 dolara po toni.
Ne mogu vjerovati da ne možeš dokučiti zašto će im cjevovod????
[/quote]
Ma mislim na cijene od početka godine do ovog 4mj….
Predsjednik Mesić primio Emira Države Katar
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić razgovarao je, najprije u četiri oka, a potom uz nazočnost izaslanstava sa svojim visokim gostom Nj.V. Šeikom Hamadom Bin Khalifa Al-Thania, emira Države Katar.
U vrlo prijateljskom i otvorenom razgovoru najviše je pozornosti poklonjeno bilateralnim odnosima, pri čemu je konstatirano kako postoje velike mogućnosti za angažman hrvatskih tvrtki u Kataru i za ulaz katarskog kapitala u neke kapitalne projekte. Posebno su spomenuta područja energetike koje katarska strana smatra najvažnijim, kao i turizma i brodogradnje.
Katarski emir je napomenuo kako je Hrvatska bila prva europska zemlja kojoj je Katar ponudio izgradnju terminala za ukapljeni plin, napominjući kako sada Katar ima ponude za izgradnju takvih postrojenja iz više europskih zemalja, ali ne želi na njih odgovoriti prije nego mu bude prezentirana jasna i određena hrvatska pozicija. Izrazio je nadu da će o tome moći detaljno i konkretno razgovarati s predsjednikom Vlade dr. Ivom Sanaderom.
Na inicijativu katarskog emira, a izvan predviđenog programa, odmah nakon završenih razgovora na najvišoj razini, u Uredu predsjednika sastali su se potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i ravnatelj Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Slobodan Mikac kako bi nastavili raspravu o temama otvorenima u susretu dvojice državnih čelnika.
Osim bilaterale, kratko su spomenuta i neka aktualna pitanja iz međunarodnih odnosa, poput gospodarske krize i stanja u Iraku. Katarski emir je izrazio uvjerenje kako je upravo u uvjetima gospodarske krize suradnja manjih zemalja, kao što su Katar i Hrvatska, i te kako potrebna te kako će im ono omogućiti da izađu jače iz kriznog stanja za dvije ili tri godine. Najavio je i želju da tijekom ljeta privatno posjeti Hrvatsku, što je predsjednik Mesić pozdravio.
Ma kemijaju s tim gubicima, skrivaju dobit garant, ne prikazuje se realno stanje iz nekih razloga..
Qatar and Croatia hold official talks
Zagreb, April 22 (QNA) – A round of official talks between H.H. the Emir Sheikh Hamad bin Khalifa al Thani and President Stjepan Mesic of Croatia was held Wednesday evening at the Presidential Palace.
The talks were attended by H.E. the Minister of economy and finance Youssuf Hussein Kamal, H.E. the Chief of the Emiri Diwan Sheikh Abdurrahman bin Saud al Thani, H.E. the Minister of State for Energy and Industry Affairs Dr. Mohammed bin Salih al Sada, H.E. the Minister of Business and Trade Sheikh Fahd bin Jassim bin Mohammed al Abdurrahman al Thani, H.E. the Minister of State for International cooperation Dr. Khalid bin Mohammed al Attiyah, H.E. the Director of H.H. the Emir’s office Sheikha Hind bint Hamad bin Khalifa al Thani, H.E. the Secretary of H.H. the Emir for Follow-up Sa’ad bin Mohammed al Rumeihi, H.E. the Economic Advisor at the Emiri Diwan and the Secretary General at the Development Planning General Secretariat Dr. Ibrahim al Ibrahim, H.E. Qatar’s Ambassador to Croatia, the Director of the European and American Affairs Department at the Foreign Ministry Ambassador Ibrahim Abdurrahman al Mighisib, Director of the of office of Qatar Investment Authority Executive Chairman Mansour Ibrahim al Mahmoud and H.E. the Executive Chairman of Qatar development Bank Dr. Sheikh Hamad bin Nasir bin Ahmed al Thani.
On the Croatian side, the talks were attended by deputy prime minister and Minister of economy, labor and companies sector Damir Polancec, Head of the president’s office, Croatian president’s special advisor Budimir Loncar, the president’s advisor for foreign affairs Tomislav Jakic, the president’s advisor for economy, chairman of Croatian Economic Chamber Nadan Vidosevic, Croatian Export and Investment Promotion Agency Director Slobodan Mikac and Head of Qatar’s section at the Croatian foreign ministry.
Talks between the two sides covered means of developing the bilateral ties in various domains besides several regional and global issues of common concern.
After the meeting, H.H. the Emir conferred upon the Croatian President the necklace of independence, while H.H. the Emir received the Order of King Tomislav with the sash and Great Danica.Later, H.H. the Emir and the Croatian leader attended the signing of an agreement on economic cooperation between the governments of Qatar and Croatia, a memorandum of understanding between the Qatari Olympic committee and the Croatian Olympic committee in the field of sports and another memorandum of understanding between Qatar Development Bank and Croatia’s Development and Reconstruction Bank.The agreement and the two memorandums were singed by H.E. the Minister of Business and Trade Sheikh Fahd bin Jassim bin Mohammed al Abdurrahman al Thani, H.E. the Minister of State for International Cooperation Dr. Khalid bin Mohammed al Attiyah and H.E. the Executive Chairman of Qatar Development Bank Dr. Sheikh Hamad bin Nasser bin Ahmed al Thani.
On the Croatian side the agareement and the memorandums were signed by the Deputy Prime Minister and Minister of Economy, Labor and Companies Sector Damir Polancec, Chairman of the Croatian Olympic Committee and the President of the Managing Board of the Croatian Bank for Development and Reconstruction Anton Kovacev.
H.H. the Emir and the Croatian President held a meeting before the official talks in the attendance of their Excellencies members of the official delegation accompanying H.H. the Emir.
H.H. the Emir Sheikh Hamad bin Khalifa al Thani and H.H. Sheikha Mozah bint Nasser al Misnad were accorded an official reception upon arrival at the Presidential Palace where they were received by the Croatian President, his wife and a number of Croatian ministers and officials.
Naši su vrlo šturi u obavještavanju ( zašto me to više ne iznenađuje; zašto nigdje nema Sanadera?????…. X pitanja) ali Arapi su vrlo precizni.
Ma kemijaju s tim gubicima, skrivaju dobit garant, ne prikazuje se realno stanje iz nekih razloga..
[/quote]
Slažem se sa tvojim stavom Kliring. [thumbsup]
Ina je i službeno izvijestila JPS da sa 1. travnja raskidaju ugovor o dužobalnom razvozu, a taj su posao preuzeli tankeri novoosnovane Dikoijeve brodarske tvrtke Dinamarin.
Upućeni kažu kako ti brodovi zbog tehničkih karakteristika ne mogu davati uslugu bunkera. Zbog burnog raskida 12-godišnje poslovne suradnje Ine i JPS-a, te izbora novog prijevoznika koji očito ne može, bar ne u kratkom roku, preuzeti i sav biznis koji je JPS odrađivao za Inu, cijenu plaća riječki pomorski pravac.
Izvor Jutarnji list
[/quote]
Slažem se sa tvojim stavom Kliring. [thumbsup]
[/quote]
budući da imam jako dobre podatke o dioki-u, moram vas razočarati. ne skriva se nikakva dobit nego je jednostavno nema. nema dobiti i neće je biti idućih par godina. shvatite to. no cijene su jako primamljive, iako bi po mom trebalo još pričekati da padnu ispod 100 kuna. ne znači da će tako i biti, ali nema žurbe kod dionica. to smo naučili već ovih mjeseci…
Katar odustao od LNG terminala u Pločama
business.hr
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4cc7c91d-a155-4917-859f-9fdaa9858fb3&ref=rss
Od visokog izvora bliskog Vladi doznaje se da je opcija gradnje LNG terminala u Pločama za koju je bio zainteresiran katarski emir otpala, ali se razgovara o svim oblicima suradnje kada je riječ o izgradnji LNG terminala na Krku.