Ma dioki niti nije gubitaš nego dioki grupacija,sve natrpaju u isti kalup onda pišu o gubicima,a lokacije rade normalno i nema zastoja.
Nisam toliki stručnjak, ali znam jedno : INA ima dobit i dijeli dividendu……..
To je jasno ! [bye]
Živi bili pa vidjeli !
kao što rekoh prije otprilike dva mjeseca recesija je tu a mi možemo mirne duše uzeti
ribičke štapove i ne ribičiju,na burzi DIOKI 10% gore 1o% dolje do tamo negdje 2012
ako uopšte opstanemo uz ovu našu divnu vladu
do lokalnih izbora kako tako poslije NIKAKO
nakopat crve i u ribičiju!!!!
sve je to lijepo i fino ćemo zaraditi, ali neće to tako skoro biti jer dioki je u ogromnim gubicima i situacija je vrlo složena. uz to, previše pišete i navlačite drhtavce što će nas isto koštati živaca. prvo se njih treba otresti a tek onda će cijena značajno gore.
Ima li šanse da DIOKI pozitivno posluje ?
Ode DIOK u blokadu -12,94%. Opća situacija je loša i ne bi rekao da su uvijek krivi drhtavci i ‘dej trejderi’, prije mi se čini da je nekome zatrebalo tisuću €. Možda Drvosječi ? [proud]
Odnos kupnje i prodaje je u prilogu. Činjenica je da je DIOK gubitaš i zagađivač i kao takav mi se ne čini perspektivan. [sealed]
To je jasno ! [cool]
Dikane kakva je budućnost DIOKI-ja odnosno pretrokemije u Hrvatskoj’
Zašto je Hrvatskoj u interesu razvijati petrokemiju ?
Petrokemija, odnosno industrija polimera, to je industrija 21. stoljeća.
I to je Vlada prepoznala i ugradila u Strategiju razvoja do 2015. godine.
Zašto je to industrija 21. stoljeća – iz jednostavnog razloga što je 3-4 puta energetski učinkovitija od industrija koje su bazirane na npr čeliku, aluminiju, staklu, papiru i dr materijalima klasičnim.
Dovoljno je reći da novi Boeingov Dreamliner u sebi nema NI JEDNOG metalnog dijela.
Sve je od polimera, polikarbonata, kompozita.
A šta se trenutno događa u Diokiju i koja je top tema pitajte radnike Diokija ako znate nekoga.
Pustite Dikana nek pljuca pomalo, i to je dio predstave.
kao što rekoh prije otprilike dva mjeseca recesija je tu a mi možemo mirne duše uzeti
ribičke štapove i ne ribičiju,na burzi DIOKI 10% gore 1o% dolje do tamo negdje 2012
ako uopšte opstanemo uz ovu našu divnu vladu
do lokalnih izbora kako tako poslije NIKAKO
nakopat crve i u ribičiju!!!!
isitna …… samo ….. koja je to "uopšte" naša vlada ?!
Ja ne razumijem zašto neki pojedinci uopće gube vrijeme na TK, prate dionice, npr DIOK-i, ako im je sve loše, precjenjeno, ako će sve propasti, ako su svi lopovi itd.
Dajte se poštovane kolege koji spadate u ove pojednce manite ćorava posla i poštedite sve nas ostale svojih nesuvislih komentara, panike, magluštine i sveg mulja kojeg donosite na ovaj topic, a i na puno drugih topica gdje se jedni te isti stalno pojavljujte.
kolega,ako ste ulagali svoj novac na razinama većim 70,80%,upitate se u ćemu je problem!!,u cijelom sustavu vođenja ekonomije,politike,ili u samoj firmi!!!,koliko ja znam,pogoni,zemljišta,nekretnine,poslovi….još uvijek stoje,nisu nestala,niti će nestat iz vlasništva pojedinih firmi!!,znaći neko se poigrava s našim ulaganjima!,a ćorava posla oćito se hvatate vi,ukoliko je ovo za vas normalno stanje!!!!!!!!!!!!!
Dovoljno je reći da novi Boeingov Dreamliner u sebi nema NI JEDNOG metalnog dijela.
Sve je od polimera, polikarbonata, kompozita.
The 787 features lighter-weight construction. Its materials (by weight) are: 50% composite, 20% aluminum, 15% titanium, 10% steel, 5% other.