Alo ljudi, pa što je vama? [shocked]
Jesam li što rekao protiv Diokija ili promijenio mišljenje o njemu (da ne spominjem izraze poput "pljuvanje")? Nisam.
Jesam li slobodan procjenjivati kretanje cijene dionice? Valjda da.
Svoje mišljenje ne temeljim na željama za dokup već na činjenicama i argumentima.
A uostalom, zašto bih dokupljivao nešto što ne vrijedi???
Dionica je vrlo često savim različita priča od vrijednosti firme. Pa to svi znate.
Trenutno nam na ruku ne ide:
– makroekonomsko stanje
– najavljeni minus u Diokijevom FI-ju (izazvan smanjenom prodajom)
– nelikvidnost na tržištu
– negativno intonirana očekivanja mnogih investitora
– javni govor o krizi i recesiji
– očekivanja o povečanju kamata i moguća deprecijacija kune
Na ruku nam ide:
– politička volja da se ubrza projekt LNG-a
– raščišćavanje situacije oko plinskog biznisa u RH
Kada sve zbrojite i oduzmete, čini mi se da je rezultat jasan, naročito kratkoročno.
Cijelo tržište u najmanju ruku nema razloga za rast, a možda ima i za dodatni pad.
Ovo sam mogao napisati za bilo koju dionicu jer smo svi u istom dre*u.
I zato molim, ajde da se bar na ovoj dionici ne raspravljamo kao da smo na placu.
Investitori smo u Dioki i zbog toga smo jedna velika obitelj! 🙂
Uostalom, moji stavovi su vam svima više nego poznati tako da se više ne mislim ponavljati.
Tu nešto ne štima. Dotični očito imaju sasvim drugu računicu sa DIOK-ijem i zato bi itekako rado uložili, ali bi htjeli maximizirat svoj profit pa žele ući na dnu i izaći na vrhu.
E dečki moji, to bi svako htio, ali to ne ide baš tako.
U HR je sve moguće. Loša likvidnost s jedne i nenadzirana burza s druge strane daje , kao što to rekoše iz HANFE, nemoralnim pojedincima mnogo municije i mnoge mogućnosti.
Kakav je to tip postao taj Posejedon, jasno nije jedini, govori i ovo: Neki dan mi šalje na private poruku i pita tko je kupac 4% dionica uz obavjest da cijeli Dioki bruji o preuzimanju!
Za par dana priča o padu ispod 100 istovremeno zanemarujući činjenicu da je nepozanti kupac 2004. stjecao dionice po oko 120 kuna po komadu kupujući ih od fondova.
Sad kada se raspliće situacija u trokutu nafta – plin – petrokemijska industrija većini je jasno da ni Dioki neće biti zaobiđen. U kojem roku ostaje da se vidi ali je notorna činjenica da je svaki privatizacijski potez vezan uz Inu u vrlo kratkom roku povukao i Dioki za sobom.
2003. privatizacija Ine – 2004. prodaja Diokija Dioki Holding AG
2008. 2.faza privatizacije Ine – 2009. HFP prodaje 4% Diokija nepoznatom kupcu.
Evo danas se počeo izdvajati i plinski business iz Ine; možda je to razlog koji unosi dodatnu nervozu.
Sutra se trebaju potpisati Ugovori, bumo videli šta u njima piše.
da me nebi krivo shvatili – nisam za pljuvanje daj bože da naša DIOKI-ca opstane ,živi i preživi
ali uvijek ali
da su pokazatelji loši jesu
da je katastrofično NIJE
da tražimo pomoč vlade TRAŽIMO -ali ju ne dobismo
u vlsdinom sefu paučina a nama kao novogodišnju čestitku poslaše
banditiča za vodu,plin 100% gore a struja nas čeka iza čoška
unatoč tome GLAVE SKUPA I U BOJ ZA NAROD SVOJ
Savo, neće da bidne prodaje Diokija Ini. Nemoguća misija. Prije će se Dioki sam ugasiti nego će Ina pod sadašnjim vlasnicima i u okolnostima koje će potrajati do dvije godine dana, kupiti Dioki.
Zanimljiva kombinatorika, ali ništa više od toga.
Alo, navijači!?
Tko je vidio plaćati više od 100kn po dionici za tvrtku koja konstantno i tako će još sljedećih godinu dana ostvarivati i prikazivati gubitke?
Savo, neće da bidne prodaje Diokija Ini. Nemoguća misija. Prije će se Dioki sam ugasiti nego će Ina pod sadašnjim vlasnicima i u okolnostima koje će potrajati do dvije godine dana, kupiti Dioki.
Alo, navijači!?
Tko je vidio plaćati više od 100kn po dionici za tvrtku koja konstantno i tako će još sljedećih godinu dana ostvarivati i prikazivati gubitke?
Će da bidne, će da bidne………već je počelo!
Alo, navijači!?
Sad se našao redikul, tvoje mišljenje o bilo kojoj dionici na ZSE je negativno i sad si došao pametovati o Diokiju o kojem najblaže rečeno pojma nemaš.
Sad treba pričekati DIOK na 100 kn ponovno, nakrcati se i kroz mjesec-dva ubrati 100% zarade opet
Sad treba pričekati DIOK na 100 kn ponovno, nakrcati se i kroz mjesec-dva ubrati 100% zarade opet
100 kn je too much, na žalost.
Isto vrijedi za ostale dionice.
sjetite se samo izjava na početku plinske krize – HR ima plina dovoljno i sl. A onda u roku 24 sata isključenja i pozivi na racionalnu potrošnju.
Ista stvar vrijedi za izjave o recesiji i da HR nije u krizi. Zašto se onda toliko trže obveznice?
Tko tu koga spašava?
100 kn je too much, na žalost.
Isto vrijedi za ostale dionice.
sjetite se samo izjava na početku plinske krize – HR ima plina dovoljno i sl. A onda u roku 24 sata isključenja i pozivi na racionalnu potrošnju.
Ista stvar vrijedi za izjave o recesiji i da HR nije u krizi. Zašto se onda toliko trže obveznice?
Tko tu koga spašava?
[/quote]
Ok, čekati ćemo ga na 50 kn. Samo sumnjam da bi itko htio prodavati po toj cijeni
Kupiti po 50 i prodati po 700 tko to ne bi htio?
Samo u svemu tu se pita ministra pa prepustimo se u njegove ruke i pričekajmo da vidim koji je njegov scenario.
Mislim da je 50 kn ipak nerealno.
Ali isto tako mislim da će se sretnici dočepati ove dionice na razinama 8x-9x kuna.
Uvijek ima kupaca, ali i prodavača.
Evo trenutnog stanja CROBEX-a : 1.687,88 -0.68%
Uostalom kako je puno njih već isticalo – vrijeme će pokazati.
A da se ne bi krivo razumjeli, imam solidnu količinu ove dionice i – ne prodajem jer me ne žuljaju, ali da lovim povoljan dokup – lovim.
[thumbsup]