DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vlada odobrila 514 milijuna kuna vrijednu kupnju Okola

Vlada je u četvrtak Plinacru dala suglasnost da kupi podzemno skladište plina Okoli kreditom od 514 milijuna kuna za koji jamči Vlada.
Vlada odobrila 514 milijuna kuna vrijednu kupnju OkolijaNe bude li Plinacro u mogućnosti iz redovnog poslovanja otplaćivati vrijednost kredita iznad 300 milijuna kuna, država će to preuzeti kao svoju obvezu.

Do kraja ožujka trebali bi potrajati pregovori o izdvajanju trading kompanije u kojoj bi suvlasnici bili HEP, Plinacro, Plinara Zagreb, Petrokemija i država.

S Molom su dogovorene i izmjene dioničkog ugovora prema kojem bi predsjednika Uprave Ine imenovao Mol, dok bi predsjednika Nadzornog odbora i šefa odbora izvršnih direktora imenovala Vlada.

Dionica nam je korak do ponora opet. Samo 300-tinjak komada dijeli od 11x nivoa.

Duboko se nadam da postoji znatniji interes na bidu koji se ne vidi sada i koji bi se pojavio ako neko lupi po bidu.

S druge strane ovo što nema transakcija po ovim cijenama mi govori da nema više puno ljudi koji bi prodali po ovim cijenama.

Kupnja
134,03 2
134,01 25
134,00 125
133,50 100
132,80 29
132,10 19
130,00 29
117,00 100
116,60 50
116,56 150

Prodaja
142,98 30
142,99 63
143,20 17
144,00 31
145,77 77
154,00 51
159,85 14
159,90 40
162,98 10
163,99 148

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

@sava
prijatelju na čijoj si ti platnoj listi…?
Mislim svaka čast, dijeliš s nama informacije, vidi se da si stručan i sl. Ali sve je to već poznato, a ne uvažavaš prigovore zbog makroekonomske situacije.
Aaaaaa, ne bi ti radio u mojoj firmi, nikad. 80% vremena trošiš na pisanje po forumu… i to evri dej [angry]
A opet ako radiš u našoj DIOKIci – to je samo dokaz da se da uštedit na smanjenju broja uposlenika, jer tvoj poso očito radi netko drugi …
Jer čovjek tvoje stručnosti mora koštat firmu bar 100-150.000 kn btto godišnje, što znači 10 takvih i eto milja kuna…
[wink]

Dionica nam je korak do ponora opet. Samo 300-tinjak komada dijeli od 11x nivoa….

Ah, a o čemu ja trubim zadnjih mjesec dana?
Kada je Dioki bio na 500, rekoh ide to gore, pa je došlo do 749.
Kada je sa 450 skočio na 530, rekoh bit ćemo opet ispod 400.
Sada kažem da se vidimo ispod 100-tke.
Tako zbori Posejdon.

AUGH

La vita e bella!

Budimpeštanska burza suspendirala trgovanje dionicama Mola

Budimpeštanska burza danas je priopćila da je suspendirala trgovanje dionicom Mola u razdoblju između 29. siječnja i 2. veljače na zahtjev navedene naftne grupacije.

U priopćenju se navodi da je Mol danas obavijestio Burzu kako planira izdati izvanrednu objavu koja bi mogla značajno utjecati na cijenu njegove dionice, te je zbog toga zatražio obustavu trgovanja, prenosi Reuters. Mađarski internetski portal Portfolio.hu piše kako nije poznat razlog prekida trgovanja dionicom Mola, no nagađa kako se najvjerojatnije radi o sklapanju novog dioničarskog ugovora između te kompanije i hrvatske Vlade ili izdvajanju plinskog poslovanja iz Ine od strane države.

La vita e bella!

Budimpeštanska burza suspendirala trgovanje dionicama Mola

Budimpeštanska burza danas je priopćila da je suspendirala trgovanje dionicom Mola u razdoblju između 29. siječnja i 2. veljače na zahtjev navedene naftne grupacije.

U priopćenju se navodi da je Mol danas obavijestio Burzu kako planira izdati izvanrednu objavu koja bi mogla značajno utjecati na cijenu njegove dionice, te je zbog toga zatražio obustavu trgovanja, prenosi Reuters. Mađarski internetski portal Portfolio.hu piše kako nije poznat razlog prekida trgovanja dionicom Mola, no nagađa kako se najvjerojatnije radi o sklapanju novog dioničarskog ugovora između te kompanije i hrvatske Vlade ili izdvajanju plinskog poslovanja iz Ine od strane države.

To što ti sada postaš ja sam postao u 15:20 na Ini!
Valjda se Molu ne dopada izjava Vlade HR ili izjava ne odgovara materijalnim činjenicama.

Glede priče da čekaš ispod 100 od tebe me više ništa ne čudi.
Ti si obzirom na sve što si iznio slučaj za Bajića i USKOK!

Kada je HAAB preuzimao od fondova za nepoznatog kupca 2004. plaćeno je oko 120 kuna po dionici. Koliko će vrijediti u preuzimanju ostaje da se vidi. Inače za mene je trenutno najjača dionica na ZSE.

nikako da shvatite da smo u banani
vi vučete plin sa svih strana tj.pravite ražanj a zeko je u šumi
samo me interesira kako čete protumačiti činjenicu da Dow Chemikal otpušta 5000 ljudi
da glavni dobavljač stirena pred bankrotom od nekih 26miliona dolara i na kraju da
če DIOKI prikazati gubitak u 2008 oko 100 miliona kuna
PA VAS PITAM KAKO ČE SE TO SVE ODRAZITI NA DIONICU

[lol] [lol] [lol]
Ma jok kolega!
Ovo što pričam ti je spoj božanskog uvida i iracionalnosti tržišta. [thumbsup]
Vidiš da je vrijeme ekonomskog čišćenja.
Sada nam je za sve kriva "kriza", pa kad je već tako onda ju treba iskoristiti do daske.
Pošto se Vlada kratkoroćno zadužila kako bi isplatitla plaće u državnom sektoru i za mirovine (dakle čeka se Godot da napuni državnu kasu), a promet na ZSE je praktički u komatoznom stanju tj. na hladnom pogonu, nema tih dobrih vjesti koje bi Dioki dugo držale u pozitivi.
Da nam dođe Katarski šejk i kaže da preuzima Dioki i da cijena nije bitna, čak i to ne bi imalo utjecaja.
Pred nama je vrijeme straha i panike!
A pametni znaju što se tada radi, zar ne?

P.S.
Dobro zboriš, kolega Slunto!

La vita e bella!

22.10.2008.

Ne bi bilo prvi put da Ljepa naša prokocka dobru poslovnu priliku. [cry]

Baš me zanima hoćemo li biti kurate sreće.

Inače, LNG je za Dioki tek jedan od izvrsnih projekata.
Ako hrvatski LNG ode u vjetar i Dioki ode na 100 kunića (ili niže), mam bum ga se natrpal.
Treba očerupat trtaroše! [proud]

[lol] [lol] [lol]
Ma jok kolega!
Ovo što pričam ti je spoj božanskog uvida i iracionalnosti tržišta. [thumbsup]
Vidiš da je vrijeme ekonomskog čišćenja.
Sada nam je za sve kriva "kriza", pa kad je već tako onda ju treba iskoristiti do daske.
Pošto se Vlada kratkoroćno zadužila kako bi isplatitla plaće u državnom sektoru i za mirovine (dakle čeka se Godot da napuni državnu kasu), a promet na ZSE je praktički u komatoznom stanju tj. na hladnom pogonu, nema tih dobrih vjesti koje bi Dioki dugo držale u pozitivi.
Da nam dođe Katarski šejk i kaže da preuzima Dioki i da cijena nije bitna, čak i to ne bi imalo utjecaja.
Pred nama je vrijeme straha i panike!
A pametni znaju što se tada radi, zar ne?

P.S.
Dobro zboriš, kolega Slunto!
[/quote]

Ako se poslušao Šukerovu izjavu s sjednice Vlade u HR nema nikakvih većih problema, bar za sada.
Da je došlo do usporavanja to je činjenica ali za sada NI JEDNO PODUZEĆE U HR, NI JEDNA BANKA U HR NIJE ZATRAŽILA POMOĆ Vlade HR!
Od tih silnih milijardi eura, oko 8,5 , na gospodarstvo otpada manje od 1 MILIJARDE, a u tisku se stvara panika kao da je smak svijeta. Ostalih 7,5 milijardi nije uopće upitno jer se radi o bankama u stranom vlasništvu, poduzećima u stranom vlasništvu i oko milijadru eura otpada na državna poduzeća.

A glede nelikvidnosti na ZSE to ti je činjenica na koju preko noći mogu dati odgovor institucionalni ulagači dakle mirovinski fondovi i banke. Ali njima za sada nije u interesu rast cijena. Najprije se treba nakupiti pa onda podići cijene.

I nije mi jasan tvoj stav, neki dan mi šalješ poruke o preuzimanju Diokija o čemu se priča u firmi, a sada ga rušiš u pepeo. Pa nije da bi u preuzimanju vrijedio samo kao lokacija za LNG?

22.10.2008.

Ne bi bilo prvi put da Ljepa naša prokocka dobru poslovnu priliku. [cry]

Baš me zanima hoćemo li biti kurate sreće.

Inače, LNG je za Dioki tek jedan od izvrsnih projekata.
Ako hrvatski LNG ode u vjetar i Dioki ode na 100 kunića (ili niže), mam bum ga se natrpal.
Treba očerupat trtaroše! [proud]

[/quote]

Hvala kolega Ivanlll!

Nisam se sjetio da sam o scenariju Diokija ispod 100 govorio još u listopadu prošle godine.
A to se dogodilo i bez odustajanja od LNG-ja. Dapače, čak i uz njegovo deklarativno ubrzanje od strane Vlade.

La vita e bella!

Kolege koje misle kupovati po cijeni koju spominje Posejdon imaju potpuno legalno pravo to planirati. Da li će im se planovi i ostvariti to je drugi par rukava. Ipak moraju računati da neko mora i prodavati po toj cijeni da bi oni kupili.

Mislim da će takvih biti sada jako jako malo, tako da neku ozbiljniju količinu sigurno neće skupiti.

S druge strane mislim da nije korektno sada odjednom pljuvati po DIOK-iju na sve načine i blatiti firmu da bi se postigao taj svoj cilj.

Uostalom što da se i ostvari taj njihov plan, i kupe hrpu dionica po 100 kuna ili niže? Što bio onda bilo? Jel bi DIOK odjednom postao super firma vrijedna ulaganja i sl?
Zašto bi neko tko misli da je DIOK gubitaš koji tone uopće kupovao dionice pa i po 100 kuna?

Ako će napraviti 100 mio gubitka samo u 2008, onda je to 25 kn gubitka po dionici. Tako par godina i ode i to ulaganje od 100 kuna na nulu.

Tu nešto ne štima. Dotični očito imaju sasvim drugu računicu sa DIOK-ijem i zato bi itekako rado uložili, ali bi htjeli maximizirat svoj profit pa žele ući na dnu i izaći na vrhu.

E dečki moji, to bi svako htio, ali to ne ide baš tako.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close