DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uz sve naše bajne veze sa katarskim emirom i šeicima , vidi tko se otputio pregovarati za količine LNG u Katar……..

…."Hungary’s PM Ferenc Gyurcsány met Qatari deputy Premier and Minister of Energy Abdullah Bin Hamad Al Attiya in Doha to discuss prospects of transporting LNG to Europe. Emir of Qatar Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani also met Gyurcsány. He said the main purpose of his visit to Oman and Qatar was to reduce Hungary’s energy dependence, adding that he would return to the region in the autumn. MOL CEO Zsolt Hernádi said that the Qatari side appeared to show interest in a Hungarian proposal to supply the LNG terminal to be set up on the Croatian island of Krk with Qatari LNG. MOL plans to participate in building the terminal, along with the INA and OMV. Croatian and Hungarian pipeline networks must still be linked before Hungary can benefit from Qatari gas supplies."……

Očito su pregovori za rezerviranje LNG-a iz Qatara u završnoj fazi . Naši su bili prije par mjeseci u Qataru, a sada i Mađari.
Trebao je na povratku svratiti i u Dioki da provjeri hoćemo li mu dopustiti da koristi našu luku i gradi na našoj zemlji i koristi našu infrastrukturu [pray]!

da baš će pitati otočane il friščića
čekam iduću zimu da opet nekaj skemijaju ukrajinci a onda bi ipak vrag mogao odnijeti šalu
pa bi šteta mogla biti veća od ovih kako kažu 2 miljarde kuna

Postanite Eu-robovi

kolege vidim da je došlo na moje RECESIJA-ulaganje aut
dioki treba pratiti samo politički nikako ekonomski
ekonomski je isplativ ali dok nema političke volje ili dok se ne nakrcaju glavni igrači ništa
sad se treba nakrcati oko 100-tke a iskrcavanje treba čekati iza 2012
tko može ćekati NAVALI NARODE

Kolega Slunto !
Nikako da shvatiš da ovi ovdje forumaši (DIOKIČARI/KE) nisu ni naivni ni nagli !
Ljudi ovdje faktički pišu doktorate na ovoj temi
probaj s POUNJEM možda ! Ha !

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

Uz sve naše bajne veze sa katarskim emirom i šeicima , vidi tko se otputio pregovarati za količine LNG u Katar……..

…."Hungary’s PM Ferenc Gyurcsány met Qatari deputy Premier and Minister of Energy Abdullah Bin Hamad Al Attiya in Doha to discuss prospects of transporting LNG to Europe. Emir of Qatar Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani also met Gyurcsány. He said the main purpose of his visit to Oman and Qatar was to reduce Hungary’s energy dependence, adding that he would return to the region in the autumn. MOL CEO Zsolt Hernádi said that the Qatari side appeared to show interest in a Hungarian proposal to supply the LNG terminal to be set up on the Croatian island of Krk with Qatari LNG. MOL plans to participate in building the terminal, along with the INA and OMV. Croatian and Hungarian pipeline networks must still be linked before Hungary can benefit from Qatari gas supplies."……

Nije navedeno da li ugovaraju za sebe ili za Inu. Ali sami čin pokazuje da su razrješeni odnosi u Adria LNG i da bi uskoro moglo pristupanje ostalih aktera u konzorcij. Glede mogućnosti dobave plina iz Qatara to je najmanji problem budući da je jedan od glavnih dioničara MOL-a Oman Oil Co.

ima li kakvog utjecaja ovaj sporazum i izgradnja plinovoda NABUCCO s nama,možda kad se izgradi taj plinovod neće niti biti važan krk niti će biti potreban lng,jer će dobivati dovoljno plina i zaobilaziti ruse s njim

pixma

Nije me dugo bilo na forumu pa da priupitam jedno brzo pitanje…
Tko je na kraju vlasnik udjela što ga je na dražbi prodala država? Ne da mi se sad čeprkat po
netu pa ako netko ima brz odgovor bio bi zahvalan…

ima li kakvog utjecaja ovaj sporazum i izgradnja plinovoda NABUCCO s nama,možda kad se izgradi taj plinovod neće niti biti važan krk niti će biti potreban lng,jer će dobivati dovoljno plina i zaobilaziti ruse s njim

NABUCCO nema veze s LNG terminalom. Ako se bude gradio NABUCCO treba najprije popuniti kapacitete tog plinovoda a za sada slabo ide budući da je većinu viškovao iz srednje Azije pokupovao MOL i prodaje ih Europi. Jedina solucija je za sada da se na taj plinovod priključi Iran no to je političko i sigurnosno pitanje. LNG terminal pokriva sasvim druge izvore a s obzirom na dužinu NABUCCA LNG terminal je i puno jeftiniji a onda će i plin biti jeftiniji a neće biti ni sigurnosnih problema kao npr Gruzija.

Ako Mađarski premijer ide u Qatar ugovarati plin jasno je da je dogorilo do nokata.
Nemati plina to je katastrofa za gospodarstvo.

Opet grdna nelikvidnost i priča se ponavlja od prije 2 mjeseca.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Opet grdna nelikvidnost i priča se ponavlja od prije 2 mjeseca.

To se Posejedon igra, hvata zadnji vlak!

Uskoro ćemo dobiti odgovore na par vrlo intrigantnih pitanja.
Evo ih pobrojanih.

1. Temeljem čega je E.ON Ruhrgas uskočio u konzorcij i stekao ekskluzivna prava gradnje na lokaciji Dina Petrokemija na Krku?

The Croatian government announced earlier this year that it was keen to take a 20% equity stake in the project, a condition the project partners are unlikely to be keen to accommodate. Further to this, there is the issue of building rights. E.On Ruhrgas, which holds a stake in Geoplin, one of the project partners, technically owns the building rights to the proposed site at Krk Island.

2. Kako to da su u Dioki Holding AG sjedili isti prokuristi koji su sjedili u Nord Stream AG za koji znamo da je zajednički projekt E.ON-a i Gazproma. Također su obje kompanije prijavljene na istoj adresi u Zugu?

Baš me zanima po kojoj cijeni je uvezen plin od E.ON-a,ili je u pozadini nešto drugo,nekakav dogovor.

Ljudi, nemojte se za*ebavati sa Diokijem.
Ono što je donedavno bila Diokijeva velika prednost – da je treći po veličini hrvatski izvoznik – sada potencijalno postaje njegova mana.
Imate li informacije kako ide prodaja proizvoda u sjevernoj Italiji?
Kriza najviše pogađa izvoznike, što Dioki jest.
Bojim se da nas čeka nimalo lijepi FI!

To da bih htio dokupiti jeftino se zna, ali me sve zanima koliko jeftino ču to moći obaviti.
Meni izgleda da ćemo imati lijepi diskont, bez obzira što o tome mislili uvažene kolege Sava i Governor.
Ne znam da li da se veselim ili ne.
Trenutno me pere dvojaki feeling. [undecid]

La vita e bella!

New Report

Close