DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uživajte u životu i čekajte povoljne cijene jer nas u provj polovici godine (ili neposredno nakon lokalnih izbora) čeka makroekonomski udar u kojem će Dioki, a i druge dionice biti vrlo povoljne.
A sada zamislite kolega ovo – možda se i onda odlučim na neki kredit za kupnju dionica jer će se upravo tada stvarati buduće bogatstvo!
[thumbsup]

Naravno kolega, samo za vas- Dioki ispod 100 kuna za par mjeseci [thumbsup] hihihihi

[/quote]

Ovo je vrlo naivno od Posejedona. Podcjenjuje Sanadera i ekipu a to je vrlo loše za ulaganje na ZSE.
Što se više galami o krizi sve sam uvjereniji da je galama dio kampanje, a zašto to je lako objasniti. Imaju asa u rukavu kojega će izvući u slijedećih par mjeseci i spasiti HR od krize i recesije epskih razmjera. Naravno da će ih birači za to bogato nagraditi na lokalnim izborima jer Sanader ima rješenje za sve pa i za recesiju. Oni pričaju a mi radimo itd…

Taj as iz rukava je predpostavljam prodaja nekih udjela, npr u INI ( zašto je Vlada odustala od prodaje prošle godine ), Diokija, Belja i puno toga još ima u HFP a za što ima puno zainteresiranih.
Nešto od toga bi moglo promjeniti vlasnika, a neke se promjene upravo događaju. Što nam to govori?

Kada se ovako užari diskusija na nekoj temi uvjek se postavlja pitanje što iza toga stoji, a slijedeće je koliki su targeti.

O, kolega Sava kako bi to bilo krasno ako ste u pravu. [pray]
Jedva čekam da se izvuće taj as iz rukava.
Pa da nam svima bude bolje.

Kažu da Bog čuva djecu, pijance i naivce.
Ako sam naivan, mene bu Bogek spasil, a kaj bute vi ak se "as iz rukava" pretvori u "figu u džepu"? [tongue]

La vita e bella!

Prodaja državne imovine baš i nije as iz rukava nego očajnički potez… A što kad ponestane materijala za prodaju?

Prodaja državne imovine baš i nije as iz rukava nego očajnički potez… A što kad ponestane materijala za prodaju?

Onda smo ispunili sve uvjete za ulaz u EU!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Da, onda smo robovi spremni za novog gazdu… [lol]

Ali što ćeš, pokazali smo da ne znamo sami gospodariti svojom zemljom i imovinom.

Dioki zarađuje novce, ali Dioki je u velikim investicijama pa mi nije jasno zašto bi iskazivao dobit.
Sve je stvar računovodstvene politike. Agresivna ili konzervativna. Dioki spada u ovo drugo.

Pustite vi prikazivanje kolega. Ako zarađuju novac, zašto ne raste glavnica? Kolega, Dioki je jedna od rijetkih kompanija kojoj zadnjih 4 godine kontinuirano opada glavnica. Znači umjesto da dodaju vrijednost (ako zarađuju) oni ju oduzimaju. Kolko traje taj "investicijski ciklus"? Ima li taj investicijski ciklus kraj? Da ne bi to završilo čekanjem Godota? Ne znam… samo pitam.
[/quote]
Kolega governor,

Moja ‘high level’ procjena i očekivanja od DIOK-ija su slijedeća:
-povećati prodaju sa sadašnjih otprilike 2,7 mlrd kuna godišnje na barem 5 mlrd kuna nakom puštanja novih pogona i povećanja kapaciteta (to je u vremenskom periodu od 3-4 godine)
-ostvariti neto profitnu maržu od 3-4% odnosno neto dobit od cca 200 mio kuna
-to bi dalo podjeljeno sa 4 mio dionica EPS od oko 50 kn
-e sad, P/E ovdje će uvjek biti dosta velik i tu bi svakom prepustio da procjeni sam, ali po meni tu će uvjek biti barem 15-20, ako ne i više..to bi vam dalo otprilike target cijene

Da bi se ovo gornje ostvarilo trebati će dosta toga napraviti unutar firme, podići efikasnost proizvodnje, optimizirati PEREX, OPEX itd, ali i trebat će se i na tržištu stabilizirat cijene sirovina, finalnih proizvoda jer sada na ovakvom volatilnom tržištu to je teško ostvarivo.

LNG terminal bi ovo znatno ubrzao, jer moja procjena je da bi samo od najma DIOK-i mogao uzimati cca 40 mio kuna godišnje ili 10 kuna po dionici čisto, tu su još i neko drugi prihodi (imaju konceciju na luku). LNG donosi i sirovinu u dvorište, što bitno smanjuje trošak i osigurava kotinuitet i sigurnost opskrbe. DIOK-i je kupio i Novi List koji je vrlo profitabila firma i donosi nekih 10-tak mio kuna čisto godišnje danas, sutra vjerojatno i više…
Ima još stvari, ovo je onako iz glave na prvu..mislim da DIOK-i ima potencijano jako dobru budućnost, ali ona dobrim dijelom ovisi o vanjskim faktorima koje je teško kontrolirati i zato je i cijena ovako volatilna.

Čas sve izgleda bajno..i krene euforija, a onda odjednom (zbog politike) sve postane nemoguće i crno i onda nastane apatija..

Treba ovje biti strpljiv..

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Kolega K-Pax i Rocky, hvala na vremenu.

Posejdonu također. Napisao cijelu plahtu kako je iskusan s 5 godina na TK .Nisam impresioniran. Ne znam što ga je onda omelo da se nakrca Diokijem po 100. Bilo na lopate. I sad bi drugu šansu. Ali ono što Posejdon ne zna je da je takvih more. Ko što ih je bilo more koji su kupovali po 700, dizali margine i mislili kako će prodavat po 1500.

E moj Posejdone, ne ide to tako [bye] [kiss]

I'LL BE BACK

Ne znam da li je primjenjivo na buduću LNG luku Sepen ali osnovne lučke pristojbe na LNG vezu u luci Ras Laffan su oko 100.000 US$ po brodu.

Posejdonu također. Napisao cijelu plahtu kako je iskusan s 5 godina na TK .Nisam impresioniran. Ne znam što ga je onda omelo da se nakrca Diokijem po 100. Bilo na lopate. I sad bi drugu šansu. Ali ono što Posejdon ne zna je da je takvih more. Ko što ih je bilo more koji su kupovali po 700, dizali margine i mislili kako će prodavat po 1500.
E moj Posejdone, ne ide to tako [bye] [kiss]

Governor, ti mene naprosto oduševljavaš.
Niti moja stara ne prati moje investicije kao ti.
Prva si liga! [thumbsup]

Eto i tebi jedan [kiss]

La vita e bella!

Ne znam da li je primjenjivo na buduću LNG luku Sepen ali osnovne lučke pristojbe na LNG vezu u luci Ras Laffan su oko 100.000 US$ po brodu.

[/quote]

@K-PAX

A planira se pristajanje od 100-150 brodova godišnje.
I Novi List je 2007. imao neto dobit od 26 milijuna kuna, a ne 10 kako ti navodiš.

[/quote]

@K-PAX

A planira se pristajanje od 100-150 brodova godišnje.
I Novi List je 2007. imao neto dobit od 26 milijuna kuna, a ne 10 kako ti navodiš.
[/quote]
Da, ali treba odbiti manjinske dioničare NL-a, nije DIOK tamo 100% nego cca 51% koliko ja znam (oni su preuzeli u biti Riječki list d.o.o koji je kontrolirao 51% ako sam dobro upućen)

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Uz sve naše bajne veze sa katarskim emirom i šeicima , vidi tko se otputio pregovarati za količine LNG u Katar……..

…."Hungary’s PM Ferenc Gyurcsány met Qatari deputy Premier and Minister of Energy Abdullah Bin Hamad Al Attiya in Doha to discuss prospects of transporting LNG to Europe. Emir of Qatar Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani also met Gyurcsány. He said the main purpose of his visit to Oman and Qatar was to reduce Hungary’s energy dependence, adding that he would return to the region in the autumn. MOL CEO Zsolt Hernádi said that the Qatari side appeared to show interest in a Hungarian proposal to supply the LNG terminal to be set up on the Croatian island of Krk with Qatari LNG. MOL plans to participate in building the terminal, along with the INA and OMV. Croatian and Hungarian pipeline networks must still be linked before Hungary can benefit from Qatari gas supplies."……

New Report

Close