DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sada je samo pitanje tko će biti kupac 4% udjela u tvrtki. Nema spora da bi cijena morala biti niža nego tržišna, što bi moglo imati efekt na burzi, ali i to se mora riješiti.
Optimisti ostaju optimisti, a dugoročni investitor jedino što može imati jest veliki osmjeh za cijenu po kojoj će dobiti udio u tvrtci.
Sada je vrijeme za kreciju budućeg bogatstva! [thumbsup]

Dioki po 80 kn na burzi bi bio dar bogova!
A možda je vrijeme da i nas "ošine" vjetar fortune??? [lol] [thumbsup]

La vita e bella!

Sad kada malo razmišljam malo previše koincidira ovaj veliki pad DIOK-ija i ova prodaja. Ne bi se čudio da je neko tko je znao za ovu dražbu i tko je zainteresiran za paket od 4% išao žrtvovati nešto dionica i rušiti cijenu do nivoa na kojem će moći preuzeti cijeli paket od 4% a da to nikome ne bude previše sumnjivo.
Znam da ovo malo sada ulazi u teorije zavjere i sl., ali lupati na prodaju sa cca 4-5.000 kom i srušiti cijenu sa cca 240 na 110 i poslije na tom nivou otkupiti cca 160.000 kom nekako opravdava ovaj trošak prodaje 4-5.000 kom ispod cijene, zar ne?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Znam da ovo malo sada ulazi u teorije zavjere i sl., ali lupati na prodaju sa cca 4-5.000 kom i srušiti cijenu sa cca 240 na 110 i poslije na tom nivou otkupiti cca 160.000 kom nekako opravdava ovaj trošak prodaje 4-5.000 kom ispod cijene, zar ne?

Ako još dodamo smanjenje nominalne vrijednosti dionice ( prije par mjeseci )sa 520 ( ? ) na 240 dobije se još tijesta za napraviti dobar kolač zavjere???

Ajde malo se udaljite od tih tema; počnimo od zadnje sjednice Vlade.
Ina je osnovala Prirodni plin doo na koga će se prebaciti veleprodaja i dobava plina u HR.
Mene međutim interesira jedan detalj iz polančecova izvješća, citiram….Za normalno funkcioniranje novoosnovanom Društvu potreban je obrtni kapital koji bi osigurla INA d.d. u vidu kredita do maksimalnog iznosa od 100 miliona $ u narednih pet godina. Za odobreni kredit INA d.d. ne bi tražila jamstvo Republike Hrvatske, već bi tražila korporativnu garanciju kupca i/ ili „comfort letter“ Vlade Republike Hrvatske. Kupnja tog Društva očekuje se do kraja lipnja 2009. godine…..

Meni se čini da je to kapital potreban LNG terminal?
Evo kompletan materijal pa ako nekog interesira možemo i prodiskutirati.

Meni iz ovog dokumenta nije čitljivo kakav je sastav HR dijela konzorcija u LNG terminalu. Ako INA izlazi iz plinskog business-a da li će upće biti dio tog konzorcija i zašto.
Logično bi bilo da tvrtka Prirodni plin doo bude uz Plinacro i HEP nositelj LNG projekta, ali s obzirom da je to firma u nastajanju pitanje je s kojim će resursima (HR, materijalnim, financijskim i dr.) ta firma raspolagati i koliko će trebati da se to postavi na noge.

Ja u biti podržavam ovu operaciju sa izdvajanjem plinskog business-a iz INE, ali se pitam da li će ovo usporiti LNG projekt.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Meni iz ovog dokumenta nije čitljivo kakav je sastav HR dijela konzorcija u LNG terminalu. Ako INA izlazi iz plinskog business-a da li će upće biti dio tog konzorcija i zašto.
Logično bi bilo da tvrtka Prirodni plin doo bude uz Plinacro i HEP nositelj LNG projekta, ali s obzirom da je to firma u nastajanju pitanje je s kojim će resursima (HR, materijalnim, financijskim i dr.) ta firma raspolagati i koliko će trebati da se to postavi na noge.

Ja u biti podržavam ovu operaciju sa izdvajanjem plinskog business-a iz INE, ali se pitam da li će ovo usporiti LNG projekt.

Očito je da neće biti HR konzorcija nego će se tri HR tvrtke svaka posebno uključiti u Adria LNG. Što je i logično. Umjesto INE to bi bio Prirodni plin doo. A da mogu ući u posao treba im lova i to je tih 100 milijuna dolara s kojim ga treba dokapitalizirati INA. Meni je puno logičnije da umjesto Prirodni plin doo u posao uđe Skladište plina doo jer bi onda dobili oko 1,5 milijardi m3 skladišta prirodnog plina u LNG terminalu za pokrivanje zimske potrošnje. Ukoliko Prirodni plin doo uđe u posao imati će viškove koje neće moći plasirati na tržište. Ili će viškove imati INA kao proizvođač, ali s istom posljedicom. Jako bi me interesirala bilanca potrošnje plina u RH i plan poslovanja ovih tvrtki – kćeri INE.

Te tvrtke su kćeri INE samo privremeno. To sve preuzima država 100%.

Najbolje bi ih bilo prodati, ali ne državi. Ovako će se država dodatno zadužiti ili dati garancije za zaduživanje Plinacro-a. Ali tko će to kupiti kada su cijene plina jako niske. Da su cijene tržišne onda bi se lako našlo kupaca.

Zanimljivo je ovo danas trgovanje. NIti jedna transakcija do 12:38.

Ne sjećam se da se to dugo dogodilo. Niko da popusti ni bid ni ask.

Jel to znači da prodavači posustaju. Za kupnju mi je nekako normalnije da je oprezna i čeka.

kupci čekaju!!!!!nažalost oni mali,tj.mi!!!!,veliki će se postavit jako nisko!!!

Zanimljivo je ovo danas trgovanje. NIti jedna transakcija do 12:38.

Ne sjećam se da se to dugo dogodilo. Niko da popusti ni bid ni ask.

Jel to znači da prodavači posustaju. Za kupnju mi je nekako normalnije da je oprezna i čeka.

Dan je zaključen bez ijedne transakcije!

Neko reče da će dno biti kada zamre promet i kada sve stane. Možda smo ipak tu negdje!

Pogoni zagađivača i gubitaša su zaustavljeni, a naravno da nema ni jedne transakcije kad je ova dionica debelo precijenjena, a što se tiče dna jasno je da nije dosegnuto. Pa pratite li vi tijekove svjetske ekonomije ? Nekim forumašima je to postalo jasno !

Sve će to na 0,1 book !

New Report

Close