Pa kad sve skupa saberem ma neka ide još dole.
To bi mi u principu i odgovaralo da dokupim na 50 60 kn. pa da smanjim prosijek na 200kn.
Jer po svemu sudeći kako je jrenulo tobi se moglo i desiti.
Ali neka ja ču onda odriješiti kesu i idem do maximuma jer mi se čini da ima onih koji će još shortati pa ajmo onda i mi .
Povući se s kupnje i čekati na nižim razinama.
Ja sam Dioki prodao po ca 600 kn i to veću svotu. Problem je što sam kupio nešto drugo pa se stanjila moja zarada. Nekada sam pisao na ovoj temi i više puta sam upozoravao na prenešeni gubitak u visini mlrd i tristo mil., ali nikada nitko nije htio o tome diskutirati…
Ja bih naglasio dvije stvari: dok Dioki bude spreman isplaćivati dividende proći će 15 godina.
Drugo: dobra stvar je što prihod i nadalje značajno raste, a to je vrlo dobra činjenica.
E moj lektore Špancir,
Zar je od cijelog teksta najbitnije ispušteno slovo? Forma, a ne sadržaj.
Pokušah više puta pročitati tvoj odgovor i ne nalazim poruke, da li ju uopće ima?
"Kad u svojoj panici već spominješ vrijeme … "
Panika kažeš.
Preživio sam 1987. i 2001. te multiplicirao portfoglio.
Na ZSE ulazim kasno, prekasno, ali svejedno u debelom plusu.
Trenutno sam 95% u cashu – ako ti to nešto govori.
Nije važno što ti kažu nego tko ti to kaže.
DIOK R-A
Graf je sve strmiji. Da li ce i danasnjih -10% biti nastavak agonije?
Mislim da se pojavio neki ozbiljniji support na 150
mozda potaknut i ovom diskusijom.
Odoh nešto kupit jer sutra će bit pay day.
Na kojoj si to burzi preživio 1987. godinu ?
I multiplicirao portfoglio (daj se odluči između portfolia i portafoglia).
A 95% u cashu mi ništa ne govori.Možda imaš 95 kuna u cashu , a pišeš analize.Takvih su pune novine i hrvatski ekonomski fakulteti ; možda se prezivaš Vedriš , Srića ili Kalođera ? Oni obično imaju uvijek nešto pametno za reći….
Zagrebački Dioki prenamijenio zemljište za trgovački centar
Neslužbene informacije govore kako je Dioki iskoristio priliku izmjene GUP-a za povećanje vrijednosti zemljišta koje nakon prenamjene može prodati trgovačkim centrima
Petrokemijska industrija Dioki zatražila je i dobila prenamjenu dijela svog zemljišta na zagrebačkom Žitnjaku iz industrijske u namjenu za gradnju trgovačkih centara. Riječ je o velikom zemljištu u sjevernom dijelu postrojenja koje se nalazi uz Slavonsku aveniju u Zagrebu. Nakon izmjena zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana kojima je odobrena prenamjena iz industrijske namjene zemljištu će se povisiti cijena. U Diokiju nisu željeli komentirati hoće li zemljište prodavati ili bilo što drugo vezano za prenamjenu i daljnje planove. "Uprava je odlučila da neće komentirati svoju poslovnu strategiju", odgovorila je nakon šest dana na postavljene upite glasnogovornica Diokija Lea Šegota.
‘Poslovna tajna’
Uprava Diokija, na čelu sa Zdenkom Beloševićem, nije htjela odgovoriti ni o kojoj površini zemljišta je riječ kao ni zašto su tražili prenamjenu te kako će to utjecati na njihovo poslovanje. Neslužbene informacije govore kako je Dioki iskoristio priliku izmjena GUP-a za povećavanje vrijednosti zemljišta koje u ovom trenutku ne koristi za proizvodnju, a nakon prenamjene se uvijek može prodati nekom od trgovačkih centara. Zona uz Slavonsku aveniju ubrzano se transformira i to uglavnom gradnjom trgovačkih centara i poslovnih nebodera. U neposrednoj blizini Diokija je posljednji niknuo Mandi, trgovački centar namijenjen prodaji namještaja. Dioki je prema financijskom izvješću te tvrtke na Zagrebačkoj burzi u devet ovogodišnjih mjeseci poslovao s gubitkom od 30,4 milijuna kuna. Za usporedbu, u istom lanjskom razdoblju tvrtka je poslovala s gubitkom od 7,7 milijuna kuna. Devetomjesečni je gubitak, objašnjava Uprava, posljedica kretanja cijena na tržištu kao i općenito trenutačnih uvjeta na tržištu kapitala. U devet su mjeseci prihodi tvrtke na domaćem tržištu porasli na 216,8 milijuna kuna što je 56 posto više od plana, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu dosegli dva milijuna kuna i manji su u odnosu na plan za dva posto. Ukupni prihodi Diokija porasli su gotovo 23,9 posto, na 2,35 milijardi kuna. Istodobno su porasli za 25 posto i ukupni rashodi, dosegnuvši 2,38 milijardi kuna. Ukupni poslovni rashodi veći su od plana za tri posto.
U Diokiju nisu željeli ni potvrditi ni demantirati nagađanja o prenamjeni zemljišta tvrdeći da je riječ o poslovnoj tajni…… Poslovni dnevnik
Obavijest za sve zainteresirane. Danas u emisiji "znanost i biznis" na radiju 101, od 16.45-17.30 tema je LNG terminal. U sklopu emisije Polančec daje 5-minutni osvrt.
@ maxx
Vidim friško si registriran i svi postovi vezani su za Dioki. Ukoliko si kako tvrdiš 95% cashu, imaš brate sijaset "kvalitetnijih" tvrtki od ove, a ne ti se uhvatio drvit baš na ovom topicu, u "banana" firmi.
Zagrebački Dioki prenamijenio zemljište za trgovački centar
Neslužbene informacije govore kako je Dioki iskoristio priliku izmjene GUP-a za povećanje vrijednosti zemljišta koje nakon prenamjene može prodati trgovačkim centrima
Ne znam šta je tu tako tajno kada se na službenim stranicama Grada Zagreba mogu preuzeti prijedlozi izmjena.
Evo ja ću vam prenijeti što sam ja vidio.
Zona istočno od Mandija do Čulinečke, južno od prometnice paralelne s Slavonskom u dubini od cca 250 metara prenamjenjuje se u područje gospodarske namjene – trgovački kompleksi.
Moja brza procjena govori o površini od cca 205.000 m2.
Područje bivše Kemikalije na kojima se nalaze spremnici predviđeno je također za gospodarsku djelatnost ali opće namjene što znači da se tu također mogu graditi trgovački kompleksi.
Moja procjena površine parcele je cca 200.000 m2 ( mislim da će se tu graditi pogoni Zagrebplasta i usput još ponešto ).
Dakle Dioki će prenamjeniti preko 40% svog zemljišta u Zagrebu iz industrijske djelatnosti u Djelatnosti tipa trgovačkih centara.
Pa nek je 100 eura…..To je pola sadašnje tržišne kap čitavog Diokija.
He, he ; nije poziv na kupnju, ali je poziv da se ne prodaje!
19.11.2008. | 14:47
Upitan dovršetak hrvatskog LNG terminala
Globalna financijska kriza koja je gotovo zamrznula kreditne tokove prema investitorima neće usporiti najambiciozniji energetski projekt na području Hrvatske.
Iz Adria LNG uvjeravaju nas da njihovi osnivači za sada ne najavljuju prolongiranje planiranih rokova.
Prema riječima Andreje Pavlović iz Odjela komunikacija, i dalje se 2014. godina vodi kao rok dovršetka terminala.
– U ovom trenutku radimo studiju utjecaja na okoliš, a do kraja 2009. očekujemo ishodovanje lokacijske dozvole. – rekla je Pavlović koja potvrđuje i da se cijeli terminal planira graditi na zemljištu Diokija, o čemu je, kaže, već potpisan predugovor. Dodaje kako još čekaju ulazak hrvatskih partnera koji bi u cijelom projektu trebali sudjelovati sa 25 posto.
Osnivanje LNG Hrvatska u koji ulaze INA, HEP i Plinacro bilo je najavljeno za prošli mjesec, no u ovom trenutku nema pouzdane informacije o tome kad će se to i dogoditi.
Osnivanje su najprije usporitli još uvijek otvoreni pregovori s MOL-om o «izvlačenju» plinskog sektora iz sustava Ine, no sada je upitna i financijska snaga hrvatskih partnera za ulazak u taj financijski zahtjevni projekt.
Tri hrvatske tvrtke trerbale bi zajedno sudjelovati sa 250 milijuna eura. Prvi čovjek Ine Tomislav Dragičević na opatijskom je ekonomskom summitu otvoreno poručio da Ina nema sredstava za ulazak u nove investicije.
Ni HEP nije u boljoj situaciji, a Plinacro sigurno ne može sam nositi taj projekt. Inače, pojačana su lobiranja za LNG s pozicije lokalnih vlasti PGŽ-a.
Tako je župan Zlatko Komadina prije dva dana održao predavanje gdje je istaknuo veliku korist tog terminala za riječku regiju. Mišljenja je, međutim, da bi hrvatska strana u tom projektu morala inzistirati na 51-postotnom udjelu, što nam, smatra, jedino garantira punu kontrolu nad tim velikim transportnim plinskim postrojenjem.
N. Horvat/EPEHA
Obavijest za sve zainteresirane. Danas u emisiji "znanost i biznis" na radiju 101, od 16.45-17.30 tema je LNG terminal. U sklopu emisije Polančec daje 5-minutni osvrt.
Sve je bilo vrlo korektno , informativno i bez politikantskih izmotavanja.
Bolje nego što sam očekivao.Što je neočekivano – nitko više nije protiv !
Rumenige sjedi vrlo dobar (procijenio da radovi mogu početi u 2009. god.)!