DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hoćemo li napokon dobiti to izvješće?

Današnji dan je za pamćenje. Još jedan u nizu.
Ne čudi me toliko što je cijena pala na ovu razinu koliko me čudi što je toliki promet danas bio. Skoro 2.000 kom.
Nekome je stvarno bila frka kad je morao prodavati po 22x. Vidim da je to neko jako lijepo skupio na 229,99.
Nije dobro kad ovoliko prometa prođe na ovoj razini, jer ovi isti koji sada kupuju će kasnije štopati cijenu kad se bude oporavljalo.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

ima jedna dobra stvar u ovoj krizi.
postao sam dugoročan ulagač par excellence.
čekam da proradi lng.
a nakon toga ću vidjet šta ću s diokijevim dionicama… [cool]

hate red

ima jedna dobra stvar u ovoj krizi.
postao sam dugoročan ulagač par excellence.
čekam da proradi lng.
a nakon toga ću vidjet šta ću s diokijevim dionicama… [cool]

Ako nisi prezahtjevan mogu te nabrzaka pretvoriti u kratkoročnog ulagača.

Osniva se tvrtka LNG Hrvatska

24.10.2008. | Zagreb
INA, HEP i Plinacro na sastanku održanom u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva usuglasili su da će do 1. studenog podnijeti zahtjev za registraciju zajedničke tvrtke LNG Hrvatska u kojoj će INA i HEP imati po 40% udjela, a Plinacro 20% , piše Business.hr. Kako navodi list, time je raspodjela vlasničkih udjela praktički postala i službena, a osnivači se se obvezali provesti odgovarajuće interne procedure vezane za osnivanje novog društva. Onaj tko to ne učini morat će o razlozima izvijestiti ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Damira POLANČECA. U Nazorni odbor LNG-a Hrvatska, INA, HEP i Plinacro imenovat će svatko svog predstvanika, a vjerojatno će u njemu biti dr. sc. Tomislav DRAGIČEVIĆ, mr. sc. Ivan MRAVAK i Branko RADOŠEVIĆ, dipl. ing.,

Dioki je kul ali ono ful!!!!
Po meni trenutno jedna od boljih dionica na TK PK SKJ — ZSE burzi!!!!!!
A ovi što se ovako olako riješavaju mogu nazvati samo redardosima!!
Mogu razumijet da brodari idu oštro dole zbog situcije na tržištu ali ovi su prejaki!!!
I sam sam u pušingu sa JDPL a kako se stvari odvijaju čini mi se da budem i još većem.
A možda sutra i uletim sa nekom sićom!
Da je dinerosa sve ispod 300 je mukte!!
[yawn] [yawn]

Odlična vijest. Plin – energent budućnosti, preko našeg predragog i supersuperslatkog Diokice ide u HR i ostatak Europe.
Savjet dioničarima – stroooong hold!

Prvi ulaz u Dioki 2005. Zadnjih dana pomalo dokupljujem od 306, pa do danas 229,99. Ovo je za mene svojevrstan dejavue, "vremenska mašina" vratila me na razinu nekadašnjih dokupa. Iskreno govoreći ima ih i po 545, 480, 440, 380. Dobro recesija je, međutim ne zrcali se isto na brodare, građevinare i Dioki, koji je zasebna priča. Fascinira me kolebljivost i nesigurnost ulagača. Slikovito rečeno " novci su na cesti, ne usudimo se podići ih, vrteći sumnjičavo glavom, aludirajući na neku prijevaru ili skrivenu kameru". Sutra će nam povijest biti učiteljica, o prilici koju smo imali.
@ kamenac
prijatelju, ne sekiraj se, znaš isto što i ja….

super je dioki
izvrsne ima fundamente

negdje u nivou luke rijeka
pa čak su i blizu

možda ako padne dionica nece se ni ici u investicije u taj plin ili kaj ti ja znam

Postanite Eu-robovi

Prvi ulaz u Dioki 2005. Zadnjih dana pomalo dokupljujem od 306, pa do danas 229,99… Iskreno govoreći ima ih i po 545, 480, 440, 380…
@ kamenac
prijatelju, ne sekiraj se, znaš isto što i ja….

Znam, zato se i mogu zahebavat.
Žulja me dio portfelja koji je u ATPL, i to jako, ali s DIOK nemam zime. Pa makar zahladilo do minus 30 i makar nestalo plina… Jaka zima i skupi interventan uvoz iz majčice Rusije samo će ubrzat gradnju LNG-a. [proud]

hate red

Odlična vijest. Plin – energent budućnosti, preko našeg predragog i supersuperslatkog Diokice ide u HR i ostatak Europe.
Savjet dioničarima – stroooong hold!
[/quote]

Vidim da se nekima ne sviđa moj komentar. Idem okrenuti ploču – To je stara priča, znamo odavno da će se osnovati HR konzorcij i sl.Inače Polančec govori o nabavnoj cijeni od 2,27 kuna/m3; Dragičević spominje cijenu od preko 3 kune za distributere….LNG terminal nam ne da treba hitno, nego smo ga već trebali imati.
Trenutna cijena plina na NYMEX-u 6,115US$/MMBtu – ili 1,32 kune/m3.

24.10.2008. | Zagreb
INA, HEP i Plinacro na sastanku održanom u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva usuglasili su da će do 1. studenog podnijeti zahtjev za registraciju zajedničke tvrtke LNG Hrvatska u kojoj će INA i HEP imati po 40% udjela, a Plinacro 20% , piše Business.hr. Kako navodi list, time je raspodjela vlasničkih udjela praktički postala i službena, a osnivači se se obvezali provesti odgovarajuće interne procedure vezane za osnivanje novog društva. Onaj tko to ne učini morat će o razlozima izvijestiti ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Damira POLANČECA. U Nazorni odbor LNG-a Hrvatska, INA, HEP i Plinacro imenovat će svatko svog predstvanika, a vjerojatno će u njemu biti dr. sc. Tomislav DRAGIČEVIĆ, mr. sc. Ivan MRAVAK i Branko RADOŠEVIĆ, dipl. ing.,

Izgleda da je ipak bio pritisak na Vladu prije mjesec dana, ili su se odjednom prosvijetlili. POčele su se stvari raspetljavati u nekom normalnom roku. Odluka o lokaciji, Osnivanje tvrtke i raspodjela udjela, nadam se da će se sada u pristojnom roku rješiti i studija i izdati lokacijska pa da vidimo tamo negdje drugo ljeto početak radova. Prije toga bi morao biti još neki tender za izvođača radova (to će biti posao za građevinare!)

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close