Dioki prkosi prirodnim zakonima, u plusu je 2 %….
Dioki prkosi prirodnim zakonima, u plusu je 2 %….
?
Kaj je? Izgleda da su i najveći optimisti zanijemili.Trebat će sad fakat vremena da se bar djelomićno oporavimo.Nema perebatine da malo dolije ulje na vatru.A možda je uložio na atlansku kako je rekao
Trenutno je smjer kretanja cijene dionice vrlo neizvjestan.
Ja držim da se općenito DIOK-i u ovoj krizi ‘dobro’ držao. Zvuču smiješno, ali to što je izgubio 2/3 od ATH (250/750) u usporedbi sa nekim drugim dionicama i sektorima ispada dobar rezultat.
Većina dionica izgubila je 3/4 svoje vrijednosti, a neke vrlo kvalitetne i likvidne i 4/5 svoje vrijednosti.
Znam da će neki reći da se ne mogu uspoređivati dionice tipa DIOK, THNK, ATPL, LRH. LEDO i sl. ali po meni DIOK se ne može promatrati izdvojeno od ostalih dionica i sektora, ako zbog ničega drugog onda iz činjenice da dioničari DIOK-ija imaju u portfelju i ove druge dionice i vjerujem da je pred njima često dilema da li prodati jednu dionicu koja je manje pala (u ovom slučaju DIOK) i uložiti u neku drugu koja je iznadprosječno pala (a možda bez nekog valjanog razloga).
Ozbiljniji investitori koji imaju veći kapital angažiran moraju voditi računa o risk managementu, valutnom riziku, sistemskom riziku i drugim rizicima te su prema tome ovakve odlike za njih sastavni dio upravljanja portfeljom.
Dakle, bez obzira što DIOK ima dugoročno sjajnu perspektivu, i dugoročna očekivanja su ogromna ne treba isključiti mogućnost da cijena dionice kratkoročno zbog ponašanja tržišta ide u smjeru suprotnom od očekivanja.
To je nešto što ne bi trebalo praviti problem dugoročnim investitorima već samo ovim kratkoročnim špekulantima koji bi se na ovakvom tržištu mogli grdno prevariti.
….Dakle, bez obzira što DIOK ima dugoročno sjajnu perspektivu, i dugoročna očekivanja su ogromna ne treba isključiti mogućnost da cijena dionice kratkoročno zbog ponašanja tržišta ide u smjeru suprotnom od očekivanja.
……
Nema tu DUGOROČNIH očekivanja. Na Diokiju se sve rješava KRATKOROČNO.
Zemljište – novi investicijski ciklus koji će povećati prihode za 250 milijuna eura – plin u Omišlju 09.2009. – uštede troškova energije tj kogeneracija…..To je sve u tjeku i neke stvari su riješene ili su pred rješenjem. Tu nema DUGOROČNOSTI. Dugoročno je LNG terminal – to je unutar perioda od 3 – 4 godine.
Dioki u blokadi.
….Dakle, bez obzira što DIOK ima dugoročno sjajnu perspektivu, i dugoročna očekivanja su ogromna ……[/
Nema tu DUGOROČNIH očekivanja. Na Diokiju se sve rješava KRATKOROČNO.
Zemljište – novi investicijski ciklus koji će povećati prihode za 250 milijuna eura – plin u Omišlju 09.2009. – uštede troškova energije tj kogeneracija…..To je sve u tjeku i neke stvari su riješene ili su pred rješenjem. Tu nema DUGOROČNOSTI. Dugoročno je LNG terminal – to je unutar perioda od 3 – 4 godine.
Sve to stoji g.Sava da nema ove krize.Trebaće vremena da ulagači malo zaborave.Tako da u dugoročno ne sumnjam,a kratkoročno sam pesimist.U svakom slučaju ovi koji sad kupuju napravili su izvrstan posao.
Ima li još koji margin da me "poklopi""?!
samo se strpi…bit će ih još ovaj tjedan nažalost….
samo se strpi…bit će ih još ovaj tjedan nažalost….
[/quote]
Nisam siguran prijatelju, ukoliko ne "pukne" do 15.30, onda ide po asku do 250 i gotovo s marginima.