DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Skoro zaboravih… ovo oko terena, zar nije Poslovni nedavno pisao kako Dioki požuruje konzorcij da im isplate lovu za prodani teren? 140.000.000 mil.Kn? Zar ne?

To bi bilo cca 200 kn za kvadrat (manje od 30 Eura).
Nešto ne štima.Ili 500-600 milijuna za prodaju ili 30-40 milijuna kn godišnje za najam.
Ili je moguće prodati dio zemljišta ?

Smanjenjem temeljnog kapitala Kapital i rezerve Diokija su povećanje za cca 300 milijuna kuna! Ako je, po mojoj procjeni, u igri oko 446.000 m2 zemljišta ( Ćuf doo ) onda je to oko 100 eura po m2. Ispravite me ako griješim.

Skoro zaboravih… ovo oko terena, zar nije Poslovni nedavno pisao kako Dioki požuruje konzorcij da im isplate lovu za prodani teren? 140.000.000 mil.Kn? Zar ne?

Nešto ne štima.Ili 500-600 milijuna za prodaju ili 30-40 milijuna kn godišnje za najam.
[/quote]
jedino je problem prodati dionicu [cool]

voit Ime munaa, Alien

[/quote]

Moguće je da će sada platiti 25%, a ostalo kasnije.
Stvarno ne znam.

A možda sam ja pročitala jednu nulu manje. [pray]

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

[/quote]

Moguće je da će sada platiti 25%, a ostalo kasnije.
Stvarno ne znam.

A možda sam ja pročitala jednu nulu manje. [pray]
[/quote]

A da otvorimo kladionicu tko će bliže?
Ja sam izračunao da je cijena m2 672,00 kune!
I trebalo bi se vidjeti u 3Q!

možda je ovih 140 mil.samo kapara [lol] [lol]

446.000m2 u Ćuf doo, a nakon smanjenja Temeljnog kapitala Kapital i rezerve porasle za 300 milijuna kuna! Podjeliš drugo s prvim.
Je li to to?

Janko, ti ćeš znati bolje nego ja, ako teren ode za LNG, koliko onda još Dioki ima terena na raspolaganju za HEP-ovu elektranu ili će ta gradnja biti u okviru LNG-a?
Si šta čuo?

Sava kako si došao do 672 Kn?! [shocked]

Sava kako si došao do 672 Kn?! [shocked]

Smannjenjem temeljnog kapitala Kapital i rezerve su porasle za 300 milijuna kuna, a za toliko onda mora porasti i Aktiva!
Druga komponenta je temeljni kapital Ćuf doo koji u vlasništvu ima zemljište za LNG terminal.
Temeljni kapital Ćuf doo podjeliš s 30DEM x 3,55kn ( knjigovodstvena vrijednost zemljišta ) i dobiješ površinu od oko 446.000 m2. Sada podijeliš 300 milijuna s 446.000m2 i dobiješ cijenu po m2.
Koliko sam u pravu bumo videli!

Glede dileme tko će raditi elektranu na Krku tu nema dileme. Sadašnja potrošnja Dine je preko 100 milijuna kWh godišnje s tim da će biti i višestruko veća kada se svi planirani projekti puste u funkciju.
Stoga je jasno da će elektranu raditi Dioki, a viškove isporučivati u el. energetski sustav.
I enegretska strategija ne spominje nikakvu plinsku elektranu na Krku pa je jasno da će kogeneraciju raditi Dioki kao vlastitu elektranu.

Janko, ti ćeš znati bolje nego ja, ako teren ode za LNG, koliko onda još Dioki ima terena na raspolaganju za HEP-ovu elektranu ili će ta gradnja biti u okviru LNG-a?
Si šta čuo?

Dobro jutro Barakudo;iskreno neznam kolio je u kvadraturi,ali ostaje jakoo puno zemljišta ali da ne ostane na ovom JAKOO budem se potrudio pa ti javim.

Si šta čuo?

Dobro jutro Barakudo;iskreno neznam kolio je u kvadraturi,ali ostaje jakoo puno zemljišta ali da ne ostane na ovom JAKOO budem se potrudio pa ti javim.
[/quote]

Kako ne znaš: trebaš samo pročitati.

Smannjenjem temeljnog kapitala Kapital i rezerve su porasle za 300 milijuna kuna, a za toliko onda mora porasti i Aktiva!
Druga komponenta je temeljni kapital Ćuf doo koji u vlasništvu ima zemljište za LNG terminal.
Temeljni kapital Ćuf doo podjeliš s 30DEM x 3,55kn ( knjigovodstvena vrijednost zemljišta ) i dobiješ površinu od oko 446.000 m2. Sada podijeliš 300 milijuna s 446.000m2 i dobiješ cijenu po m2.
Koliko sam u pravu bumo videli!

Glede dileme tko će raditi elektranu na Krku tu nema dileme. Sadašnja potrošnja Dine je preko 100 milijuna kWh godišnje s tim da će biti i višestruko veća kada se svi planirani projekti puste u funkciju.
Stoga je jasno da će elektranu raditi Dioki, a viškove isporučivati u el. energetski sustav.
I enegretska strategija ne spominje nikakvu plinsku elektranu na Krku pa je jasno da će kogeneraciju raditi Dioki kao vlastitu elektranu.

New Report

Close