rooster stvarno si brijač, pa tako možeš naći još 20-tak dionica koje imaju sličan graf … , inače uspoređivati adris i dioki je nešto najdebilnije što sam do sada pročitao na ovom forumu
ADRS ne ovisi samo o cigarama.
A bilo bi dobro da se ukljuci u LNG.
Usporedba je jer je kolega naveo da se cijene krecu vise manje jednako,cisto njegovo videnje,zato je ADRS uzet za razmatranje sa DIOK,ali vjerojatno bi se naslo jos takvih dionica brdo.
Ma ustvari sve nase dionice imaju slican graf,sve pada,sve raste…nema selekcije!
DIOK se dobro drzao jucer…
[/quote]
Ha, krasno kad znaš šta je rooster mislio.
Ja sam mislio da ima neke veze s Adrisovim planovima u Omišlju.
Ima li?
Nemoguće je u ovo trenutku uspoređivati tvrtke kao što su Adris i Dioki. Nije primjereno ali je slikovito, metaforička usporedba sa nogometom i kladionicom. Adris je već odavno etablirana ekipa, uvijek u najužem krugu favorita, poznata, s unaprijed poznatim očekivanjima, relativno niskim koeficijentom. S druge strane imamo Dioki,"nepročitanu knjigu", u svojim prapočetcima ili dark horse u ovoj ligi zvanoj TK, s pristojnim koeficijentom na ulog.
U nastavku, apostrofiram samo jedan mali segment, o čemu sam odavno postao, te kod nekih pojedinaca izazivao nevjericu, a mogli bi uvrstiti u rubriku vjerovali ili ne. Naime iz svoje arhive šaljem prilog, FI za 2005. iz kojeg je razvidno u stavci 9.a, valorizacija zemljišta Diokija, cca 3 milijuna m2, ili u prijevodu 59 kn/m2. U međuvremenu nije bilo revalorizacije.
To je bilo čisto radi cijene, ništa drugo
Osobno ne pušim i što se duhana tiče može izgorit cijeli adris ne bi me se ticalo, smo imaju previše casha i čega god da se prime mogu biti opasni za bilo koju našu firmu.
Stvarno ne shvaćam nervozu koja je ovdje prisutna. twrr je primjetio da Adris i Dioki imaju istu cjenovnu putanju. Pa ste i tada (čitao sa zakašnjenjem) ispisali 3 stranice na temu, a da nitko nije napravio pravu usporedbu. Pa sam je napravio ja.
I u čemu je problem sa usporedbama, pa nije li ulaganje upravo pregršt usporedbi i pokušaj procjene prave vrijednosti? Sektor sa sektorom, P/E države sa P/E države, performansa pojedine dionice sa performansom neke druge itd. itbl.
I kao da ja ne znam da mogu naći još njih milion, Saladine? Ali baš za ove dvije je twrr postavio tezu, a ja sam potražio odgovor. Meni je zanimljivo jer je ADRS-P super likvidna, nakrcana fondovima svih vrsta, dok je DIOK relativno slabo likvidna, bez fondova unutra. Pa ipak, kretanje cijene im je slično.
Ne znam kako vama, ali meni je to baš zanimljivo usporediti. I uglavnom mi je drago rezultate podijeliti. Jedino što se na ovoj temi osjeti prisutnost velike negativne energije. Disturbance in the force. Na običan bezvezni graf ste tako koordinirano skočili na mene, kao da sam u najmanju ruku rekao da će firma sutra propasti.
Nema nikakvih zlih primisli iza grafa!!!
A vama koje je graf tako zabolio pitanje, jeste li vi sigurni u to što radite? Kada ste tako nevjerni…
Bez straha, pohlepe, sentimentalnosti
Nemoguće je u ovo trenutku uspoređivati tvrtke kao što su Adris i Dioki. Nije primjereno ali je slikovito, metaforička usporedba sa nogometom i kladionicom. Adris je već odavno etablirana ekipa, uvijek u najužem krugu favorita, poznata, s unaprijed poznatim očekivanjima, relativno niskim koeficijentom. S druge strane imamo Dioki,"nepročitanu knjigu", u svojim prapočetcima ili dark horse u ovoj ligi zvanoj TK, s pristojnim koeficijentom na ulog.
U nastavku, apostrofiram samo jedan mali segment, o čemu sam odavno postao, te kod nekih pojedinaca izazivao nevjericu, a mogli bi uvrstiti u rubriku vjerovali ili ne. Naime iz svoje arhive šaljem prilog, FI za 2005. iz kojeg je razvidno u stavci 9.a, valorizacija zemljišta Diokija, cca 3 milijuna m2, ili u prijevodu 59 kn/m2. U međuvremenu nije bilo revalorizacije.
[ NB: apropos negativne energije, jedini imaš konstruktivni komentar i već ti je netko zabiberio keca. Ne, to nisam bio ja, ne gubim vrijeme na takve gluposti. ]
Nego da pitam u vezi tog zemljišta, da li se ova dionica isplati kupiti zbog budućih rezultata poslovanja ili zbog vrijednog zemljišta?
Te ako je zemljište to koje je ključno, koje su vam garancije da ta nerevalorizirana vrijednost neće vrlo brzo postati i tržišna, s obzirom da se očekuje pad cijena nekretnina, pa vjerojatno i zemljišta? Pitam, nisam proučavao.
Na napade na moja pitanja ću odgovoriti napadima, pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti… [komentar se ne odnosi na tebe OPORTUNIST, s tobom sam dosada imao isključivo civiliziranu, argumentiranu komunikaciju]
Majke ti mile, ubacivši gigi 100% za pomirljiv ton, njegovu ocjenu sam uspio dići sa 1% na punih 15%. To znači da mu je od jutros neko stigao zabiberit ni manje ni više nego 6 kečeva. Za totalno neutralan post. Ovo je valjda rekord.
Ili je netko zaposlio 6 indijaca da na ovom topicu krcaju kečeve ili je Darth Vader himself aktivan na kupoprodaji dionice. [lol]
@ rooster
Znam da si u dobroj vjeri priložio graf cjenovnih kretanja, što su pojedinci krivo protumačili!!!
Što se tiče zemljišta, u napomeni sam stavio da je to mali segment u projektu, "Dioki, regionalni lider na području polimera". Ostali dijelovi, a radikalno idu u smjeru etabliranja Diokija , kao budućeg energetskog blue-chipa, uglavnom su već sukcesivno prezentirani na forumu, te je odista trebalo sve sublimirati , iznjedriti kvalitativni zaključak o isplativosti ulaganja u ovu dionicu, a ne neselektivnim pristupom, tako tipičnim za naše TK, donijeti paušalan zaključak, te "lucidnim" izričajem u smisli negativnim ocjena, nastojati nerealno diskreditirati imalo edukativno pisanje.
Kakvim se vi glupostima bavite, pa to nisu istine. Uspoređujete grafove ADRISA i DIOKIA i još kažete da su slični.
Evo vam još jedna usporedba koja s Adrisom ima više sličnosti nego Dioki ( ako ćemo uspoređivati grafove):
ADRS – ZABA – TNPL (tri potpuno nepovezane stvari)
I što sad?
@ rooster
Znam da si u dobroj vjeri priložio graf cjenovnih kretanja, što su pojedinci krivo protumačili!!!
Zapravo nije bilo ni dobre ni loše ni nikakve vjere. Nakon što sam u bloku pročitao tri stranice na temu jednostavno sam iz radoznalosti uradio usporedbu. I potrošio još pola minuta da je okačim. Ali dobro, nije bitno…
Što se tiče zemljišta, u napomeni sam stavio da je to mali segment u projektu, "Dioki, regionalni lider na području polimera". Ostali dijelovi, a radikalno idu u smjeru etabliranja Diokija , kao budućeg energetskog blue-chipa, uglavnom su već sukcesivno prezentirani na forumu, te je odista trebalo sve sublimirati , iznjedriti kvalitativni zaključak o isplativosti ulaganja u ovu dionicu, a ne neselektivnim pristupom, tako tipičnim za naše TK, donijeti paušalan zaključak, te "lucidnim" izričajem u smisli negativnim ocjena, nastojati nerealno diskreditirati imalo edukativno pisanje.
OK, jako lijepo sročeno. U cilju diskusije, otvoriću nova pitanja. Dioki je trenutno gubitaš, dakle u poziciji da mu je dionica potcijenjena s obzirom na mogući pozitivan razvoj događaja u budućnosti, kada bi dionica mogla doživjeti svoj uspon i donijeti kapitalne dobitke imateljima. Dodatni potisak za nisku cijenu je svakako i iznimno loš trenutak na tržištima svijeta. E sad, kako je manje više poznato da se realizacija LNG-a očekuje u periodu 2012-2014, očigledno mi ovdje pričamo o dugoročnom ulaganju u punom smislu te riječi, dakle >= 5 godina. Iz svega navedenog, a za istinske ulagače u DIoki, jedina realna opcija je da cijena dionice u ovom periodu bude što niže, tako da se ima vremena napraviti dokup i to po što nižeoj cijeni. Postoji li greška u ovom mom osvrtu?
Dodatno, pravi dugoročni ulagači zasigurno ne tetoše svoju dionicu, niti gledaju svaki dan gdje joj je cijena. Ovo ne znači da bi sada ovaj topic trebao umrijeti, ali znači da na osnovu mog gore elaboriranog razmišljanja nitko ne bi trebao fanantično braniti cijenu ove dionice, nego baš dapače, pustiti da tone znajući pravu vrijednost i dokupljujući, ovisno o raspoloživosti friških sredstava.
I ono što smo osobno komentirali, kakva diokica? Da li ste ikada čuli ulagača u HT da ga zove htić ili htica, ili da netko referira na ADRS koji ovdje izgleda mrzite sa adrisić? Svaki put kad ugledam termin diokica, želudac mi se okrene…
I ono što smo osobno komentirali, kakva diokica? Da li ste ikada čuli ulagača u HT da ga zove htić ili htica, ili da netko referira na ADRS koji ovdje izgleda mrzite sa adrisić? Svaki put kad ugledam termin diokica, želudac mi se okrene…
[thumbsup] [lol]
Kakvim se vi glupostima bavite, pa to nisu istine. Uspoređujete grafove ADRISA i DIOKIA i još kažete da su slični.
Ma hajde molim te. A kad si ti krcao topic Ina sa 10-20 postova dnevno i razbijao glavu oćeš dat po 3500 ili ne daš ispod 4000, onda je to bio društveno koristan rad, jel?
Da gluposti… pa pridružio si im se, nisi li? I ti si poslao graf. Htio – ne htio, postao si dio ekipe koja se bavi glupostima.
Fakin’ negativna vibra…