Pa da ti pravo kažem ne znam kako raste igh, uvijek nešto sa strane vdim, u dioki-u sam najviše pa u atlanskoj pa dalekovodu, jučer sam prodao clio sport za utrke pa opet imam za uložit, ne znam dal opet dioki…
neznam dali je uopće vrijeme za ulagat, možda ćemo mi opet natrag, ovaj rast nije nikakav pokazatelj kraja krize, veće je sranje vani nego mi to mislimo. Bolje da si ti nastavio sa urkama , ipak je tu sigurnija lova.
neznam dali je uopće vrijeme za ulagat, možda ćemo mi opet natrag, ovaj rast nije nikakav pokazatelj kraja krize, veće je sranje vani nego mi to mislimo. Bolje da si ti nastavio sa urkama , ipak je tu sigurnija lova.
Onako mu je glava u torbi, ovako je CASH u torbi ili na burzi..
Doci ce i nase vrijeme, otprilike kada i na PTKM…
znači kolega giga i ti si u PTKM i DIOKI, u istom smo blatu .. sretno
Biti cu iskren pa reci da nisam vise u PTKM, vec neko vrijeme, birao sam i izabrao sam ovo…
Ono tamo se gnjili na ovim cijenama vec brdo vremena, ali kada skoci mislim da ce skok biti ogroman. Ne kao sto Mika misli,ali nije daleko od sitine..
Sori na OT-icu…
Ovdje fali jedan fond da reda napravi malo.
Evo nama plina u Dini u 09.2009.
Koliko ćemo rezati troškove energije ne smijem ni pomisliti.
Slično kao i na Žitnjaku.
A i povećati kapacitet postrojenja za proizvodnju PVC-S i kvalitetu proizvoda!
VUKOVIĆ: Uvođenje prirodnog plina kao osnovnog energenta u VC/PVC proizvodnji vi-
šestruko je korisno. Korištenjem plina kao ekološki prihvatljivijeg energenta u odnosu na dosadašnje loživo ulje, bitno će se smanjiti ekološko opterećenje okoliša. Emisija ugljikova dioksida kao stakleničkog plina smanjit će se za oko 25 %, k tome još plin izgara bez štetnih nusprodukata,
čađi i pepela. Korištenjem plina u procesnim pećima, uz predviđene rekonstrukcije, unaprijedit će se
tehnološki proces proizvodnje ponajprije u vidu bolje selektivnosti osnovne reakcije, pirolize
EDC-a u VC. Povećat će se fleksibilnost i pouzdanost rada postrojenja smanjenjem
broja zastoja zbog tzv. decokinga peći. Plin kao jeftiniji energent utjecat će i na
sniženje troškova proizvodnje, što znači i povećanje konkurentnosti naših proizvoda.
Sutra stiže lova od INE !
Onda ćemo vidjet da li DIOKI nešto vrijedi u smislu vrijednosti dionice ! Ha !?
Iza svih projekata Diokija čvrsto stoji Vlada RH, financiraju se preko HBOR-a, a razvoj plinskog sustava prati razvojne potrebe i planove Uprave Diokija. Većina razvojnih projekata Diokija na lokaciji Dine, PS-E 50 tisuća tona godišnje , VCM 200.000 tisuća tona godišnje i 120.000 tona PVC-a, trebala bi biti završena upravo kada se kompletna Dina priključi na plinski sustav. I to nešto pokazuje.
I ovo se može doživjeti. Po aktualnoj cijeni, cijelokupni Mcap, pokriva 60-tak% zemljišta u Zagrebu, Omišalj ni ne spominjem. Fascinantno!
I ovo se može doživjeti. Po aktualnoj cijeni, cijelokupni Mcap, pokriva 60-tak% zemljišta u Zagrebu, Omišalj ni ne spominjem. Fascinantno!
Ovog trenutka to izgleda da paničarima ništa ne znaći.Glavno da firma vrijedi pa će i ovo proć ko i svaka kriza,samo da "recesija"ne uspori neke planove.