ne bi rekao, koliko vidim samo dioki je pao, ova me dionica sve više podsjeća na adrisovu
ne kužim kakvu sličnost vidiš u Diokiju i Adrisu?
Nekada je adris povlaštena vrijedila 650 kn i ta vrijednost već godinu i pol konstantno pada uz poneki skok, u tome vidim sličnost. Inače ovo znam sasvim slučajno jer sam nekada imao dosta adrisa.
Ok ak je to pad temeljen na dvije ili pet dionica, ali dvije dionice su 600 kn pa dobro tko kupuje dionice za 600 kn??? Ili tko bi iz portfelja se sjetio prodat dvije ili pet. Ajd ok sad je rast preko 10 samo mi se čini premali promet za nešto što će postati posao desetljeća za Hr.
Imaš 7-8 dionica na ZSE koje se blokira a to je najbolji signal za kupnju.
Nekada je adris povlaštena vrijedila 650 kn i ta vrijednost već godinu i pol konstantno pada uz poneki skok, u tome vidim sličnost. Inače ovo znam sasvim slučajno jer sam nekada imao dosta adrisa.
Tako mogu nabrojati jos jedno 10, mozda 20 i vise dionica na ZSE koje padaju vec godinu i pol, ili su mozda sve na ZSE u takvom polozaju.
Kolega, izmedu ADRS i DIOK-a nema nikave slicnosti.
DIoki se cisti da bi poslovali pozitivno,a ADRS ima casha na bacanje i posluje u +-u.
DIOK ce imati dividendu tek za 3-5 god(mozda), ADRS ce ju do onda povecati(mozda).
DIOK ima vise mjesta za rast od ADRS.
Sve u svemu imam obje…
Znam da adris ima cash-a, znam da će možda i izaći iz duhanske industrije, uspoređujem samo kretanje cijena tih dviju dionica, sve ostale tj. većina su imale rast koji je bio konstantan i sa velikim prometima pa kad nešto skoči da to možeš kapitalizirat, adris je u konstantnom padu, dioki također sa jutarnjim blokadam zbog nekih najava dok se popodne situacija potpuno okrene.
Kada dode lova od Ine 17tog, mislite da bi mogao koji fondic ovdje uskociti?
Pogotovo mirovinac kojemu nije bed pocekati LNG da se zavrsi i do tada imati lagani rast….
Netko stvarno ima volje djeliti jedinice…mogu ja dobiti jednu. Kako su neki primitivni sa time, to je strasno.
Maknite te ocjene i uvedite ignore opciju i lock tema za stalne clanove….
Mirovinac može uskočiti isključivo u dogovoru sa M. Filipovićem, dogovorna transakcija na određenoj razini cijene, u suprotnom da skupi ozbiljniju količinu, cijena bi dramatično skočila, što im nije u interesu.
Znam da adris ima cash-a, znam da će možda i izaći iz duhanske industrije, uspoređujem samo kretanje cijena tih dviju dionica, sve ostale tj. većina su imale rast koji je bio konstantan i sa velikim prometima pa kad nešto skoči da to možeš kapitalizirat, adris je u konstantnom padu, dioki također sa jutarnjim blokadam zbog nekih najava dok se popodne situacija potpuno okrene.
ni kretanje im nije slično, i ADRS nije nikad bio 650kn, barem povlaštena o kojoj pričamo. Dioki i ADRS su dvije različite priče.
bio je , bio, velim samo uspoređujem kretanje cijena
ATH Adrs-P-A nije nikad bio 650 kn, a svrhu usporedbe ne vidim, kako ih uopće uspoređuješ? ako gledaš samo kretanje ono nije isto jer je Dioki bilježio rast i pad, ali Adris se ponašao kao i Crobex.
Isprika ja sam ga kupovao po 615 ne 650, bio je i malo viši od 615. Gledajući kretanje cijene ono je gotovo identično uz neke sitne razlike. Adris ima konstantan pad uz poneki rast od par posto pa onda opet prema dolje, dok dioki unatoč ne postojanju fondova također bilježi samo pad, u jednom trenu je skočio sa otprile 500 na 620-630 kn ali radi se o tako malim količinama da si išao kapitalizirat dobit uspio bi prodat svega par dionica.
Uglavnom želim reći da su premali prometi za veći rast , a uzimajući u obzir sva ulaganja i potencijal ovaj promet djeluje kao zajebancija.