Ja bi ipak rekao da se radi o kogeneraciji od 80 MW, ali nebi o tom. [thumbsup]
Što je ovo neko natjecanje u smislu tko će jeftinije prodat dionice ? Ako ima neko tko hoće prodat po 100 kn ili niže neka mi se javi ! [smiley]
Možda je i ovako bolje ! Barem će se malo rasčistiti situacija (mislim na ove kokošare).
Nisu mi jasni ni ovi likovi koji si ruše portfelj da bi zaradili 200 – 300 kn !
Zbilja su nam potrebni fondovi u ovoj dionici jer bez njih nećemo daleko !?
Ja govorim o ukupno instaliranoj snazi, dakle el. energija + toplinska enegija.
Da, ciljam samo na električnu energiju.
Računajući mojih 80 MW i tvojih dolazimo do razlike os 170 MW toplinske energije. Neznam gdje bi se sva ta toplinska energije mogla potrošiti u okruženju Omišlja. Dio ide u DINU ali njoj nje potrebno toliko toplinske energije.
Jedino ako se nebi elektrana radila samo za vlastite potrebe nego za prodaju u EES. Ja znam da postoji ideja ali ideja ne znači da je nešto sigurno da se izgradi elektrana za vlastite potrebe.
Za prodaju u EES, neznam.
Ja govorim o ukupno instaliranoj snazi, dakle el. energija + toplinska enegija.
Računajući mojih 80 MW i tvojih dolazimo do razlike os 170 MW toplinske energije. Neznam gdje bi se sva ta toplinska energije mogla potrošiti u okruženju Omišlja. Dio ide u DINU ali njoj nje potrebno toliko toplinske energije.
Jedino ako se nebi elektrana radila samo za vlastite potrebe nego za prodaju u EES. Ja znam da postoji ideja ali ideja ne znači da je nešto sigurno da se izgradi elektrana za vlastite potrebe.
[/quote]
Izračunaj kolika je toplina potrebna da se plin s -162 celzija dovede na nekih 4-5 stupnjeva.
zašto je kolega sava na modeliranju?
modeliraju ga tako da ga moderiraju… [wink]
Ufff,nacitao sam se bome. Bio sam odsutan koji tjedan i izasao van oko 370-380, danas se vratio na 32X. Naravno ono prije izasao sa gubitkom da bi jeftinije kupio i posto me nije bilo, upalilo je na srce moju…
Puno inforamcija u ovih 20ak stranica zadnjih…
Vidim da je i odluka pala.
Kakav bi mogao biti izvjestaj za treci kvartal? U plusu a?
[/quote]
Izračunaj kolika je toplina potrebna da se plin s -162 celzija dovede na nekih 4-5 stupnjeva.
[/quote]
S druge strane većina procesa polimerizacije je egzotermna.
I tu je ta sinergija!
Diokičari, šta je sa izvješćem za 3 kvartal?
Cijene nafte su bile visoke, samim time i ulaznih sirovina u istom kvartalu, a cijene proizvoda DIOKI-ja nisu pratile te poraste.
Demantirajte me ako sam u krivu. Mislim da slijedi jedna dobra banana od izvješća. Ili?
Ovo za kolac ne razumijem , ali nije bitno.Lučke pristojbe koje navodiš daju godišnju računicu: 7,000,000 x 3,50 (0,62 Eura/t minus 1 kn / t) = 24,5000,000 kn godišnjeg neto prihoda od pristojbi.
A za 300 kn/dionici vrijednosti zemljišta sam se ja zezao ; iako , recimo 900,000 m2 x 200 Eura = 1,280,000,000 kn / 4,042,058 = 317 kn po dionici.
Ono što je bitno je da su im potezi odlučni – čišćenje bilance , ubrzavanje donošenja odluka (ustroj Uprave bez NO).Vjerujem da će i investicije iz 2009. proraditi na vrijeme.A obzirom na predvidivu paniku na evropskim burzama koja će se preliti i kod nas , slijedim onu Buffettovu: sad je vrijeme za pohlepu !
Na službenoj stranici Adia LNG konzorcija sijena izgradnje terminala varira između 600 i 800 milijuna eura. Kako su vlasnici konzorcija vrlo stručni u pogledu izgradnje LNG terminala malo me čudi ovaj gap od 200 milijuna eura, pa si postavljam pitanje da li je ta razlika namijenjena kupnji zemljišta?
Također ove promjene u načinu vođenja Dine petrokemije su mi signal da će se u pregovorima s Adria LNG konzorcijem pregovarati i o rješavanju imovinsko – pravnih odnosa glede zemljišta i koncesije na luku Sepen. Sve više sam uvjeren da će se zemljište za LNG terminal prodavati, a ne iznajmljivati.
A o cijeni takvog aranžmana ne bih nagađao. Znam samo da je u slobodnoj zoni Kukuljanovo m2 prodavan za cca 100 eura/m2, a preprodavan po dvostruko višoj cijeni.
[/quote]
U sadašnjem trenutku, to znači sljedećih do 4 godine prema mojoj ocjeni, bila bi ludost prodavati zemljište. Treba ići na varijantu iznajmljivanja s mogućnosti prodaje nakon 5 godina.
Ako će doći do prodaje onda pod se lova mora pod hitno reinvestirati u nove proizvodne pogone za nadgradnju postojeće proizvodnje. Dakle ulaganje u proizvodnju finalnih proizvoda veće dodane vrijednosti nego do sada inače je banana. Bojim se da će ukoliko dođe do prodaje u ovakvim uvjetima lova ići vlasnicima na račun da uzmognu prezimiti ovu neveru. Bga svatko čuva svoje dupe.