@ sava
Sjeti se nekadašnjih naših rasprava, kada smo potencirali da je za Dioki veliki dobitak ako se terminal izgradi i u Plominu, samo nek se odluči da se gradi, a s lokacijom u Omišlju bingo.
Puno smo mi stvari raspravili i nadam se da je nekima to otvorilo oči glede ulagačkih potencijala Diokija. Nažalost to se događalo u turbulentna vremena na burzama pa su oscilacije pogodile kratkoročne ulagače. Oni koji su spremni čekati sada trebaju samo čekati i ništa više.
Čak smo i jednog ministra upozorili na štetne posljedice odugovlačenja. Javnost je uvjerena u ispravnost plinske strategije pa očekujem da se i druge firme već pomalo ukalkuliraju u energetski potencijal LNG terminala. To bi bio odličan stimulans za burzu. Nažalost još je premalo klasnih energetičara, a time i analitičara da se to oplodi već sada. A neki su i u sukobu interesa jer naša strategija prolazi a njihova pada. To jasno vidim po pristupu izvještavanja o stanju projekta. Jesi li igdje u tisku pročitao da je dr. Sanader 23.09. Qatarskog emira obavjestio o odluci Vlade. Ili da je MINGORP prihvatilo odluku komisije i predložilo Vladi Dinu kao optimalnu lokaciju? Naravno da isključujem Novi list iz te medijske blokade i Nacional koji je dosta prostora posvećivao LNG terminalu.
Stručnjaci , upomoć !
Lokacijska u drugoj polovici 2009. znači što ? Građevinsku do kraja 2009. ?
Gradnja terminala 3 godine – u pogonu 2013. ?
Kolega prodaj sve dionice i nemaš brige ! [wink]
Vaš link
Stručnjaci , upomoć !
Lokacijska u drugoj polovici 2009. znači što ? Građevinsku do kraja 2009. ?
Gradnja terminala 3 godine – u pogonu 2013. ?
to i mene muči. optimistične prognoze kažu da će LNG biti u pogonu 2012, one pesimistične 2014. užasno dug period. nisam uvjeren da ću biti toliko strpljiv, a bojim se ni ostali mali ulagači. ovi krahovi na burzama zadnhih mjeseci od nas stvaraju trejdere i kad pomislim da bih trebao čekati 4-6 godina do okončanja tog projekta….
to i mene muči. optimistične prognoze kažu da će LNG biti u pogonu 2012, one pesimistične 2014. užasno dug period. nisam uvjeren da ću biti toliko strpljiv, a bojim se ni ostali mali ulagači. ovi krahovi na burzama zadnhih mjeseci od nas stvaraju trejdere i kad pomislim da bih trebao čekati 4-6 godina do okončanja tog projekta….
[/quote]
zašto se opteretiti čekanjem tako dugo….burza radi do 16 sati
[/quote]
"ovi krahovi na burzi" od malih stvaraju dugorocne ulagace a ne trejdere 🙂
mi smo dugoročni špekulanti 🙂 … sve to što mi znamo znaju i veliki, kad to krene u pogon tad je gotovo sa trpanjem , sad se trpa a onda prodaje..