tema nije xxx ili perobatina nego DIOK pa se izvolte toga držati.hvala
Slažem se. No nisam čuo još ništa konstruktivno i argumentirano od tebe. Bilo bi dobro da se držiš savjeta koje daješ okolo.
Dođite u DINU vidjeti koliko je kubika zemlje iskopano na nekoliko lokacija,nije vezano uz LNG,ali ima veze sa budućim pogonima..,,,nadam se da i ovo neće biti druk,druk [lol] [lol]
Adria LNG: Dosad bez problema
Iako je na prezentaciji bila i brojna ekipa iz konzorcija Adria LNG, oni se u raspravu nisu uključivali. Nakon sastanka jedan od menadžera konzorcija dr. Michael Mertl izjavio je: »Mi smo ovoga puta samo posjetitelji, došli smo samo čuti hoće li biti riječi o našem projektu. Dosad ne vidimo nikakvih problema. Nadamo se podršci Vlade, ali i županije i lokalne zajednice, s kojima ćemo nastaviti razgovarati. Želimo pridonijeti kvaliteti života na ovom prostoru i sigurni smo da će projekt LNG-a donijeti mnogo benefita i našem konzorciju, ali i lokalnoj zajednici«.
……….Najviše interesa izazvala je tema LNG-a, iako na skupu nije bilo predstavnika Općine Omišalj niti drugih krčkih jedinica, a načelnik službe za prostorno uređenje Miroslav Štimac jasno je kazao da je i dosadašnji Županijski plan predviđao novu industrijsku zonu u Omišlju, samo je sada eksplicitnije spomenuto da se ondje omogućuje gradnja terminala za prekrcaj ukapljenog prirodnog plina, kao i prateće infrastrukture, odnosno luke za LNG brodove i plinovoda.
Nikola Cvjetković, HEP-ovac koji je na prezentaciji govorio u svoje osobno ime kao građanin, kazao je da bi u izmjenama plana trebalo jasno stajati kako LNG terminal mora pratiti i gradnja termoelektrane na plin, a o lokaciji takve TE u Županijskom planu nema spomena.
Ravnatelj Zavoda dr. Mladen Črnjar tvrdi da je odavno rečeno da će na ovom prostoru sigurno biti građena nova TE, samo je pitanje kojeg kapaciteta, da li 150 ili možda čak i 500 MW, a odluku o tome donijet će isključivo država…..
e moj kameni ako si ti popušio na dioki-u to nije naš problem nego tvoj,zato ne maltretiraj ostale
Zna li tko koliko zemljišta će trebati za LNG terminal i o kojem se iznosu radi koji će dobiti Dioki?
Zna li tko koliko zemljišta će trebati za LNG terminal i o kojem se iznosu radi koji će dobiti Dioki?
60 – 70 ha.
Sad mi baš nije jasno zašto ste mu dali takve loše ocjene? Jeli krivo rekao o kolikom se zemljištu radi ili imate nešto protiv njega? Mislim da je ovo ocjenjivanje najveća glupost koja je ikada uvedena. Čovjek je dao informaciju, ako je kriva, neka ga netko ispravi ili neka šuti.
Sad mi baš nije jasno zašto ste mu dali takve loše ocjene? Jeli krivo rekao o kolikom se zemljištu radi ili imate nešto protiv njega? Mislim da je ovo ocjenjivanje najveća glupost koja je ikada uvedena. Čovjek je dao informaciju, ako je kriva, neka ga netko ispravi ili neka šuti.
Informacija je iz Studije za izbor najpovoljnije lokacije za LNG terminal. Studiju je izradio Ekonerg.
Valjda znaju koliko je potrebno zemljišta. Glede ocjene možda sam trebao napisati u m2 a ne hektarima.
Dakle to je 600.000 – 700.000 m2.
gledajući prvi 10 po broju dionica ocve godine Filipović je prodao skoro 20 000, Škojo 6000, Podr.banka isto par tisuća….pokupovali mi mali i sad smo tu gdje jesmo [cry]
Možda su prodali, a možda, što je najvjerojatnija opcija založili kod HPB-a!
No ostao sam dužan odgovor o cijeni zemljišta kolegi naletu, koji se očito, kasnije uključio u rasparvu o Diokiju.
Usporedbe radi dao sam cijene u slobodnoj zoni Kukuljanovo.
Početna cijena na natječaju za osnivanje prava građenja, 30 godina, je 0,51 eur/m2 mjesečno, s tim da se jedanput godišnje korigira za rast maloprodajnih cijena.
Poćetna cijena na natječaju za prodaju zeljišta je 60,50 eura/m2. Cijene koje su se postizale na natječaju su oko 65% veće od početnih, dakle m2 je prodavan za oko 100 eura/m2.
Međutim dobar dio zemljišta su kupovali špekulanti koji su taj isti kvadrat poslije toga prodavali za duplo veću cijenu, dakle po 200 eura/m2!!!
Sad izmnoži kvadrate s cijenom za svaku opciju i dobit ćeš orjentacijske iznose za prihode od zemljišta – bilo da se renta bilo da se prodaje.
Ako želiš još love na računu Diokija onda dodaj za početak luku Sepen i usluge LSO terminala….ima toga dosta.
Izvor informacija Špekulanti dižu cijene terena (3.7.2007) Novi list.
gledajući prvi 10 po broju dionica ocve godine Filipović je prodao skoro 20 000, Škojo 6000, Podr.banka isto par tisuća….pokupovali mi mali i sad smo tu gdje jesmo [cry]
Slaba ti opservacija prijatelju. Nisu mali sve pokupovali. Prvo sa smanjenjem količina kod M. Filipovića za istu količinu raste HPB skrb. što asocira da se radi o lombardnom kreditu ili neko drugi preuzima. Prošle god 40 000 kom. ove 20 000 kom. Drugo, Škojo je djelomično izašao u onoj dogovorenoj transakciji 7500 po 550 prije par mjeseci. Što se tiče trenutnih promjena dokupljuje Centar banka.
DIOKI HOLDING AG 3.068.525 75,91%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 309.315 7,65%
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 247.284 6,12%
4. HPB D.D. 79.592 1,97%
5. VABA D.D. BANKA 15.815 0,39%
6. PBZ D.D. 12.753 0,32%
7. CENTAR BANKA D.D. 8.360 0,21%
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.908 0,07%
9. SEVER DRAGO 2.799 0,07%
10. CENTAR BANKA D.D. 2.698 0,07%
UKUPNO 3.750.049 92,78%
. DIOKI HOLDING AG 3.068.525 75,91 Osnovni račun