DIOKI će očito žestoko doprinijeti uravnoteženju trgovinske bilance Hrvatske. Da li neko ima procjenu koliki je udio uvozne komponente u finalnim proizvodima (neki prosjek), odnosno koliki bi bio naš domaći ‘added value’?
Jeste li znali da tvrtka NE MOŽE isplatiti dividendu ako bilježi i vuče stalni gubitak kao što je to do sada radio DIOKI?
TOG GUBITKA VIŠE NEMA.
Ili se možda varam? Ako da, molim samo argumentirane i činjenicama potkrepljene odgovore.
U pravu ste. Nema isplate dividende dok postoji preneseni gubitak. Toga više neće biti i teoretski to bi mogla biti podloga za buduću isplatu dividende.
Ja ipak mislim da s obzirom da je DIOK u investicijskom zamahu da slijedećih nekoliko godina neće se rezmišljati o dividendi dioničarima jer će se sva eventualna dobit reinvestirati.
Dapače moguća je čak i dokapitalizacija jer je potrebno dosta kapitala da se sve planirano financira.
Ali kad se ciklus jednog dana zaokruži…
Jedna kratka informacija za male dioničare koji se povode poznatom ulagačkom logikom..
Najveći dioničar Dow Chemical-a je Warren Buffet !
Daljnje zaključke porobajte izvući sami..
Na prostoru Dine Petrokemije u Omišlju realizirat će se dvije velike investicije – gradnja LNG terminala vrijedna oko milijardu dolara, ali i ulaganje od također milijardu dolara u tehnologiju i postrojenja u samom sustavu Petrokemije, tako da bi se u prozvodnji te tvrtke koristili i neki sastojci plina iz LNG terminala………prenosi riječki Novi list.
A sada dežurni katastrofičari, navalite slobodno sa jedinicama.
ma da, ali to nema veze, dioki ovih dana ide na 2xx, a poslije neka nam bog dragi pomogne…
i zato te molim: nemoj navlačit ljude na kupnju, popušit će svu lovu, a ti i tvoji istomišljenici navlakači skupo ćete im prodavati svoje dionice i smijati se grohotom pred monitorima.
dioki je nakon objave lokacije za lng odradio svoje i do 2014. godine može se očekivati samo pad ili stagnacija cijene.
ako ćemo iskreno, ne bi me čudilo da se cijena spusti i na 1xx razinu.
[tongue]
a sad, dežurni optimisti, navalite s jedinicama…
Kameni , vidim imaš smisla za sarkazam. Samo čekaj da se probude onaj batina i xxx. [lol]
ha čuj, u dokupu sam, nemoj brate pretjerivat s navlačenjem barem do ponedjeljka… [cool]
Kameni , vidim imaš smisla za sarkazam. Samo čekaj da se probude onaj batina i xxx. [lol]
ha čuj, u dokupu sam, nemoj brate pretjerivat s navlačenjem barem do ponedjeljka… [cool]
[/quote]
Kako me veseli gledat tipove kao xxx i perobatina kao se muče i pate.
Šta misliš jesu li takvi stručnjaci prodavali po 110 – 120, pa ih sada lupila po glavi naknadna pamet.
@kamenac, optimist, sava & ostala "druk-druk-druk" ekipa:
tema nije xxx ili perobatina nego DIOK pa se izvolte toga držati. znam da je teško jer ste LNG već 100 puta izdrukali i tako uvaljali svoje dionice naivcima na 520 kn i sad ćete ponovo od njih kupovati na 250-300 kn. jadno. kad nemate morala bar šutite.
p.s. predlažem moderatoru da se ovi gore osobno usmjereni postovi pobrišu-korigiraju prema potrebi.hvala
[/quote]
Šta misliš jesu li takvi stručnjaci prodavali po 110 – 120, pa ih sada lupila po glavi naknadna pamet.
[/quote]
Nisam ni napisao komentar a već sam uknjžio kolca.
Ajmo još jednog da me ne zanosi ni lijevo ni desno.
PREZENTIRANE IZMJENE DOKUMENTA UREĐENJA PROSTORA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE
U prostornom planu i »čišća struja«
Županija uvijek traži najkvalitetnija rješenja, pa se tako planira gradnja termoelektrane na plin, ali se još ne zna kojeg kapaciteta, rečeno na prezentaciji
RIJEKA – Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije organizirao je jučer javnu prezentaciju prvih izmjena i dopuna Županijskog prostornog plana, kojima se definiraju gotovo isključivo promjene vezane uz cestovnu infrastrukturu, a definira se i lokacija za LNG terminal na Omišlju. Najviše interesa izazvala je tema LNG-a, iako …
mislim da su takvi stručnjaci kupovali po 450, 500 i sad su ljuti i na dragoga boga jer im toliko očekivana vijest o lokaciji za lng nije donijela željenu 100-postotnu zaradu u dva-tri dana.
zapravo ne mislim, već sam siguran da je tako, i to po količini žuči koju neselektivno prosipaju po svima onima koji napišu ijedan pozitivan redak o diokiju.
no stvarno dosta o njima. od ovog časa uključena mi je ignore opcija prema takvim likovima.
NISTE VI OVDJE RADI PERE I XXX,AL POANTA OVOG FORUMA JE DA SE LJUDIMA OTVARAJAJU OČI,A VAS SU LJUDI PROVALILI!!!!!POGLEDAJTE SI KAKO SU VAM POSTOVI OCJENJENI!!!!!
POZDRAV SVIM DIONIČARIMA!
NISTE VI OVDJE RADI PERE I XXX,AL POANTA OVOG FORUMA JE DA SE LJUDIMA OTVARAJAJU OČI,A VAS SU LJUDI PROVALILI!!!!!
Tako je to je jedna od namjena foruma, stoga možete konačno početi argumentirano obrazlagati vaše stavove o Diokiu i njgovoj cijeni.
POGLEDAJTE SI KAKO SU VAM POSTOVI OCJENJENI!!!!!
Da to je zbilja mjerodavno. Dobro je zamišljeno, ali s obzirom na to neki imaju tko zna koliko nickova pa bez veze djele ocjene, u praksi je stvarno iritirajuće. BTW jel se prepoznaješ? A Pero?