za tvoju informaciju taj lng terminal je gotov za 3 godine,a i predviđa se start do 2012 godine,a sad zašto guraju 2014 kao početak rada to če se ubrzo saznati. [tongue]
Imam osjećaj da bi bio već gotov da se radi u Splitsko – Dalmatinskoj ili negdje južno!!
Ali o tom potom, to je samo spekulacija.
I ovo natjecanje lokacija iz Istre i PGŽ više mi sliči na "zavadi pa vladaj".
Glede roka 3-4 godine su maximum jer su takvi rokovi kod drugih terminala.
http://www.seebiz.eu/hr/politika/lng-terminal-gradit-ce-se-na-krku,24280.html
Na novinarsko pitanje zašto Hrvatska inzistira na tih 25 posto kada će se vlasnička struktura i Ine (ZSE:INA-R-A) i HEP-a mijenjati u sljedećih nekoliko godina, ministar Polančec je ponovio stajalište od ranije.
"Mislimo da je to bitno jer u ovom trenutku moramo imati jaču kontrolu u nekim odlukama o energentima, pogotovo o budućem trgovanju s plinom", odgovorio je i pojasnio kako Hrvatska u budućnosti planira sama prodavati tih 25 posto plina koji joj kao suvlasniku pripada
Obrana tek na nešto više od 400kn.
Top bid
CIJENA KOLIČINA
471,01 3
471,00 68
470,00 15
465,90 20
451,00 19
445,01 16
445,00 40
412,00 1,020
411,51 48
409,00 50….
dioki je krcat špekulantima
Pa može biti da si u pravu.
Ali to nije ništa čudno obzirom da je najpotentnija dionica na ZSE!!!
Tocno tako, bas sam to htio komentirati gledajuci zadnjih pola sata trgovine. Najbolji su mi ovi duhovni nalozi sad ga vidis sad ga ne vidis + skriveni… ebiga ubise mi miljenicu takvi, ali imam i dalje vjere u firmu a u nase ulagace ima vjere samo Mol jer znaju koje smo piz*e i da cemo sve dati za nista.
DIOK-R-A 470,00 -9.22 % down
Ali to nije ništa čudno obzirom da je najpotentnija dionica na ZSE!!!
[lol] [lol] [lol]
Nema brige , postavio sam par viagri na 400-410 kn
Ono što mora svima biti jasno je to da je Dioki jedna od najperspektivnijih hrvatskih tvrtki s ambicioznim planovima razvoja i njihovo vrijeme dolazi, i pohvalno je to što se napokon počinju izdvajati određene tvrtke koje su sposobne izaći iz postojećih okvira kretanja na tržištu kapitala i napraviti pomak u rastu cijene koji bi bio izvrstan i uvjetima rastućeg tržišta.
Složio bih se s mišljenjem Save koji kaže kako je ovo početak jednog rastućeg trenda ove dionice, ali isto tako moramo biti svjesni da špekulanti dižu i obaraju cijenu neke dionice a u današnjim uvjetima na tržištu to privlači mnoštvo ljudi koji nemaju dovoljno strpljenja za nekakav dugoročni rast cijena.